Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39983 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #60 -: Октомври 17, 2009, 10:40:24 am »
Опозицията не брои ли се?  :o И то на Марс.

А че търся лесния начин, то ясно, още на млади години некви астролози ми бяха казали буквално: "Търсите директният път към успеха и по всяка вероятност ще го намерите"

Цял живот съм убедена в непосилната лекота на битието, само дето тая непосилна лекота се постига непосилно трудно.

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Октомври 17, 2009, 10:46:29 am »
Направи ми нещо впечатление. Ако не знаеш кои са тези хора и гледаш картите им,не винаги ще успееш да разбереш,че са карти на милионери и милиардери. Напр. в картата на Ричард Брансън - има Сатурн във 2 дом, на който мажорните му аспекти са само опозиция с Юпитер и квадратура с Венера. Управителят на 2 дом - Меркурий е в съвпад със Слънцето,но е в падение по знак. Явно,че Сатурн освен да дава ограничения,дава и стремеж към материална стабилност. А и аспектите На Сатурн към Венера и Юпитер не са добри???     8)
Значи не бива да смятаме, че напрегнатите аспекти към планетите отговорни за финансите ни непременно водят до фиаско. :)
Единственият начин астрологията да бъде "проверявана" е именно обсъждането на реални карти на известни и неизвестни хора, които могат да дадат обратна връзка.
« Последна редакция: Май 28, 2011, 06:15:37 pm от Uran »

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Октомври 17, 2009, 10:49:51 am »
Опозицията не брои ли се?  :o И то на Марс.

А че търся лесния начин, то ясно, още на млади години некви астролози ми бяха казали буквално: "Търсите директният път към успеха и по всяка вероятност ще го намерите"

Цял живот съм убедена в непосилната лекота на битието, само дето тая непосилна лекота се постига непосилно трудно.

Друг е принципа на действие на опозицията. Тя не подтиква към действие.

« Отговор #63 -: Октомври 17, 2009, 11:02:46 am »
    Така значи, гледам си аз по тези карти и се мъча да направя следните извадки - добре акцентирани ІІ и VІІІ дом и техните управители добре поставени. Венера, Плутон, Луна, Марс и Юпитер също аспектирани. Отбелязвам също че Сатурн и Слънцата са в кардинални и фиксирани знаци. Също така присъствието на планета на ИС /опитвам се да го разтълкувам нетрадиционно - предполгам че дава интуиция да се усеща откъде духа вятъра и нещо свързано с родова карма - един вид помощ от миналото/. А и зодия Дева - която дава бърза мисъл, аналитичност и практичност...Абе не мога да ги вържа нещата.
   Ама и аз така мисля, като Скарлет - едва ли по картите ще познаем кой богат, кой не...Мисля си че някъде нещо ни убягва...Имате ли идея какво е то?
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 11:14:24 am от daisy696 »

*

Skarlet

« Отговор #64 -: Октомври 17, 2009, 11:28:59 am »

Ама и аз така мисля, като Скарлет - едва ли по картите ще познаем кой богат, кой не...Мисля си че някъде нещо ни убягва...Имате ли идея какво е то?

Те,картите си показват всичко,но ние не можем с един поглед да ги видим нещата.Иска си сериозен анализ,включващ де що се сетиш камънак,звезди,фиктивни точки,леви и десни аспекти и т.н. А това с картата,качена във форума не става.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Октомври 17, 2009, 11:30:34 am »
Картите са си типични за богати хора. По тях не може да се прецени само едно нещо - колко богат ще бъде човека.
Имат всички предпоставки, а това е достатъчно. Освен това не забраявйте, че то не пада от небето. Богатството върви ръка за ръка с предприемачеството.

*

kaily

• 5145
« Отговор #66 -: Октомври 17, 2009, 11:34:02 am »
Мдам, по картите са дадени предпоставките. А реализацията на тия предпоставки сигурно си зависи от човека.
А обратното сигурно също може да е вярно - богати хора без предпоставки в картите.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Октомври 17, 2009, 11:35:55 am »
Мдам, по картите са дадени предпоставките. А реализацията на тия предпоставки сигурно си зависи от човека.
А обратното сигурно също може да е вярно - богати хора без предпоставки в картите.

Няма такива предпоставки, които не са отбелязани в натала. Може богатството да се дължи на произхода, да е наследено, но и за това си има предпоставки в натала.

