Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39916 Прегледи
*

Nebesna

Крупни бизнесмени и предприемачи
« -: Октомври 13, 2009, 08:13:37 pm »
Отдавна искам да пусна тази тема, изровила съм много карти на преуспели личности, които ще поставя тук на вашето внимание, за да ги коментираме заедно. Но все съм уморена и не ми остава време, а тази тема си изисква обстойно внимание. Кайли вече пусна тема за втори дом, но да ви кажа не е само 2-ри дом. По втори дом са свободните пари, тези с които можеш да разполагаш по всяко време. Но това не е достатъчно. Нужни са още показатели и аз ще се опитам да ги изведа след малко.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2009, 08:32:13 pm »
А това е убава тема, ще я следя с интерес. :)

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Октомври 13, 2009, 08:50:29 pm »
Втори дом

Отговаря за таланта и майсторството на човека. Това са доходите от майсторството. Това са дарбите и способностите, за благодарение на които човек може да печели. По втори дом са движимите вещи и парите. Показва умението на човека да се разпорежда с парите, т.е. неговата финансова политика. Дарбите са също "движимо имущество", защото тях можеш да ги отнесеш навсякъде със себе си. Можем да загубим всичко, но дарбите си носим винаги със себе си. По втори дом са наличните средства, парите в обръщение.

Шестопалов е установил, че независимо от това, че традиционната астрология счита 2-ри дом за дом на богатството, анализът на хороскопите на бизнесмените показва, че богатството е по 8-ми дом. По втори дом са "джобните" пари, но това богатство не носи капитал.

Осми дом

По 8-ми дом са чуждите пари и вещи, кредитите, банковите сметки, затворените пари. За таланта на бизнесмена е необходима такава формула (ІІ+VIII). Това е формулата на богатството. Защото на бизнесмена му е необходимо понякога да взема пари в дълг, да ги вкарва в производство, да получава печалба, а след това да ги влага отново. Много бизнеси стартират с кредити. Искаме или не, всички сме в дълг - държавата е в дълг, правителството е в дълг и т.н. "Най-големите длъжници са американците и те са най-богатите". По 8-ми дом е бизнесмена, който взема пари в дълг, разработва ги и получава печалба или такъв който дава пари в дълг и печели от това. Анализът на хороскопите на крупни бизнесмени, които не са стигали до банкрут, показва хармонични акпекти между 2-ри и 8-ми дом. Отрицателните аспекти също означават успех, но и предразполагат към крупни материални загуби. Трябва да има поне един аспект на скъперничеството.

Но това е само една от формулите на богатството. Другите - утре, че съм много уморена.

Рокфелер е бил и много голям скъперник и лично е проследявал движението на всяка стотинка от огромного си богатство.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2009, 08:51:02 pm »
Аз до колкото знам,Рокфелер е получил голямо наследство.Определено умее да управлява парите, но излиза, че това са чужди пари...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2009, 08:58:47 pm »
И аз ще се включвам занапред,сега набързо-виждал съм богати бизнесмени със Сатурн във 2/8 дом -дори съм сигурен,че по-често ще се среща от Юпитер там,макар че могат да се разположат едновременно в тези два дома и да е трудно да се разграничат нещата,но Сатурн както викате е скъперника,този който цени и пази,и отделно там където е Сатурн-там се натрупва със времето обаче  ;)

А дали в картата на Рокфелер не можем да приемем Венера за широк съвпад с Регул? Защото тази звезда дава богатство и съм я виждал да работи така именно при съвпада и с тази планета-разбира се при бизнесмени (т.е. няма как да заработи при някой дето не го вълнува бизнес и пари и не е опитал).

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 13, 2009, 09:00:02 pm »
Аз до колкото знам,Рокфелер е получил голямо наследство.Определено умее да управлява парите, но излиза, че това са чужди пари...

