Здравей Гост

Обратните

• 204 Отговора
  • 30897 Прегледи
*

Helo

Re:Обратните
« Отговор #40 -: Септември 30, 2009, 07:20:49 pm »
Ричард Чембърлейн е гей или бисексуален. Така бил признал и в своята автобиография.

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Септември 30, 2009, 07:22:47 pm »
При него СЛВ е на IC.  ;)

По картата на RuPaul Andre Charles:
Луна в съвпад с Нептун в 5-ти дом.
Марс в тригон с Нептун
Слънце в квадрат с Уран.

Луната не е ранена, но е в падение в Скорпион.

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Септември 30, 2009, 07:24:15 pm »
При бисексуалните много често има двойни знаци (най-често Близнаци или Везни) на Асцендента или в 8-ми дом, или и двете.

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Септември 30, 2009, 07:28:55 pm »
Ричард Чербърлейн не ми прилича на пасивен хомосексуалист с този съвпад на Марс/Слънце в Овен, където Марс е на трон, а Слънцето екзалтирано. Има силно раздвоение между мъжкото и женското начало (Луна в съвпад с Юпитер и в опозиция на Слънце/Марс). Този човек има силно подчертани мъжки знаци. Почти всичките му лични планети са в мъжки знаци. От личните планети единствено Меркурий е в женски (мутабелен) знак.

*

Helo

« Отговор #44 -: Септември 30, 2009, 07:32:58 pm »
Е да,ама едва ли възела е "виновника".

Никой не е казвал, че възелът е виновника! Просто гледаме един повтарящ се аспект при повечето от тези карти.

*

Helo

« Отговор #45 -: Септември 30, 2009, 07:50:31 pm »
Lily Tomlin - комедийна актриса, продуцент и писателка. Тя е лесбийка и го е признала официално.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lily_Tomlin

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Септември 30, 2009, 10:50:31 pm »
Синухе, специално за теб да разясня.
Пряка връзка със сексуалността при такава позиция на възлите, ако останалите фактори в картата не го потвърждават, може и да няма, но определено тази им позиция говори красноречиво за начина, по който личността бива възприемана от околните, т.е. начина, по който се пласира в заобикалящата я среда. Но при тази позиция на възлите се акцентират някои личностни характеристики, това не е само начинът, по който ни възпремат другите. Отражението на повърхносттта, т.е. "видимото", което пък може и да няма нищо общо със същността на даден човек, търси по Арудха Лагна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Септември 30, 2009, 11:02:21 pm »
И не само.Според Подводни (а и мисля,че според други астролози) самите възли се свързват със социалните програми и имат връзка с реализацията в обществото,независимо дали някой от тях попада в 10 дом  ;)

В Индийската астрология не е така, а имай предвид, че концепцията за възлите е заимствана от Джйотиш.
Това, че според Подводни, Глоба или еди кой си вълите се свързват с реализацията на индивида в социума, е доста далеч от първоначалната концепция за влиянието на възлите в хороскопа. Само да напомня, че възлите са малефици и ся враждебни спрямо светилата, тъй като имат свойството да причиняват затъмнения, когато са в съвпад с тях. При определени обстоятелства могат да се свържат както със светски, материални успехи, така и с насоченост към духовното; негативното влияние на възлите дава пристрастяване, вманиаченост, страхове, психични отклонения, ментални и емоционални проблеми и други зависимости.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Септември 30, 2009, 11:33:09 pm »
Намерих карта на някакъв си RuPaul Andre Charles.
Той е актьор, модел, пише текстове на песни. Облича се като жена и прави шоута и според информацията е обратен.

В тази карта има силно подчертаване на пети и седми дом.
Кръстът на хороскопа отново е в мутабелни знаци - АС и МС са в Близнаци и Риби.
Съвпад на Меркурий с Нептун в Скорпион в 5 дом, Меркурий управлява изгряващия знак, а Нептун управлява МС. Артистичност, емоционалност и умение да се превъплъщава. Луната също участва в съвпада. За него това е любима роля и начинът, по който иска да изрази автентичността си. Същевременно Слънцето е в точен квадрат с Уран. Позицията на Уран по знак и дом и връзката му със Слънцето предполага стремеж към индивидуализъм чрез едно нестандартно, разтърсващо публиката представяне, но същевременно изживяно истински, автентично и драматично.
Има много силна обремененост по линията на семейството, за което говорят съвпадът на СЛВ и Плутон с ИЦ, акцентът върху знака Скорпион и силният Сатурн. Марс е в падение в Рак, в опозиция със Сатурн, а домовете, в които се намират и които управляват в картата, навеждат на мисълта, че поведението му в социума е опит да се отхвърлят догмите и ценностите, които са му били наложени в семейството.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Септември 30, 2009, 11:36:47 pm »
Аз не смятам, че някой хомосексуалист е станал такъв, заради начина, по който го възприемат околните или за да демострира нещо на околните. Аз пък съм чела, че при възли, разположени по оста 4-10 дом в много близко въплащение е имало смяна на пола, така че душата може да се чувства объркана по отношение на физическите дадености

