Здравей Гост

транзитите на плутон през наталните домове

• 218 Отговора
  • 36972 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:транзитите на плутон през наталните домове
« Отговор #140 -: Ноември 24, 2009, 05:10:57 pm »
като много "отворна" на тмата плутон :'( :'( :'( , да ви попитам за мнние, :'(
в момента плуто ми е на к2 , а все още продължават магарий и удари под кръста..,имам юпитер на 28 в близнаци ,дали аспекта от 3 гр. дори и разходящ дйства? писна ми от простотий.....

Аз може да съм проста астроложка,но за да питаш за куспидата на 2 дом,значи става дума за пари? Или греша? Сатурн ти управлява 2 дом,защото е в Козирог. А Плутон ти е на куспидата на 2 дом и прави квадрат с управителя Сатурн. Не помня на колко градуса е тр. Марс в лъв, но прави тауквадрат към Нептун и Луната ти,както и куинконс към Марс във 2 дом. Но пак зависи за какво става дума. Пък и аз нищо не разбирам,та не ми вярвай много,много.

изобщо не става дума за пари!
плутон е на к2 ,упр. асц,в натала е в 10-ти.сатурн упр. 2-ри и  заформил тригон към СЛВ. МАРС се намира в натала във втори и упр.5-ти.ако приемем марс за съуправител на скорпиона /аз игнорирам обаче това/ , той е по-близо до тригон със слънцето отколкото до квадратура с луната. проблма е в скрити и тайни ,подмолни врагове , облечени във власт! след всяко едно отваряне на врата ,ми се слага още по-сериозно препятствие,което трябва да продолея :'( , използват ме ,за да си плетат кошницата.
затова питам може ли разходящия аспект от 3гр. на плутон/юпитер да дйства?! или трябва да търся нещо друго ??? , нептун ??? ??? ,който е в 12-ти натален ,упр.4-ти............
12-ти-тайни врагове , 4-ти - началото и края ,тежките кармични задължения........

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #141 -: Ноември 24, 2009, 05:19:59 pm »
За съжаление аз трябва да излизам и не мога да продължа,но някой друг може да се включи,ако желае. Но си погледни минорните аспекти също в натала. Те са силно действащи и "подмолни". А и Сатурн все пак съуправлява и 3 дом.

*

Марая

• 28287
« Отговор #142 -: Ноември 24, 2009, 05:33:32 pm »
За съжаление аз трябва да излизам и не мога да продължа,но някой друг може да се включи,ако желае. Но си погледни минорните аспекти също в натала. Те са силно действащи и "подмолни". А и Сатурн все пак съуправлява и 3 дом.

на к3 имам водолей , значи упр. е уран.
приемаш сатурн за съуправител на водолея :o?
би ли ми казала защо? ??? :o
минорните аспекти специално по транзити ги наблюдавам под лупа,защото те носят повече събития от мажорните-мое заключение ,базирано на много наблюдения.....

скарлет ,ще бъда задължна ,ако се обосновеш за съуправляването на сатурн. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #143 -: Ноември 24, 2009, 05:46:39 pm »
в момента плуто ми е на к2 , а все още продължават магарий и удари под кръста..,имам юпитер на 28 в близнаци ,дали аспекта от 3 гр. дори и разходящ дйства? писна ми от простотий.....

Аз може да съм проста астроложка,но за да питаш за куспидата на 2 дом,значи става дума за пари? Или греша? Сатурн ти управлява 2 дом,защото е в Козирог. А Плутон ти е на куспидата на 2 дом и прави квадрат с управителя Сатурн.

И как стана тоя квадрат,след като Сатурн е в Риби ?  ???

Марая,Сатурн е старият управител на Водолей и някои още използват като съуправители старите господари.Но най-смешно ми е като видя някой да използва Юпитер за Рибите  ;D
Въпрос на избор,при някои може и да работи ,при други не,все пак не всички могат да уловят и изразят висшите вибрации на транссатурновите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #144 -: Ноември 24, 2009, 06:02:26 pm »
тя говори вероятно за мунданния квадрат ::) ???,но ..... аз лично никога не се впечатлявам от мунданните аспекти ,когато говорим за астрология , а не за популярната и част или за ширпотреба :)

Марая,Сатурн е старият управител на Водолей и някои още използват като съуправители старите господари.Но най-смешно ми е като видя някой да използва Юпитер за Рибите  ;D
Въпрос на избор,при някои може и да работи ,при други не,все пак не всички могат да уловят и изразят висшите вибрации на транссатурновите.

