Здравей Гост

Транзитен Марс в Лъв

• 411 Отговора
  • 64562 Прегледи
*

Nebesna

Транзитен Марс в Лъв
« -: Октомври 14, 2009, 10:49:56 pm »
Скоро Марс ще навлезе в Лъв и ще престои там доста по-дълго от обичайното.
Марс е планета на агресията и действието, на инициативата и приложената енергия.
Марс е малефик.

Споделете през кой дом ще ви транзитира Марс и какви аспекти ще сключва с налатланите ви планети. Имате ли някакви очаквания, основани на минали наблюдения, а някакви предположения, за това как ще ви се отрази този транзит?

При мен ще транзитира през 8-ми натален дом, който е много широк - обхваща Рак, Лъв и част от Девата. Във втората деката на Лъва ще ми опонира Слънцето и Луната. Чувала съм, че при такива опозиции жените трябва да се пазят от евентуални нападения, да не се движат късно вечер без придружител, възможни са и нещастни случаи, изгаряния, операции.

Само да добавя, че Луната и Слънцето във Водолей са владетели на 8-мия дом, Марс управлява 4-ти, а прави ингрес в 8-ми.
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 10:54:18 pm от Небесна »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Транзитен Марс в Лъв
« Отговор #1 -: Октомври 14, 2009, 10:53:04 pm »
А нам все равно, а нам все равно.  :P

На мен Марс ми мина през себе си, мина през осми дом, направи опозиция на целия стелиум из втори...и си заминава.
Поне едно добро нещо на фона на целия небосклон.  8)

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Октомври 14, 2009, 10:57:05 pm »
А нам все равно, а нам все равно.  :P

На мен Марс ми мина през себе си, мина през осми дом, направи опозиция на целия стелиум из втори...и си заминава.
Поне едно добро нещо на фона на целия небосклон.  8)

;D ;D ;D Не си заминава, а влиза в Лъв. На теб къде ти е Лъва? Аз нямам нищо лъвско и без тва лъвовете ми идват малко в повече с драматизма си, та сега и марса върху слънцето им (в опозиция на моите светила), трудно ще изтърпя.

*

Helo

« Отговор #3 -: Октомври 14, 2009, 11:00:13 pm »
На мен ще ми бъде в 10-ти дом. Следващия месец, когато е вече в Лъв ще напарви квадратура със Сатурн в 1-ви и тригон с Уран във 2-ри.

Евентуално лошо настроение и устрем към целта, както и нови идеи, желание за независимост.

Аз устремът към целта и новите идеи вече ги имам. Значи остава само да дойде момента.

« Отговор #4 -: Октомври 14, 2009, 11:03:01 pm »
НА мен през цялото време ще ми транзитира в 12-ти и ще активира на 3 гр квадрата на наталните Марс-Юпитер (9/6 д) Предполагам, че активирането на този квадрат ще донесе раздвижване в работата или любовта, защото Юпитер е в 6-ти, но управлява 5-ти. Въобще, моят натален Юпитер ще го блъскат отвсякъде  ;D - Марс в опозиция, Сатурн в тригон.

През АС-то ми ще мине чак през май, но тогава ще го дебна да видя дали ще го усетя.  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #5 -: Октомври 14, 2009, 11:05:20 pm »
Ох, на мен ще ми транзитира през първи, 2-ри. Главно 2-ри. Втори управител на 10-ти (интересптиран овен в 10-ти). Тревожа се за финансиите си. Те и бездруго пострадаха последните месеци. А иначе, натално се помещава в 4-ти, във везни, в падение по дом и знак. Дано да не са толкоз лоши нещата, както ги "предвиждам" от полуразбиращо гледане. :D
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Mia21

• 2502
« Отговор #6 -: Октомври 14, 2009, 11:07:35 pm »
Наталният ми Марс е на Асц-та,в Лъв,в съвпад със Сатурн.Ще имам възврат на Марс.
Този знак ми обхваща 1,2 и 3-ти дом.Така,че ще ми се разхожда напред-назад из тези сфери.
Имам натална квадратура Марс квадрат Уран/в 5-ти/,която като ми бъде активирана доста често късам отношения с хора,а и по принцип ми се случват доста интересни събития...
Аспектите,които ще направи при този транзит са:
-секстил със Слънце
-съвпад с нат.Марс
-секстил с Плутон
-тригон с Нептун
-квадратура с Уран
-квадратура със СЛВ
-квадратура със стелиума в Телец-Юпитер,ЮЛВ,Венера,Меркурий

В общи линии ще е доста забавно... ;D

« Отговор #7 -: Октомври 14, 2009, 11:11:14 pm »
Моят Марс е в Лъв в 12 дом. В средата на ноември някъде ще мине транз. Марс върху моя. Май ще стана много агресивна. Трябва да внимавам, имайки предвид квадратурата на Марс със Слънцето,с Хирон и с Уран. Но пък хубавото е, че имам чувството, че някой нов "Лъв" ще се появи в живота ми. Или поне така ми се иска :)
« Последна редакция: Октомври 14, 2009, 11:18:49 pm от lazarova »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2009, 11:15:16 pm »
Не зная,ама сега,когато започнахме да нищим и транзита на Марс в Лъв,съвсем ми стана зле като се присетих за другите ми положения през годината-къде ги описах в темата за транзитите.Абе какво ще става въобще с мен,това нормално ли е?!То все бива аспекти,ама не са ли ми малко множко... :-\
Исках,исках събития после да не рИва... :-[