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Септември 30, 2009, 11:48:59 pm »
Какви са причините даден човек да стане хомосексуален?
На първо място е влиянието на средата.
Семейството, ценностите, възпитанието също изиграват съществена роля.
Всъщност има хора, които имат като че ли "вродена" предразположеност към това, при други пък тя е придобита впоследствие.
Сещам се как в края н 90-те имаше модна тенденция при младежите да се правят на би- и хомосексуални. Наблюдавала съм го и при двата пола, но по-изразено бе при мъжете. В определени среди се смяташе за "модерно" да се носиш като гей и да се държиш като такъв. И това е факт.
Мнозина мъже, особено в шоу бизнеса, си сменят ориентацията от хетеро към хомо впоследствие, без да имат силно изявена вродена предразположеност, а от пренасищане с удоволствия, средата ги покварява. Търсят различното, тръпката, "традиционните" отношения и роли вече не ги удовлетворяват. Немалко на брой хора го правят просто "от скука". И този им избор съмнявам се да може да бъде видян категорично в хороскопа, по-скоро бих била склонна да потърся предразположеност към хедонизъм, т.е. да си угаждат и прекаляват с удоволствията. И тук отново всичко опира до ценностната система.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Септември 30, 2009, 11:58:48 pm »
Друг е случаят, когато душата се инкарнира с предварително вградена програма (*ако приемем, че прераждането съществува) да изживее определена опитност, чувствайки се все едно като че ли се намира в "чуждо" тяло в резултат или на неприемане на биологичния си пол, или на отхвърляне на традиционно наложените в социума роли и тяхното разделение според пола на родения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #52 -: Октомври 01, 2009, 08:46:32 am »
Аз имам втори братовчет, който е така да се каже на другия бряг. Интересното при него е , че ние с моя брат от деца си знаехме, че той си е такъв. И за това ние не се изненадахме, когато той реши да го демонстрира, докато неговата майка, разбира се беше шокирана. Стигна се до там, че той пожела да прави операция за амяна на пола, но така и на я направи/ слава богу/ . След малко Ще сложа линк за неговата карта. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #53 -: Октомври 01, 2009, 08:58:50 am »
Ето и линка
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 08:24:58 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #54 -: Октомври 01, 2009, 11:13:58 am »
Toroni, извинявай, че се набъркавам, но наистина много съм чела за хомосексуалността и твърдо няма начин по наталната карта да се определи със сигурност или отрече подобна предразположеност. Ти си му майка, мисли за него само най-позитивното. Аз съм сигурна, че ще го обичаш винаги такъв, какъвто е. Не мога да се сравнявам със Скарлет, но аз виждам много мил и артистичен човек, който ще има сериозни проблеми с изрязяването и показването на чувства (прочее за мъж това не толкоз лошо). Много дълбоки чувства, които ако се канализират могат да дадат добър тласък на сериозен творчески процес. Ексцентрик и новатор. Деен, но падатлив на настроения. Има мистичен правоъгълник, който включва юпитер, нептун, плутон, меркурий, и марс. Мисля, че това е конфигурация на хора, които ще се ползват от чужда подкрепа и обикновено са много успешни, при правилна проработка. (както и Скарлет е отбелязала). Радвай се на детето си! И не проектирай върху му мислите си. Обич и късмет ви желая.

Нямам много информация за мистичния правоъгълник, но знам, че я има в картата.Сигурно зависи от кои планети се образува и съответно от  домовете, където попада.
Благодаря, Revati за коментара и пожеланията  .  ;D  ;D  ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Октомври 01, 2009, 12:04:52 pm »
Ето и линка http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=ulcfileWEY8Q6-u1176891083;lang=e;gm=a1;btyp=24;mth=gw;sday=1;smon=10;syr=2009;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;ast=&nhor=94&nho2=2

Отново виждаме Марс в съвпад с Нептун, Уран в квадратура със Слънцето (управител на 5-ти дом). Но тук и господарят на 8-ми дом-Юпитер, под чието управление е и  господаря на Асцендента (Венера в 8-ми дом) е в квадратура с Уран. Луната също е в квадрат н Нептун (не вижда ясно образа на майката и жената). Разнобой между мъжкото и женското начало - Луна в квадрат с Марс. Опозицията на Марс със Сатурн може да означава противопоставяне между сексуалност (Марс) и Свръх-разум/обществени норми.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #56 -: Октомври 01, 2009, 01:45:54 pm »
Ами той е извънбрачно дете, майка му е била много млада когато го е родила и никога не се е омъжвала. Фактически той е отгледан от майка си и баба си.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Helo

« Отговор #57 -: Октомври 02, 2009, 11:28:56 am »
Карта на френски бисексуален актьор.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyril_Collard

*

Helo

« Отговор #58 -: Октомври 02, 2009, 11:47:19 am »
Картата му е класика за обратен. Управителката на 5-ти дом - Венера е в опозиция с Уран - странно отношение към жените. Нептун в квадратура с Венера - заблуди по отношение на жените. Проблем с изразяването на емоциите. Може да има някакви нездрави фантазии от квадратурата с Нептун. Може да е склонен на крайности - алкохол, наркотици.

Управителят на 7-ми дом - Сатурн е в съвпад със Слънцето и Луната.

Луната и Марс в квадратура към Плутон. Всичко е налице.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 11:52:59 am от Helo »

*

nerealna

« Отговор #59 -: Октомври 02, 2009, 12:36:43 pm »
има какво да се научи оттук - http://astrologyzona.dir.bg/_wm/pbasic/?df=485613