Говорим за стария Рокфелер, не за сина му. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%BE%D0%BD_%D0%A0%D0%BE%D0%BA%D1%84%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%80

Един виц: Рокфелер влизал в ресторант и никога не ставял бакшиши. Когато келнерите го попитали защо не оставя бакшиши, а неговият син винаги оставя, той отговорил: "Аз нямам баща милионер"

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2009, 09:06:48 pm »
А добре :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Октомври 13, 2009, 09:08:04 pm »
И аз ще се включвам занапред,сега набързо-виждал съм богати бизнесмени със Сатурн във 2/8 дом -дори съм сигурен,че по-често ще се среща от Юпитер там,макар че могат да се разположат едновременно в тези два дома и да е трудно да се разграничат нещата,но Сатурн както викате е скъперника,този който цени и пази,и отделно там където е Сатурн-там се натрупва със времето обаче  ;)

А дали в картата на Рокфелер не можем да приемем Венера за широк съвпад с Регул? Защото тази звезда дава богатство и съм я виждал да работи така именно при съвпада и с тази планета-разбира се при бизнесмени (т.е. няма как да заработи при някой дето не го вълнува бизнес и пари и не е опитал).

Само ще добавя, че и Козирог на върха на някои от материалните домове също дава стабилни доходи, макар и понякога придобити с огромен труд и постоянство. А по мои наблюдения най-големите скъперници са с Дева на върха на 8-ми дом. Пресмятат доходите си с пресметлива дребнавост.

« Отговор #8 -: Октомври 13, 2009, 09:55:50 pm »
Като гледам този красив квадрат между Венера и Сатурн в знаците Дева и Стрелец ме обхваща надежда,че ще стана богата и аз  някой ден. ;D ;D ;D Имам квадрат между Венера и Сатурн в същите знаци,но с разменени позиции - венера е в стрелец,а сатурн в дева,на същите градуси почти,в 2- 11 дом.Изгледи за сега няма де,ама кой знае  :-\Осми дом ми се управлява от Венера.Нещо не разбрах формулата на богатството,дълж. на втори дом плюс дължината на 8 дом ни дава положението на някаква точка от картата,от която зависи дали ще спечелим състояние?Според зависи къде се намира и как е аспектирана ли?

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Октомври 13, 2009, 10:04:55 pm »
Като гледам този красив квадрат между Венера и Сатурн в знаците Дева и Стрелец ме обхваща надежда,че ще стана богата и аз  някой ден. ;D ;D ;D Имам квадрат между Венера и Сатурн в същите знаци,но с разменени позиции - венера е в стрелец,а сатурн в дева,на същите градуси почти,в 2- 11 дом.Изгледи за сега няма де,ама кой знае  :-\Осми дом ми се управлява от Венера.Нещо не разбрах формулата на богатството,дълж. на втори дом плюс дължината на 8 дом ни дава положението на някаква точка от картата,от която зависи дали ще спечелим състояние?Според зависи къде се намира и как е аспектирана ли?

Не се изчислява нищо. Просто търсим връзка между втори и осми дом. Връзките могат да бъдат следните:

1. Господарят на 2-ри дом в 8-ми дом
2. Госопдарят на 8-ми дом във 2-ри дом
3. Аспект между господарите на 2-ри и 8-ми дом
4. Аспект между господаря на 2-ри дом с планета в 8-ми дом
5. Аспект между господаря на 8-ми дом с планета във 2-ри дом
6. Аспекти между планети във 2-ри и 8-ми дом.

Както виждате вариантите са много.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2009, 10:08:49 pm »

Божке, па аз имам сичките.  ::)
5 от 6 де
И квоооо?  :(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2009, 10:23:10 pm »
Е па как кво, като забогатееш си спомняй за нас де  ;D ;D ;D ;D
да не са надуеш  :D :D :D :D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Mia21

• 2502
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2009, 10:25:11 pm »

Божке, па аз имам сичките.  ::)
5 от 6 де
И квоооо?  :(

И си седнала да рИвеш...
Ние къде нищо такова немаме да умрем ли?! ;) ;D

« Отговор #13 -: Октомври 13, 2009, 10:33:29 pm »
Нещо не разбрах формулата на богатството,дълж. на втори дом плюс дължината на 8 дом ни дава положението на някаква точка от картата,от която зависи дали ще спечелим състояние?Според зависи къде се намира и как е аспектирана ли?