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2009, 11:24:25 pm »
Не е много по темата, ама аз да си се оплача. ;D
Преди броени дни транзитните Марс и ужен възел имаха съвпад със Сатурн във втори и опозиция на Мерка в осми.Транз. Луна мина през съвпада.
Толкова наранявания за два дни не бях и сънувала-цицина,как си не потроших зъбите,не знам,синини,ужасно болящ врасъл нокът,навехнат глезен,а по ръцете здрав пръст нямам-я порязано,я одрано,я пробито..
Сега продължава да ми шета из втори и трети дом.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Октомври 14, 2009, 11:30:23 pm »
Не е много по темата, ама аз да си се оплача. ;D
Преди броени дни транзитните Марс и ужен възел имаха съвпад със Сатурн във втори и опозиция на Мерка в осми.Транз. Луна мина през съвпада.
Толкова наранявания за два дни не бях и сънувала-цицина,как си не потроших зъбите,не знам,синини,ужасно болящ врасъл нокът,навехнат глезен,а по ръцете здрав пръст нямам-я порязано,я одрано,я пробито..
Сега продължава да ми шета из втори и трети дом.

Ясно, горкия ти Меркурий е пострадал от марсовата опозиция (меркурий управлява пръстите)

*

Skarlet

« Отговор #11 -: Октомври 15, 2009, 07:07:27 am »
Аз през април очаквам поредния Овен в семейството си. Сестра ми ще има внуче,пък и аз покрай нея.На мен Марс ще ми транзитира през целия период през 10 дом и към средата на месец май ще направи съвпад с нат. Уран и квадрат с Марс.Няма да казвам какво очаквам,но си имаме една семейна "традиция"/някои може би си спомнят,споменавала съм го/ при раждането на човек в семейството. Изобщо,с влизането на Марс в 10-я ми дом,ще бъде голяма "веселба".

« Отговор #12 -: Октомври 15, 2009, 07:20:26 am »
Моят Марс по натал е в Лъв,така че ще имам завръщане на Марс.Това ще се случи в 10 дом,аспектите му - тригон със Слънцето, Венера ,Нептун и квадрат с Уран,а към асц. ще прави секстили с всички планети там.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2009, 10:24:02 am »
Марс ми навлезе във втори и там ще се позадържи. В Лъв нямам съвсем нищо. В осми, в началните градуси на Водолей, ми е Юпитер. В периода напрегнати аспекти освен с Юпитер прави само с натален Марс в 11-ти в Телец. С всичко останало - Слънце, Луна, Венера и т.н. прави само тригони и секстили. Поради това, и най-вече поради характеристиките на натален Марс в Телец, смятам, че по-скоро ще усетя транзита му по дом, отколкото според аспектите. Очаквам да съм по-фиксирана в ресурсите си, нямам предвид само финансови. Да не се прилепя към някоя теза "аз съм това, което имам" и "струвам толкова, колкото получавам за усилията си".  :-X
Вероятно ще съм по-агресивна и неотстъпчива в защитата на тезите и ценностите си. Ако превъзмогна тази типична телешка реакция, ставам много щедра и готова да си поделям благата и да си предоставям способностите "благотворително", само някой отсреща да ме изчетка подобаващо колко много работа съм свършила и колко съм добричка  :-[. Марс в Лъв все пак, обича да печели чужди битки и да закриля по-слабите, стига да му сложат коронка, ако ще и да е със стъклени камъчета.  :P

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2009, 10:33:23 am »
През този дълъг период Марс ще ми бъде в 3 ти и 4 ти дом. Като гледам не ми се очертават кой знае колко лоши аспекти -секстил към Слънце и Венера в  1ви дом , секстил с Уран в  5 ти и  един  неприятен квадрат към Нептун в 6 ти дом. Ще се наложи обаче да внимавам при съвпада му с ИЦ.   
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Diyana

• 2705
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2009, 10:37:30 am »
Как гледате на тезата, че конкретно проявление в материален план - под формата на отчетливи събития, дават само напрегнатите аспекти - съвпад, опозиция, квадратура и евентуално куинконкс. А секстилите и тригоните са повече намек за състояние на духа. Един вид - наоколо всичко смърди, а на теб ти едно такова леко и парфюмено на душата  :-\

« Отговор #16 -: Октомври 15, 2009, 10:43:26 am »
Марс навлиза в моя 5 дом,където има стелиум от планети,от които Меркурий и Юпитер в Лъв с които ще съвпадне-вероятно темата за любовта ще бъде акцентирана ,интересно е че и лунното зътъмнение на 31.12 ми прави точен до минути съвпад с наталния Марс на Иц,предполагам ще има някаква връзка 4-5 дом надявам се за добро.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #17 -: Октомври 15, 2009, 10:46:02 am »
Сега погледнах, че все пак транзитът на Марс през Лъв не е толкова безоблачен, ако включа и мидпойнтите. В първите градуси - Марс съвпад Марс/Уран, в третата декада ще премине през Сатурн/Плутон, Слънце/Сатурн, Сатурн/Уран, Плутон/Ас, Слънце/Ас и Уран/Ас.
Не е чак толкова заспал този Лъв, колкото го бях заподозряла. Значи физическото ми тяло го очакват като минимум разни инциденти, възпаленийца, порязвания и удари. Добре че са за по няколко дни (тоест, ха дано!, че въобще не ми се занимава пък да гледам какво става по дирекции и прогресии в тоя период, за да не се стресирам излишно).

« Отговор #18 -: Октомври 15, 2009, 11:35:48 am »
  Аааа в момента транзитния Марс е на градуса на окултното познание, на гениалността, в съвпад с точката на богатството мунданната и в съвпад с Регул - някои хора могат да забогатеят днес....Тотото  ;) !

*

sunrain

• 6710
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2009, 11:41:22 am »
Абе как Регул, нали вече стана въпрос, че тя е в 29 градус на Лъва!
В момента Марс е в 29-я градус на Рак.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.