Лили, всичко тръгна в оная тема в оня клуб от това, че аз издивях от наглостта на приятелката ти да прави злокобни предсказания за Хуанджи, да ги поства открито и не само това, ами след една година да вади същите зли прокоби на показ и да ги пуска наново.
Изумях как може да защитавате това поведение и да го считате нормално.
В началото много пъти ви питах, питах Галка как смее да го прави, можеш ли да си позволиш да наредиш злокоби на една щастлива понастоящем двойка и с какво право?
Дори да знаеш на 100%, че ще се случи точно така, това ли е начинът да го кажеш? А при положение, че няма астролог на 100% сигурен в прогнозите си.
Изуми ме поведението на Галка, после почна да ме изумява твоето поведение и на останалите и приятелки, които не видяха абсолютно нищо нередно в това...
Сега разбирам, че имало кодекс на поведение на астролога...или по-точно негов проект. Като го изчетох, взе, че се оказа, че моите възмущения, дошли от сърцето и душата ми, не били дребнави злобни заяждания към едно високоразвито същество като Галка.
То взе, че се оказа, че тоя проектокодекс защитава точно онова, което защитавам и аз.
Проект за Етичен Кодекс на Астролога
на Българска Астрологична Асоциация
/настоящият проект за Етичен кодекс е дискутиран и приет на Общо събрание на БАА на 10 декември 2006 година, гр. София/
Астрологът служи на интересите на клиента, обществото и астрологията, ръководейки се от следните основни принципи:
Да не вреди!
Да не съди!
Да не лъже!
Взаимоотношения с клиенти:
Според този кодекс, клиент е всяко лице, което ползва астрологична помощ/консултация от астролог, независимо дали със или без заплащане.
Астрологът е длъжен да пази конфиденциалността и анонимността на клиента и на всички материали, свързани с него. За да използва данните му (име, дата, място и час на раждане) за публикуване или обучение, трябва да получи изрично разрешение за това.
Астрологът не трябва да злоупотребява с получената от хороскопа и по време на консултацията информация за клиента.
Астрологът трябва да се отнесе с уважение към разбиранията и вярванията на клиента, да зачита неговото право на себеизява, да се въздържа от крайно негативни предсказания (или смърт), които биха могли да причинят страх, безпокойство или да ограничат личностното развитие на клиента.
Значи се оказва, че аз несъзнателно съм се противила на онова, срещу което са против и всички останали астролози.
Противих се на изнасяне на данните на Хуанжди, противих се на зли прокоби по принцип, противих се на повтарянето на това изнасяне на данни след една година време.
А ти през цялото време защитаваше Гали.
Та какво излезе? Ти си астролог, Гали е астролог, ама аз имам морал.