Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39960 Прегледи
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2009, 09:29:17 am »

Аз пък мисля, че доста добре си е поставен 8-ми дом. Сатурн (дълготрайност и стабилност) близо до върха на 8-ми дом в секстил с Юпитер, късмета, (господар на дома) и Марс, а също и тригон с Меркурий, само едни напрегнат аспект, колкото за нерв, и той е с благотворната Венера. И аз искам такъв 8-ми.

Но пък от друга страна, това едва ли е най-най-късметлийската по отношение на парите карта в света, все ще има и по-добри. Ама едва ли е същото да имаш такава карта и да си роден в богато семейство в Щатите и да имаш супер осми дом и да си роден в гладуващо семейство във Виетнам.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 09:37:32 am от ropotamo »

« Отговор #21 -: Октомври 14, 2009, 09:31:03 am »
Как бихте коментирали :

Слънце в 8-ми дом, което е господар на 9-ти дом и е в квадрат с Плутон ( господар на 8-ми дом) и Нептун, които са в 6-ти дом. Слънцето няма други аспекти.

От своя стана Плутон е в тригон с Юпитер, Венера ( господар на 2-ри дом) и Сатурн, които са в десети.

Няма планети във 2-ри дом

« Отговор #22 -: Октомври 14, 2009, 11:06:26 am »
    И ето ви карта - класика в жанра  ;)

Изключително показателна карта. А за тези, които искат да се информират повече  http://www.astrotheme.com/portraits/JfUtLRkJ4PtA.htm.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2009, 12:26:17 pm »
Ето я и картата на Джоан Роулинг (авторката на Хари Потър),която от нищото е станала мултимилионерка.И не само това-тя я първият писател в света,който е станал билионер (над 1000 милиона долара) от писане на книги!От пълна бедност преминава за няма и 5 години в мултимилионерка.Картата според мен е показателна.

Инфо: http://www.astrotheme.com/portraits/86x3dJDum7Pz.htm

В нейната карта виждаме,че 2 дом е в Стрелец-там е и ЮЛВ,заедно с Локус Фортуната.Упр на 2 дом е в 8ми ,при това -Юпитер планетата на късмета.Юпитер в 8 дом-спечелила е от общ бизнес (тъй като не е почнала да издава със свои средства) и то от такъв свързан с издаване (Юпитер).Юпитер е в Близнаци,което добре съвпада с книгите.Всъщност финансовия и успех и съдбоноси преобръщащи промени в живота и чрез писането,е заложено на няколко места-първо това са възлите в Близнаци/Стрелец във 8/2 дом,после е силният и 10 дом с Меркурий на трон там (възможна писателска дарба).Съвпада на Луната с Уран/Плутон в 10ти говори за голямото и влияние върху масата/публиката,а за един творец това е почти равнозначно и на финансов успех.Меркурий ако го приемем за неаспектиран ( има един широк съвпад с Венера)-показва именно как всичко е станало изведнъж,с онова пътуване във влака,когато изведнъж от нищото изписва името Хари Потър.Разбира се силният 10 дом говори за възможност за голяма известност,а това че МЦ е в Лъв и Слънцето там-възможност за творческа кариера и за блясък (Слънце) в издаването (9 дом).Но именно Юпитер и възлите и носят богатството-а защо е минала от крайна бедност към богатство,вероятно причините са първо кармични (възлите в домовете на парите),второ-Сатурн прави квадрат към Юпитер (късна реализация) и отделно Юпитер има и други квадрати.
Късметът е все пак е дошъл от децата (1во дъщерята на онзи издател,после че са детски книжки)-това е заради МЦ в Лъв и Слънце там; от друга страна сигнификатор на младите хора и ученици е Меркурий,а той се намира в 10 дом на успеха.

Както някой каза-много напрегнатите карти показват както крайна бедност,така и крайно богатство,при нея Юпитер е на фокуса на тау квадрат и то заточен-и е минала от едната крайност в другата.Все пак обаче Юпитер е управител на ЮЛВ и тя определено е имала какво да сподели в света чрез книгите си,дори за нея това е било съдба и урок по лично израстване (СЛВ Близнаци изисква знанието или информацията по Юпитер да се предаде до светско ниво).

Може да проследим и по-късно влиянията през ключовите и години,които са донесли шанса и успеха и-през 1995 г завършва 1та книга за Хари Потър,но в началото от 12 издателски къщи има отказ за публикация.През 1996 е одобрена от една малка издателска къща,след като дъщеричката на собственика прочита 1та глава и иска да прочете останалите.Тогава дори казват на Джоан да си намери нормална работа,тъй като не се печели много от детски книжки.Продължението е в инфото  ::)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2009, 01:20:48 pm »
Синухе   :o,толкова  логично и ясно .Искрено ти се възхитих на способността не само да го разтълкуваш ,но и да го обясниш .

