Здравей Гост

Трудните аспекти към светилата

• 8 Отговора
  • 1896 Прегледи
Трудните аспекти към светилата
« -: Октомври 09, 2009, 05:54:29 pm »
  Разглеждам сега един хороскоп и това,което виждам е следното:слънцето и луната имат само напрегнати аспекти и то от тежки планети.За първи път виждам такъв хорскоп с толкова наранени светила.Направо ми е чудно как намира сили да се справя този човек,като няма къде да зарежда силите си.Интересното е,че на такива хора животът им е непрекъсната борба.Чудно ми е а как се отразява на здравето им.
Поводът да разгледам хороскопа е - връзки,любов,брак.Упр.на 7 дом квадрат с господаря си,Венера квадрат с Марс,Луна опозиция венера,като луната управлява 7 дом и няма положителни аспекти.Това означава ли,че ще остане сама според вас?
И имате ли наблюдения върху хороскопи в които слънцето и луната сключват само отрицателни аспекти?

*

nerealna

Re:Трудните аспекти към светилата
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2009, 06:20:21 pm »
трудните аспекти на светилата означават, че душата си е избрала по-трудна съдба в този живот

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2009, 06:51:51 pm »
Поводът да разгледам хороскопа е - връзки, любов, брак. Упр.на 7 дом квадрат с господаря си Венера квадрат с Марс, Луна опозиция венера, като луната управлява 7 дом и няма положителни аспекти. Това означава ли, че ще остане сама според вас?

О, съмнявам се това да е причината да остане без партньор в живота.
Напротив, на практика имам наблюдения, че родените с напрегнати аспекти между Луната и Венера, Венера и Марс имат нужда от повече и по-разнообразни партньорски опитности. По-скоро една твърде хармонична карта ще предразполага родения към самодостатъчност. Докато напрегнатите аспекти искат проработка, а както се знае, острите ръбове се ошлайфват най-добре с участието на друг човек - близък или партньор. Неслучайно някои от нас биват привлечени от проблематични партньори и проблематични отношения. Ако един търси спокойствие, мир и хармония във връзката, за друг същите могат да бъдат отрова, ако има изразена потребност от повече екшън и динамика, чрез които всъщност решава вътрешните си противоречия и конфликти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Октомври 09, 2009, 06:56:14 pm »
Обикновено неаспектираните планети като сигнификатори на брака дават проблеми със самотата.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Октомври 09, 2009, 07:04:31 pm »
В така поставената карта има показания за късен брак - сигнификаторът на брака е Сатурн. Обаче роденият има късмета, че Сатурн хвърля тригон към Юпитер в 5-ти дом. Това дава "узаконяване" на  любовни отношения с човек, стоящ по-виско в йерархичната стълбица - т.нар. неравен брак - Юпитер управлява 6-ти дом. Господарят на 6-ти в 5-ти дом: любовни романи с подчинени.

Болестите са в резултат от безгранично разпиляване на енергията. Има данни за финансов просперитет.

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2009, 07:10:48 pm »
Относно картата, която съм постнала- жената е омъжена отдавна и има 3 деца (Юпитер в 5д) :).
Има неравностойност в брака. В следствие на стреса- има доста болести.
п.п.Постнах я в отговор на въпроса на Лина ре.

« Отговор #6 -: Октомври 09, 2009, 07:24:35 pm »
 В така поставената карта съм съгласна,чи има заложен по-късен брак,брак с по -възрастен партньор,всичко това по Сатурн.
Интересна ми е картата,която визирах,а именно управител на 7 дом -Луната ,в съвпад с Уран и само с отрицателни аспекти.Включително и към диспозитора си Юпитер.
Любовни авантюри въпросното момиче има,но те не са и достатъчни или попада на неподходящи мъже.И  здравословни проблеми има,то и няма как с тази карта...
Та според мен квадратурите действат като ситуации и събития над които нямаме контрол т .е. нещата се случват независимо от волята на човека,при опозициите нещата стоят по друг начин,там винаги има друга гледна точка- те се проявяват във взаимоотношенията.Според мен Луната упр. ъглов ключов дом и е много лошо разположена в 10 дом и всички изброени негативни аспекти.Все показатели сочещи за проблеми във взаимоотношенията,които явно се коренят някъде в детството.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 09, 2009, 07:26:05 pm »
Животът на тези хора наистина е борба и със сигурност здравето им страда.

Така е, но според мен тази карта не е класически пример за силно наранени светила.
В случая Луната страда най-много, имайки предвид, че е част от голям кръст и получава напрегнати аспекти от Марс и Уран. Квадратът й с Юпитер не е толкова неблагоприятен.
Слънцето има квадрат с Нептун.
Но в картата има силен акцент върху нептуновата тема - стелиум в 12 дом, Нептун в съвпад с ИЦ, Слънце в квадрат с Нептун в съчетание с Луна в Риби, която отгоре на всичкото е управител на изгряващия знак.

Но и от гледна точка на индийската астрология картата е трудна - Лагна в Рак, чийто управител Луната е в 8 дом в сатурнов знак, Кету в 4 дом, три планети в 12 дом, от които Венера и Меркурий са ретроградни и изгорени от Слънцето. В картата присъства и т.нар. куджа доша - "марсов белег", който внася противоречия и разногласия в партньорствата. Позицията на Луната и Кету загатват за проблеми с майката, неудовлетворени и/или отхвърлени емоционални потребности в детството, за същото говори и позицията на Венера, управител на 4 дом, ретроградна и комбуста, в 12 дом. Липсва като че ли усещане за защитеност и сигурност в родителския дом... Не изключвам и възможността да е била с крехко здраве, да е боледувала като малка. Струва ми се, че е имала трудно детство, вкл. и по време на училищните години, особено в началото. Възможно да е била плахо, свенливо дете, с трудна адаптация. Слънцето, което е естествен сигнификатор на бащата, се намира в труден дом, Юпитер е ретрограден. И двата естествени бенефика, Юпитер и Венера, са ретроградни в тази карта. Сатурн се намира в знака на Лагна, в рецепция с Луната, господаря на Лагна. Сатурн е малефик в тази карта. По-силно ми се струва, че е било влиянието на майката, бащата като че ли отсъства - психологически, емоционално или по друг начин. Липсва усещане за бащина подкрепа, за стабилен мъжки гръб, на който да се опре. Хаос в емоциите и душата, усещане за липса на стабилна основа, върху която да гради живота си, като че ли навсякъде стъпва върху плаващи пясъци...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Октомври 09, 2009, 07:33:11 pm »
От гледна точка на съвременната астрология картата е трудна, като се има предвид, че Луната е диспозитор на стелиума в Рак, образуван от три лични планети, сред които е и Слънцето. Квадратът с Юпитер е сходящ и по тази причина силен аспект. Неконтрулируеми емоции дава този голям кръст, емоционални изблици, прекалено разширяване на емоционалната сфера. Липса на задръжки, трябва и конструктивен отдушник.
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 07:45:53 pm от Небесна »