*

Skarlet

« Отговор #68 -: Октомври 17, 2009, 11:36:38 am »
Направи ми нещо впечатление. Ако не знаеш кои са тези хора и гледаш картите им,не винаги ще успееш да разбереш,че са карти на милионери и милиардери. Напр. в картата на Ричард Брансън - има Сатурн във 2 дом, на който мажорните му аспекти са само опозиция с Юпитер и квадратура с Венера. Управителят на 2 дом - Меркурий е в съвпад със Слънцето,но е в падение по знак. Явно,че Сатурн освен да дава ограничения,дава и стремеж към материална стабилност. А и аспектите На Сатурн към Венера и Юпитер не са добри???     8)

Небесна,кажи ми моля те,в картата на Ричард Брансън кое е типичното за богатството му? Може би аз нещо изпускам.  :-[

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Октомври 17, 2009, 11:44:39 am »
Направи ми нещо впечатление. Ако не знаеш кои са тези хора и гледаш картите им,не винаги ще успееш да разбереш,че са карти на милионери и милиардери. Напр. в картата на Ричард Брансън - има Сатурн във 2 дом, на който мажорните му аспекти са само опозиция с Юпитер и квадратура с Венера. Управителят на 2 дом - Меркурий е в съвпад със Слънцето,но е в падение по знак. Явно,че Сатурн освен да дава ограничения,дава и стремеж към материална стабилност. А и аспектите На Сатурн към Венера и Юпитер не са добри???     8)

Небесна,кажи ми моля те,в картата на Ричард Брансън кое е типичното за богатството му? Може би аз нещо изпускам.  :-[

1. Луна в Дева на куспидата на 2-ри дом. Противно на Луна в Риби, която дава хазартни личности и пристрастяване към хазарта (както отбелязахме в една друга тема). С Луна и Слънце в Дева са най-богатите хора в света.

2. Юпитер в 8-ми дом. Там където е Юпитер носи късмет.

3. Освен това аз отчитам и тригонът на Юпитер с Уран, понеже Уран е разположен в дома на спонсорите. А това дава неочакван и внезапен успех, в резултат на който може да ти провърви с години напред.

4. Юпитер управлява 5-ти дом (спекулациите) и е позициониран в 8-ми.

5. Уран е позициониран в 11-ти дом и прави секстил с Луна във 2-ри (това също дава впезапни печалби).

Не забравяйте, че по 11-ти дом са спонсорите и парите спечелени от кариера (2-ри от 10-ти). ТАМ, КЪДЕТО ИМЕТО ТИ РАБОТИ ЗА ТЕБЕ.
Напрегнатите аспекти на Венера със Сатурн му помагат да задържи това, което има. човекът е стиснат. Такъв аспект има и Рокфелер в картата си. Това е аспект на "скъперничеството".
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 11:49:07 am от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Октомври 17, 2009, 11:47:22 am »
АЗ НЕПРЕМЕННО ГЛЕДАМ 5-ТИ И 11-ТИ ДОМ дали правят аспекти с планети във 2-ри и 8-ми.

*

kaily

• 5145
« Отговор #71 -: Октомври 17, 2009, 11:49:47 am »
Абе аз пак за мойто си въртя и разплитам. Небесна май е права, че и аз все гледам в материалния свят да минавам с минимални усилия, за сметка на оня отвъдния.

Ама май Синухе ще излезе съвсем прав, дето ме заби с чуждите пари. То това е основното при мен за миналото ми - ясно разграничение между моето и чуждото и моето си е мое, а чуждо не ща и да пипам. Немам синхрон. А и сигурно тая пуста неаспектирана интерсептирана непроработена Венера ми е правила спънки. Така или иначе май е време пак за промяна.

Небесна, бе то е дадено, ама не можеш само по една карта да разтълкуваш на кой аспект ще наблегне човека, как ще го отработи и как ще го изиграе. Затова и се прави устна консултация с лицето - да се види накъде му фърчи акъла и къде му е фърчал. Не ли?

*

Nebesna

« Отговор #72 -: Октомври 17, 2009, 11:56:26 am »
Абе аз пак за мойто си въртя и разплитам. Небесна май е права, че и аз все гледам в материалния свят да минавам с минимални усилия, за сметка на оня отвъдния.

Ама май Синухе ще излезе съвсем прав, дето ме заби с чуждите пари. То това е основното при мен за миналото ми - ясно разграничение между моето и чуждото и моето си е мое, а чуждо не ща и да пипам. Немам синхрон. А и сигурно тая пуста неаспектирана интерсептирана непроработена Венера ми е правила спънки. Така или иначе май е време пак за промяна.

Небесна, бе то е дадено, ама не можеш само по една карта да разтълкуваш на кой аспект ще наблегне човека, как ще го отработи и как ще го изиграе. Затова и се прави устна консултация с лицето - да се види накъде му фърчи акъла и къде му е фърчал. Не ли?

;D ;D ;D

Не бой се за неаспектираната Венера. И Рупърт Мърдок има такава, при това във Водолей. Чакай да му кача картата. А устната консултация може само да надгради някои представи. Права си.

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Октомври 17, 2009, 12:08:19 pm »

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Октомври 17, 2009, 12:11:25 pm »
Слагам картата на Рупърт Мърдок с уговорката, че тя не е типична, тъй като той е наследил бизнеса на баща си.
1. Обаче той има усет за спекулации - господарят на 5-ти дом (Марс) е в 8-ми дом.
2. Уран е на куспидата на 5-ти в съвпад със СЛВ.
3. Съвпад на Юпитер с Плутон (крупен бизнес)
4. Много аспекти към 4-ти дом показват, че е управлявал фамилен бизнес.