А по темата - дали точно този Нептун 1дом и Скорпион не е тласнал въображението и в посока магии и вещарство ,освен влиянието на др.фактори ???

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2009, 01:57:17 pm »
Ще нахвърля набързо и някои от генералните влияния съпътстващи голямата промяна в живота и особено покрай това което се върти темата- големият успех свързан с парите.

Така през 1995 завършва книгата,пролетта на 1996 е публикувана-така че за изходна точка взимам 1995.

Виждаме следните транзити:

Юпитер е във 2 дом в Стрелец-акцентира се шанса и за печалби,както и за да даде това което носи самата тя(съвпад на Юпитер с ЮЛВ който управлява,повтаряне на стар кармичен опит)
Преживява много Юпитерови аспекти-квадрати към тези в Дева(активиране);тригон към Слънце упр на МЦ; Юпитерова опозиция- период на разгръщане пред другите; Юпитер секстил Марс упр на 6 дом (работа),квадрат Сатурн упр на 3 дом (писане)

Сатурнов възврат във 4 дом  -започва нов цикъл на градеж и зрялост за самата нея,за доказване на способността и сама да поема отговорност за живота си

Всъщност когато Сатурн влиза в нейният 5ти дом,а Юпитер в 3ти дом през 1996-логично е издаването на нейната книга

И много интересно-именно от края на 1996 Плутон навлиза в нейният 2 дом и тя става постепенно мултимилионерка!  :o

Прогресиите
1995
Меркурий на МЦ точно ! (успех чрез писане)
Слънце съвпад Венера в 10 дом (пари и известност)
Марс на АСЦ- готова е за пробив и и зява,а отделно Марс е планетата която управлява работата в хороскопа и (6 дом)

Издаването на книгата и по прогресия съвпада точно с:
Прогресивна Луна съвпад АСЦ и съвпад прогр Марс в Скорпион (т.е. тя излиза отвъд сянката на 12 дом)

По дирекция:
Марс съвпад Нептун (упр на 6 дом работа съвпада с упр на 5 дом-творчество)

Доста показателно наистина!  :)

дали точно този Нептун 1дом и Скорпион не е тласнал въображението и в посока магии и вещарство ,освен влиянието на др.фактори ???

Разбира се че е повлиял-в Скорпион са магиите,Нептун са вълшебствата и световете отвъд нашия,а секстила Нептун/Луна както и Нептун в 1 дом,дават голямо въображение.Както и казах за тези които не знаят-тя сякаш е чула историята за Хари Потър, все едно като контактно писане,тя просто е станала канал .Разбира се не твърдя,че само това е целият процес-тя и доста се е потрудила (има силна Дева),вкарала и е оригинално творчество (МЦ и Слънце в Лъв) и без силният и Меркурий да сведе всичко на разбираем език и в подредена форма едва ли щеше да е толкова успешна писателка.

Между другото Джоан има съвпад на Меркурий с Регул ! (печалба или известност от писане)

За Регул има едно свойство което описват и при нея работи-освен слава,власт и богатство,за нея се твърди че те идват неочаквано.

При нея за неочаквани и внезапни,направо изненадващи печалби говори и съвпада на Венера с Уран,както и отделно квадрата им с възлите (а Юпитер в 8 дом просто говори за количеството  ;D ).

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2009, 04:57:00 pm »
Ми аз тия жребии за нищо ги нямам. Жребият на богатството според ЗЕТ ми се пада точно на асцендента, ако си завъртя асцендента с 15 минути напред и назад, щото майка ми вика, че съм родена между 4,30 и 5 ч, жребият на богатството се мести с него и пак съвпада с асцендента. Ето защо си мислех, че този жребий винаги си върви в комплект с асцендента.
Интересното е, че точно там се пада и жребият на любовта 2 за жената според зета, и този жребий се върти с асцендента ми и пак пада върху него.
Там е и жребият на приятелите.
А пък жребият на брак 2 ми съвпада с Меркурий.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #27 -: Октомври 14, 2009, 05:02:14 pm »
Кайли,ти направо ме отчая от живота,бре жена!Как е възможно да имаш толкова печеливши положения,а да не се получават нещата.Моля те,качи си картата да я видим тук,че съм на път да изхвърля всички астрологични книги,като те чета. :-X

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #28 -: Октомври 14, 2009, 05:07:17 pm »
Качила съм я в темата за втори дом.
Честно казано, чак и аз се замислям какво става и е ли съм изпуснала нещо.
Винаги съм си правила нещата сама и в тая държава по един или друг начин в крайна сметка винаги са се проваляли. Щото тук за да правиш пари, трябва порядъчно да се омажеш. А на мен вътрешната чистота винаги ми е била по-висока цел от всичко останало.
Може от това да е.

