Здравей Гост

малко инфо

• 21 Отговора
  • 3437 Прегледи
малко инфо
« -: Октомври 02, 2009, 07:05:00 pm »
привет, тъй като четох инересна статия за зодията си, бих искала да разбера кои са годините на Скориона,Стрелеца,Везните и Козирог от тук нататък и дали бих могла да ги намеря като информация някъде изобщо?

*

Nebesna

Re:малко инфо
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2009, 10:12:12 pm »
За пръв път чувам за такива години. Зная, че сме в Ерата на Водолея. Зная, че 2009 г. е година на планетата Марс, но бога ми не знаех, че и знаците си имат години.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 10:33:37 pm от Небесна »

Re:може и аз да греша...
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2009, 11:22:43 pm »
затова пускам малък цитат от текста който не можах да разбера:
....под владението на зодията Козирог той ще умре. В периода, когато упражнява влиянието си зодията Телец, той нищо да не предприема, защото тогава в нищо няма да му спори и т.н.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 02, 2009, 11:34:18 pm »
....под владението на зодията Козирог той ще умре. В периода, когато упражнява влиянието си зодията Телец, той нищо да не предприема, защото тогава в нищо няма да му спори и т.н.

не мога да коментирам текстове, извън контекста. Дай линк!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2009, 10:40:38 am »

Звучи ми като цитат от  класически астро текст. Те доста често се издават, придружени със съвременни интерпретации, защото са под формата на аксиоматични сентенции, а от източника до n-тия превод доста се губи
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2009, 11:38:04 am »

Не съм сигурен дали е това,но има система в която всеки знак влияе от началото на живота за 7 години,започвайки от Овен.
Така ако си примерно на 30,попадаш под влиянието на Лъва (28-35) .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2009, 01:17:03 pm »
за влиянието на планетите знам,но това за първи път го чувам :o

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Октомври 03, 2009, 05:35:55 pm »

Не съм сигурен дали е това,но има система в която всеки знак влияе от началото на живота за 7 години,започвайки от Овен.
Така ако си примерно на 30,попадаш под влиянието на Лъва (28-35) .

Понеже тук се говори за зодии, аз смятам, че се има предвид движението на Слънцето през различните знаци. Иначе представяш ли си 7 години човекът нищо да не предприема "докато упражнява влиянието си зодията Телец". 

*

Синухе

• 4978
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2009, 11:46:14 pm »
Аз си го представям,но това го има в древната астрология,даже се учудвам че чак сега чувате за това  ??? ;D
Разбира се много стари техники са просто условни,както и алфридарии и малфридарии и да не изреждам още диарии  ;D ;D :D

Даже без майтап си виках тази година-на стана на 28 вече влезе в Лъва и от тука нататък 7 години творчески разцвет и изява :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2009, 03:17:46 pm »
Аз си го представям,но това го има в древната астрология,даже се учудвам че чак сега чувате за това  ??? ;D
Разбира се много стари техники са просто условни,както и алфридарии и малфридарии и да не изреждам още диарии  ;D ;D :D

Даже без майтап си виках тази година-на стана на 28 вече влезе в Лъва и от тука нататък 7 години творчески разцвет и изява :P

ха-ха-ха!ти имал ли си период съпроведен с липса на творчество?! ::) ???
на кака ти марая ,къв и е тогава знака?
според мен става дума за прогресивното слънце.......,за него говори май темата...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Октомври 04, 2009, 03:23:40 pm »
Това не е ли точка Гама?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #11 -: Октомври 04, 2009, 03:27:01 pm »
Не е за прогресивно Слънце,тази система я знам  ;)

От 42 до 49 годишна възраст е знака Везни-тогава се активизира темата на брака,партньорството,другите и красотата и т.н.
Неслучайно Урановата опозиция съвпада тогава със навлизането на Везните и се засяга брака и връзките ,обаче по Уранов начин  ::)

Иначе си права,с този мой 5 дом няма начин-твори се винаги,дори и да творя просто реалност,което е по-висшата степен на творчеството  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2009, 03:02:52 pm »
нухе , значи тези периоди са през 7 год. тук можем ли да търсим събития? има ли корелация м/у този цикъл и пункта гама? :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2009, 03:07:42 pm »
Според мен се визират месеците т.е. когато Слънцето преминава през тези знаци.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2009, 03:10:35 pm »
Според мен се визират месеците т.е. когато Слънцето преминава през тези знаци.