не мога да го приема ,знам ,че някога преди откриването на уран ,сатурн е управлявал водолей ,но ,ако приемем ,че работим с уран ,тоооо тогава .....ние сме приели ,че той управлява водолей.
а за юпитер и риби-тук нямам коментар! стрелец и риби два толкова различни знака -огън и вода.....и юпитер ;D ;D

« Отговор #145 -: Ноември 24, 2009, 06:08:46 pm »
    Аз също имам резерви по отношение на съуправителите, но ги приемам. От лични наблюдения - Юпитер в Риби си действа много добре. Макар че ще се отклоня от темата, от доста време се замислям над някои неща, но трябва да си направя лично проучване...Та - трудно ми е да приема Венера за управителка на 2 знака - Везни и Телец, както и Меркурий - на Девата и Близнаците...Смятам, че в скоро време астролозите на нашето време ще нагласят и това, предполагам че тя е динамична наука и би трябвало да се развива...Та Венера управител на Телец - да и не, но на Везни - не. Както Меркурий на Близнаци - да, но на Дева - не...

*

Helo

« Отговор #146 -: Ноември 24, 2009, 06:15:24 pm »
Та - трудно ми е да приема Венера за управителка на 2 знака - Везни и Телец, както и Меркурий - на Девата и Близнаците...Смятам, че в скоро време астролозите на нашето време ще нагласят и това, предполагам че тя е динамична наука и би трябвало да се развива...Та Венера управител на Телец - да и не, но на Везни - не. Както Меркурий на Близнаци - да, но на Дева - не...

Брейййййййй  ???

И аз това се чудех. Меркурий управлява лъжливите и приказливи Близнаци, ма егоистичната, материалистична и завистлива Дева трудно се връзва с Меркурий, щото дар словото на Девите е предимно в способността им да плюят другите, особено пък, ако им завиждат за нещо. Тези консерви трудно се връзват с логореята на Близнаците.  ;D ;D ;D Ама може и да е съуправител все пак.  ::)

Пък за това, дето го казваш за Венера, изобщо не мога да се съглася с него. Но може да се помисли по въпроса.  ;)

« Отговор #147 -: Ноември 24, 2009, 06:16:43 pm »
 Хайде да не спамя повече тук  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #148 -: Ноември 24, 2009, 06:19:30 pm »
    Аз също имам резерви по отношение на съуправителите, но ги приемам. От лични наблюдения - Юпитер в Риби си действа много добре. Макар че ще се отклоня от темата, от доста време се замислям над някои неща, но трябва да си направя лично проучване...Та - трудно ми е да приема Венера за управителка на 2 знака - Везни и Телец, както и Меркурий - на Девата и Близнаците...Смятам, че в скоро време астролозите на нашето време ще нагласят и това, предполагам че тя е динамична наука и би трябвало да се развива...Та Венера управител на Телец - да и не, но на Везни - не. Както Меркурий на Близнаци - да, но на Дева - не...

колективните знаци ! правиш ли разлика? :)
аз си мисля,че колкото по-висша планета упр. даден знак ,толкова повече и по-силна енергия струи от нея ,толкова повече опит и съзнание е натрупано в енергетиката и .

*

Марая

• 28287
« Отговор #149 -: Ноември 24, 2009, 07:11:24 pm »
Марая, аз също имам там Юпитер. И съвсем скоро си зададох същия въпрос, разпадащ е аспекта, в различни знаци са, но най-вероятно си оказва влияние. 

значи ,може би е истина ,че единственно при плутон 5 плюс ,5 минус. :(

*

Skarlet

« Отговор #150 -: Ноември 24, 2009, 09:53:56 pm »

Ми,как да стане? Куспидата на 2-я дом в натала й е на около 2 градуса в Козирог. Плутон транзитира в момента там и е в квадратура със Сатурн. Ти нали й познаваш картата?

