Миа, не знам на колко години си, обаче ние сме в перманентна криза от 20 години. Освен това другите страни вече излизат от кризата. Освен това имам предостатъчно близки познати от други страни на Европа - Франция, Испания, Италия, Германия, Полша, Унгария. И мога да ти гарантирам, че у нито един от тия ми приятели не съм усетила паника от кризата. В Испания една приятелка остана без работа, от две години е там, дават и по 1000 евро месечно обезщетение.
Така че не е причината кризата, промили са ти мозъка, преди това беше преходът виновен, после Европа искаше да изравним всички цени с нейните, обаче отбележи без цената на стоката работна сила, после Европа искаше акцизи, после дойде кризата - причини от 20 години непрекъснато се намират.
и това да имаш шофьор се плаща
Марая, не знам осъзнаваш ли, че се плаща, ама от работника, който получава по-малко, за да има собственикът достатъчно за джип и личен шофьор, някои се гласеха и хеликоптер да си купуват миналата година, познавам такива работодатели, да си ходят до хотела на морето бързо, и хеликоптерът да каца на покрива на палата им, който щяха да вдигат в Банкя.
Няма добър работодател в България, или ако има, те са единици, масова практика е да се плаща мизерно. Ако не вярваш, отвори сайтовете за работа. Именно, в София е ЧЕЗ, а на пазара на труда е 90% мутроработодател. Имаш толкова избор за работа, колкото и за друг електроразпределител. На теория имаш възможности за избор, на практика нямаш.
Що се правиш, че не разбираш.
450 евро с осигуровки ли? Колко часова работна седмица?