Аз отговарям само по тази точка - Юпитер /от 6-ти/ и Нептун ми упрвляват 8-ми  и правят тригон или секстил с Плутнон във втори. Но може би трябва да дефинираме какво е "състояние"? Може би , да не ни стигат парите за хеликоптер  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2009, 10:34:40 pm »
Венера във втори дом в Телец/ Козирог също е предпоставка
за добри финансови възможности.

P.S. А при мен като Регул е в съвпад с Кету, ще се
разминем с богатството в този живот май... 8)

Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Октомври 13, 2009, 11:01:56 pm »
АЗБУКА НА ФИНАНСОВАТА АСТРОЛОГИЯ

Сега ще се запознаем с азбуката на финансовата астрология. Т.е. ще разгледаме всички планети, всички домове и всички зодиакални знаци от делова гледна точка. Това ще бъде необходимо, преди да започнем да тълкуваме картите.
Разбира се, в деловите отношения (покупко-продажба, сътрудничество, бизнес и т.н.) са важни въпросите за изгодата. Изгодно ли е това? Или обратното, не носи никаква изгода., ще нанесе вреда и не би следвало да се занимаваме с него. През тази призма трябва да разберем значението на всички елементи на хороскопа.

ПЛАНЕТИ
Към финансовите планети се отнасят: Слънце, Луна, Венера, Марс, Юпитер, Нептун и Плутон. Всички тези планети могат да символизират понятията „пари, финанси, материални блага” в хороскопа.

Слънце –злато, Луна-сребро, Венера – финикийски знаци, недвижимо имущество, а също и умението да се печели, Юпитер – планетата на богатството, Нептун – също е планета на богатството (да вземем за пример петролния бизнес), Плутон с Марс също вървят в двойка, тъй като управляват знаците Овен и Скорпион. Черната Луна също има отношение към материалната изгода.

В този смисъл НЕфинансови планети се явяват Сатурн, Уран и Меркурий. Тяхното положение и аспекти не оказват съществено влияние върху въпросите на материалната изгода. Но аз съм забелязала, че има едно изключение -  освен ако бизнесът или професията с която се занимавате има отношение към въпросните планети или същите имат отношение към 2-ри и 8-ми дом.

АСПЕКТИ

Съществуват планетни аспекти, които дават финансови преимущества.
Като положителни указания се разглеждат т.нар. хармонични аспекти.

Слънце-Луна (секстил, тригон, съединение) дават преимущество пред тези карти, в които липсват такива аспекти. Такива хора в живота си са по-материално благополучни.

По същия начин се разглеждат и аспектите между: Венера-Марс, Венера-Луна, Венера-Юпитер, Юпитер-Луна, т.е. всеки аспект на финансовите планети една с друга.

Финансовият успех може да бъде обусловен и от напрегнати аспекти. У богатите хора, особено при милионерите, картите често са много напрегнати.

Хората с хармонични карти не се явяват задължително бедни, но и богати не могат да се нарекат.
Крайната бедност и голямото богатство са две крайности, които се описват преимуществено от напрегнати аспектни конфигурации.

В много случаи напрегнатото взаимодействие между финансови планети предоставя големи възможности, но и вероятността от разорение тук е по-висока.  Негативните аспекти носят рискове и загуби. Били сме свидетели на това как милионери и милиардери за едно денонощие банкрутират, някои отново се изправят, а други слагат край на живота си.

Особено интересно изглежда аспектното взаимодействие между Юпитер и Плутон. Всеки мажорен аспект се нарича „аспект на милионера”. Бил Гейтс има съединение на Юпитер с Плутон. Но ако аспекта е напрегнат тогава е висока вероятността от банкрут.  Може за едно денонощие да загубиш всичко до последната стотинка.