как ??? , само месеците през тези периоди от 42 до 49? кои месеци?в които слънцето е във везни?!
не схващам.....

*

Uran

• 6041
« Отговор #15 -: Октомври 05, 2009, 03:15:46 pm »
Глупавото куче не е казал за 7 годишен период, а само, че в периода на козирога може да умре, а този период е зимен, инфлу вируси някакви шетат ;D ;D та си има реална опасност ;D ;D
Докато е в периода на телец т.е. на пролет- хормони бушуват, мераци ни спохождат та не е разумно да се предприемат сериозни действия, щото може да не си го обмислил много сериозно ;D ;D това дето шъ гу зафащаш ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Октомври 05, 2009, 03:18:16 pm »
просто не ми става ясно и не знам защо?
 :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Октомври 05, 2009, 04:18:58 pm »
нухе , значи тези периоди са през 7 год. тук можем ли да търсим събития? има ли корелация м/у този цикъл и пункта гама? :)

Може и да има корелация,но тук не става въпрос за преминаването на точката точно и за аспекти.
Става въпрос за много проста система свързана с развитието на човека и с актуалните теми в определени периоди,без значение кой как ги преминава.

Така от 0 до 7 годишна възраст е Овен-сформиране на егото,съзнанието,обосбяването
7-14 Телец -развитие на нужди,тяло и т.н.
14-21 Близнаци- контакти,учение и прочие
21-28-Рак създаване на семейство,темите на дома и родителите
28-35 Лъв -изразяване на индивидуалността по творчески начин,призванието и блясъка
35-42 Дева-кризата на тялото (болести) и нуждата от смяна на работа или други грижи
42-49 Везни- брака и партньорствата,ролята на другите като главни фактори в живота
и т.н. за всеки този период по някакъв начин активира основното с което е свързан преминаващият знак

Има и друга пак много проста система,при която всеки дом се взима пак за 7 години и започва от 1 дом обратно на часовника,но тук се гледа вече картата:
така през първите 7 години се активизира знака на 1 дом в картата и планетите в него
от 7-14 2 дом и планетите в него и т.н.

Така за твоята възраст по тези системи имаш активна тема на Везни+ отделно 7 дом т.е. Близнаци +ЮЛВ и Юпитер  ;)
Като това което е заложено в самата натална карта ,често може да се отключи и през този период.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Октомври 05, 2009, 04:23:29 pm »
При мен има корелация със 3 дом ,възраст 14-21 Скорпион и Уран в 3 дом-тогава почнах астрологията и окултизма  ;)
21-28-Рак и 4 дом с Нептун и Венера там-един комфортен период,на пари и подаръци,на мистика и на духовност; точно преди да стана на 28 ми почива много близка баба ,а тя се свързва както с Нептуна в 4 дом,така и с Рака като знак (родата)
Сега влязох в Лъва и 5 дом-там съм Слънце,Меркурий и ЮЛВ,така че ще е весело ,че и кармичка ще има за сърбане,може някоя кармична лИбофф по 5ти  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Октомври 05, 2009, 04:29:23 pm »
мерси много! :)
Има и друга пак много проста система,при която всеки дом се взима пак за 7 години и започва от 1 дом обратно на часовника,но тук се гледа вече картата:
така през първите 7 години се активизира знака на 1 дом в картата и планетите в него
от 7-14 2 дом и планетите в него и т.н.

Така за твоята възраст по тези системи имаш активна тема на Везни+ отделно 7 дом т.е. Близнаци +ЮЛВ и Юпитер  ;)
Като това което е заложено в самата натална карта ,често може да се отключи и през този период.
[/quote]

защо пък и 7-ми?!