*

Skarlet

« Отговор #151 -: Ноември 24, 2009, 09:58:19 pm »

на к3 имам водолей , значи упр. е уран.
минорните аспекти специално по транзити ги наблюдавам под лупа,защото те носят повече събития от мажорните-мое заключение ,базирано на много наблюдения.....

скарлет ,ще бъда задължна ,ако се обосновеш за съуправляването на сатурн. :)

Не е необходимо да се обосновавам. Пише го в книгите. Сатурн съуправлява знака Водолей.

*

Skarlet

« Отговор #152 -: Ноември 24, 2009, 10:00:49 pm »

тя говори вероятно за мунданния квадрат ::) ???,но ..... аз лично никога не се впечатлявам от мунданните аспекти ,когато говорим за астрология , а не за популярната и част или за ширпотреба :)

Квадратът може и да е мунданен,но куспидата ти на 2 дом не е мунданна и има планета - управител и тя е Сатурн.

*

Nebesna

« Отговор #153 -: Ноември 24, 2009, 10:13:25 pm »
Та - трудно ми е да приема Венера за управителка на 2 знака - Везни и Телец, както и Меркурий - на Девата и Близнаците...Смятам, че в скоро време астролозите на нашето време ще нагласят и това, предполагам че тя е динамична наука и би трябвало да се развива...Та Венера управител на Телец - да и не, но на Везни - не. Както Меркурий на Близнаци - да, но на Дева - не...

Брейййййййй  ???

И аз това се чудех. Меркурий управлява лъжливите и приказливи Близнаци, ма егоистичната, материалистична и завистлива Дева трудно се връзва с Меркурий, щото дар словото на Девите е предимно в способността им да плюят другите, особено пък, ако им завиждат за нещо. Тези консерви трудно се връзват с логореята на Близнаците.  ;D ;D ;D Ама може и да е съуправител все пак.  ::)

Пък за това, дето го казваш за Венера, изобщо не мога да се съглася с него. Но може да се помисли по въпроса.  ;)

Я по леко с обидите. Девите са скромни и прилежни....и в никакъв случай завистливи.

*

Uran

• 6041
« Отговор #154 -: Ноември 24, 2009, 10:21:33 pm »
Какво не са?!
То това им е движещата сила на тях. Сюргюн хващат ако някой има нещо повече от тях било дреха, кола, мъж, дете, дом, екскурзия..каквото се сетиш.
Не се запрятат сами да го постигнат ами почват да дуднат на тези, които са край тях.

*

Skarlet

« Отговор #155 -: Ноември 24, 2009, 10:26:24 pm »
Да не започвам и аз да разказвам, че ще обидя някой от Девите тук. Поне за тези 4 Деви,които познавам и работех дълги години с тях ми скъсиха живота с 5 години. Завист, интригантстване и всичко де що се сетиш. Пълна програма. Но всички хора не се слагат под общ знаменател.

*

Nebesna

« Отговор #156 -: Ноември 24, 2009, 10:31:58 pm »

Транзитният Плутон няма сходящи аспекти в допустима орбиса в момента, обаче точно в този момент прогресивната ти Луна прави съвпад с киспудата на К2 - господарката на 8-ми дом е на куспидата на 2-ри. ...готви се да влезе в дома, Марая.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #157 -: Ноември 24, 2009, 10:35:51 pm »

В класическата астрология е така, няма нужда от обяснения.
В съвременната се вземат под внимание новите управители на знаците Скорпион, Водолей и Риби. Има и астролози, които продължават да работят с новия и стария управител на знака. Въпрос на избор. На който му липсват знания по класическа астрология, ще кара на преработени съвременни концепции. И сред тях има добри техники, които не са за подценяване. Добрият астролог, независимо с какви техники работи, успява да извлече необходимата му информация с познатите на всички техники, не са нужни авангардни такива. Всичко е до талант и усет.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #158 -: Ноември 24, 2009, 10:42:41 pm »
Аз дори гледам първо аспектите и позициите на съуправителите.  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #159 -: Ноември 24, 2009, 10:45:31 pm »
Аз дори гледам първо аспектите и позициите на съуправителите.  :-[

Задължително е при хорарната астрология, защото тежките планети се движат много бавно и ако са съуправители на въпроса, има да чааааакаш "от умрял писмо"