*

Skarlet

« Отговор #75 -: Октомври 17, 2009, 12:12:53 pm »

1. Луна в Дева на куспидата на 2-ри дом. Противно на Луна в Риби, която дава хазартни личности и пристрастяване към хазарта (както отбелязахме в една друга тема). С Луна и Слънце в Дева са най-богатите хора в света.

2. Юпитер в 8-ми дом. Там където е Юпитер носи късмет.

3. Освен това аз отчитам и тригонът на Юпитер с Уран, понеже Уран е разположен в дома на спонсорите. А това дава неочакван и внезапен успех, в резултат на който може да ти провърви с години напред.

4. Юпитер управлява 5-ти дом (спекулациите) и е позициониран в 8-ми.

5. Уран е позициониран в 11-ти дом и прави секстил с Луна във 2-ри (това също дава впезапни печалби).

Не забравяйте, че по 11-ти дом са спонсорите и парите спечелени от кариера (2-ри от 10-ти). ТАМ, КЪДЕТО ИМЕТО ТИ РАБОТИ ЗА ТЕБЕ.
Напрегнатите аспекти на Венера със Сатурн му помагат да задържи това, което има. човекът е стиснат. Такъв аспект има и Рокфелер в картата си. Това е аспект на "скъперничеството".

Предположих,че ще ми отговориш така. Но това и аз го виждам. Само че,аз по тази логика също трябва да съм милионерка.Синът ми също. Управителите на 2-я ми дом са Плутон и Марс-в разходящ тригон. Плутон в 11 дом прави тригон с Юпитер,който на всичко отгоре е и на трон по знак. За моя Юпитер съм споменавала вече,че прави тригон с Уран,а Марса ми е в Квадрат с Уран. А Венера в РАК на МЦ - управител на 8-я ми дом е в съвпад със Слънцето и Меркурий, в секстил с Марс и в тригон с Луната-управител на МЦ.
 При единия ми син управителят на 2 дом-Меркурий е в Овен в 8 дом, в тригон с Уран. Във 2 дом има Сатурн в Дева, в секстил с Уран.Управителите на 8 дом-Нептун и Юпитер правят тригони съответно към Слънцето и Марс,а Юпитер също в Дева е в съвпад с Марс и в квадрат с Уран.

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Октомври 17, 2009, 12:20:44 pm »
Ами радвам се за теб и за сина ти. Обаче ти допускаш една фактическа грешка. Картата не може да покаже кой ще е милионер. Картата показва предприемачески и бизнес способности и добро боравене с пари. Моята карта е също карта на предприемач, но не храня илюзиите, че мога да стана милионер в нашата държава с честен труд. А и не искам. Аз искам да мога да се справям със собствени усилия. Доволна съм, че помагам и на други хора да оцеляват в тези трудни времена, осигурявайки им допълнителни приходи. Не може да седим, да чакаме да ни падне от небето и да мислим само за себе си.

Мен не ме бива в спекулациите (употребявам думата в най-добрия смисъл), нищо не разбирам от акции и от игра на борсата.

*

Skarlet

« Отговор #77 -: Октомври 17, 2009, 12:24:59 pm »
Аз също не целя да ставам милионерка.  ;D Просто разсъждавам на глас,защото хем уж има натални предпоставки / което си писала в по-горния пост /,хем обаче не може да се открие в натала дали със сигурност човекът ще бъде милионер,както пишеш в последния. И от там идва объркването ми.

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Октомври 17, 2009, 12:33:00 pm »
Аз също не целя да ставам милионерка.  ;D Просто разсъждавам на глас,защото хем уж има натални предпоставки / което си писала в по-горния пост /,хем обаче не може да се открие в натала дали със сигурност човекът ще бъде милионер,както пишеш в последния. И от там идва объркването ми.

Виж заглавието на темата. Не е задължително да си милионер. Някои стигат по-далеч от други. Зависи къде си се родил, в коя историческа епоха, в коя държава развиваш бизнеса си, някои не намират почва в страната си и емигрират (" в страната на неограничените възможности") и т.н.  

Двете крайности - абсолютна бедност и огромно богатство се срещат рядко.

*

Skarlet

« Отговор #79 -: Октомври 17, 2009, 12:41:47 pm »
Аз зная какво е заглавието на темата. Но не в това е проблема. Не може да каже някой,че ето виждаш ли,тук няма почва в БГ за забогатяване.Трябва да идеш в страната на неограничените възможности.....добре,ами ако това не е дадено по натал? Трябва да ти кажа,че дадох всичко от себе си,за да започна самостоятелен бизнес и въпреки прекрасните натални възможности, соларно Новолуние в Рак в 6 дом и соларен Юпитер в Стрелец в 10 соларен дом,бизнесът не станаааааа. И не,защото съм некадърна или недалновидна,просто тук медицински услуги от този род не могат да се развият. А как човек може това да го разбере само по едната карта? Затова си мисля,че има случаи,в които сигнификаторите не са толкова типично изявени.