*

veshti4ka

« Отговор #29 -: Октомври 14, 2009, 06:20:07 pm »
Ми аз тия жребии за нищо ги нямам. Жребият на богатството според ЗЕТ ми се пада точно на асцендента, ако си завъртя асцендента с 15 минути напред и назад, щото майка ми вика, че съм родена между 4,30 и 5 ч, жребият на богатството се мести с него и пак съвпада с асцендента. Ето защо си мислех, че този жребий винаги си върви в комплект с асцендента.
Интересното е, че точно там се пада и жребият на любовта 2 за жената според зета, и този жребий се върти с асцендента ми и пак пада върху него.
Там е и жребият на приятелите.
А пък жребият на брак 2 ми съвпада с Меркурий.

Кайли, не се отчайвай. и аз досега рових в ЗЕТа да поразгледам тези точки. жребият на богатството ми е на 1* от асцедента и на 1* от Юпитер - явява се като мидпойнт /по средата/, Юпи ми е на 2* от Ас-то... ма като гледам засега нема нищо интересно  ;D  да не говоря, че прогресивната Венера е минала оттам преди време и пак нищо...  сега чакам джакпота от тотото да ме прасне по челото  ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #30 -: Октомври 14, 2009, 08:50:12 pm »
Колеги, моля напишете тоя Регул на колко градуса в Дева се намира. :(

Има много голяма вероятност жребийя на дейността /0 гр 51 мин в Дева/ да ми е в съвпад с Регул.  :)

Синухе, страхотно тълкуване ;) Браво!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #31 -: Октомври 14, 2009, 09:09:57 pm »
Аурора,Регул е в Лъв-на 29.41

« Отговор #32 -: Октомври 14, 2009, 09:11:22 pm »
Аурора,Регул е в Лъв-на 29.41

Мерси, мис Каприз. Значи не ми е в съвпад  :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #33 -: Октомври 14, 2009, 09:26:06 pm »
И на мен ми се разминава за малко със Слънцето,но пък имам Спика на Асц -да не ставам алчна и на това съм доволна ;)

« Отговор #34 -: Октомври 14, 2009, 09:33:04 pm »
Протича отнемане на енергия и пари в една или друга форма. Особено неблагоприятни в този смисъл са лошите аспекти на Луната (Луна-Сатурн, Луна-Венера, Луна-Нептун).  Когато се оценяват деловите качества на бизнесмена, тези аспекти задължително трябва да се отчитат, ОСОБЕНО ако те имат отношение към финансовите домове. Например, ако имаме опозиция на Луна със Сатурн и Луната е елемент на 2-ри дом, това е лошо.

към лошите асп. на луната квадрат, опозиция и съвпад ли са ::)

конкретно съвпада луна/венера и съвпада луна/нептун - отнемат ли енергия и зле ли са за финансовото благополучие

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

missKapriz

« Отговор #35 -: Октомври 14, 2009, 10:01:19 pm »
Цитат
конкретно съвпада луна/венера и съвпада луна/нептун - отнемат ли енергия и зле ли са за финансовото благополучие
Аз имам съвпад Луна/Нептун във 2 дом- не се оплаквам,нямам финансови затруднения за сега,но определено не ми върви в търговията,а в работа,където се изисква някакъв талант и умение,творчески труд-У2 в 10 дом

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #36 -: Октомври 15, 2009, 01:59:06 pm »
 :( , нямам зет!как се намира тази точка-жребият на богатството?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Октомври 15, 2009, 02:01:43 pm »

К1 + (Юпитер - Меркурий)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #38 -: Октомври 15, 2009, 02:16:44 pm »

К1 + (Юпитер - Меркурий)

има ли значение дневно или нощно?
я ми я сметни,моля те :-*,нали ми имаш данните?! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #39 -: Октомври 15, 2009, 02:28:17 pm »

К1 + (Юпитер - Меркурий)

има ли значение дневно или нощно?
я ми я сметни,моля те :-*,нали ми имаш данните?! ;)

На 8 градуса и 28 минути в Телец.   ;)