Трябва да се има предвид, че парите идват при човека, не само в резултат на късмет, но и в резултат на старание. Даже, ако човекът е получил огромно състояние по наследство, то трябва да се съхрани. Съществуват аспекти, които помагат на човек да съхрани състоянието си и такива, които му помагат да го произграе и пропилее.

Неблагоприятни в този смисъл се явяват напрегнатите аспекти между финансовите планети, отнемащи енергията.

Енергията отнемат: Луна, Венера, Сатурн и Нептун. Негативните аспекти между тези планети „отнемат парите”, а също отнемат и енергията на човека. Получава се така, че човек не може да печели добре или не може да съхранява състоянието си по ред причини: или страда от лошо здраве, или е мързелив, или му висят на шията алчни родственици, лоши приятели и познати, които го използват и т.н. Протича отнемане на енергия и пари в една или друга форма. Особено неблагоприятни в този смисъл са лошите аспекти на Луната (Луна-Сатурн, Луна-Венера, Луна-Нептун).  Когато се оценяват деловите качества на бизнесмена, тези аспекти задължително трябва да се отчитат, ОСОБЕНО ако те имат отношение към финансовите домове. Например, ако имаме опозиция на Луна със Сатурн и Луната е елемент на 2-ри дом, това е лошо.

Утре ще продължа с домовете.
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 11:07:24 pm от Небесна »

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2009, 11:06:33 pm »
Тъй тъй, аз в допълнение имам и тригон Юпитер Плутон, както и секстил Луна Сатурн.
Брех мамка му.
Единственото ми обяснение е, че е дошло време да ги реализирам тия аспекти, затова почват да ми вадят очите, се едно крещят, ама будалО, ела си земи парите и си изживей кармата (да живееш охолно)  :P

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Октомври 13, 2009, 11:08:26 pm »
Тъй тъй, аз в допълнение имам и тригон Юпитер Плутон, както и секстил Луна Сатурн.
Брех мамка му.
Единственото ми обяснение е, че е дошло време да ги реализирам тия аспекти, затова почват да ми вадят очите, се едно крещят, ама будалО, ела си земи парите и си изживей кармата (да живееш охолно)  :P

Кайли разгледай си аспектите, отнемащи енергията. Според мен е крайно време да се самоопределиш какво искаш. Имаш всички дадености, а не се получава. Защо ли? Хайде, като се изучим върху картите на няколко милонера, ще разгледаме и твоята карта.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Октомври 14, 2009, 08:30:14 am »
Абе и моя господар на втори е в 8-ми, ще я видим тая работа.  :)

Сега Синухе по-горе е споменал за Сатурн. Точно вчера гледах картата на човек, който се занимава с бизнес честен при това и разбира се не го бори кризата.  ;) Добре си е човека, макар общо взето почти наготово да му е дошло, няма лошо.
В картата му Сатурн е в 8 дом, гледах на Кайли картата и се чудех вчера откъде на него му е дошло богаството ... с тоз Сатурн, но е обяснимо разбира се, ето че този фактор се повтаря, затова го споделям.   
Медиум цели е в Рак, Луната е в Овен в 7 дом, бизнес чрез партньорство, от там са дошли и възможностите.

Към темата да допълня още какво мисля - в много случаи управителя на Асц също дава насоки какви ще са приоритетите на личността и по-конкретно с каква дейност ще се заминава. Незнам дали е закономерност, но съм го забелязала в доста карти.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #19 -: Октомври 14, 2009, 09:15:08 am »
    Гледам картата на стария Рокфелер и честно казано, няма кой знае какви интересни аспекти, или пък от пръв поглед да кажеш че това е карта на такъв богаташ. Юпитер и Слънце са в квадрат, Венера е в полуквадрат със Слънцето. Нептун е в тригон с Юпитер...Венера е в падение в Дева - V дом, но интересно - в съвпад с Жребия на парите. Марс е в изгнание във Везни, но в широк съвпад с Юпитер, което според мен ще рече, че не може да прояви действието си като малефик в пълна степен. И е в точен бисептил с Луна, която е управител на Хороскопа. А и Жребия на богатството е в Рак в съвпад с Хирон...