Здравей Гост

мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом

• 129 Отговора
  • 34674 Прегледи
*

holanda

Re:мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом
« Отговор #60 -: Декември 14, 2010, 06:51:40 pm »
Цитат на Sunrain (заслужаваш да ти дам лилавата нощница  :P )

Символично погледнато той (Сатyрн)  държи в ръцете си съдбата ни, иска смирение и търпение, да платим солидно преди да получим и да няма корист в очакванията ни, той е божествената справедливост, освен закона на физическо ниво, отговаря и за законите на Вселената. А недоверието и песимизма са едни от негативните му прояви, от които да се стремим да се избавим, защото трудностите и лишенията по пътя са дадени, за да ни усъвършенстват, да постигнем идеал, който да е в синхрон с природата, материята, която сама по себе си също е съвършена и всяко нещо е поставено на точното си място.   

*

holanda

« Отговор #61 -: Декември 14, 2010, 06:59:48 pm »
Цитат на nerealna за духовната и душевната връзка :

душевната връзка това са чувствата. като ти каже "обичам те" това да не са само думи, а ти да чувстваш тази любов. да споделяш чувствата си с него. да се разтвориш в другия.  това е интимност, много личен момент, невидим контакт. скорпионка се е обидила от фък оф, защото са й били наранени чувствата. душевната връзка е много здрава трудно се изгражда и трудно се разтрогва. за да си отвориш душата пред някой трябва да му имаш пълно доверие. защото отворената душа се ранява най-лесно. най лесно се ранява чрез чувствата.

духовната връзка е по-скоро интелектуална, мисловна. това е да можеш да общуваш с другия. да има винаги какво да си кажете и да не ви е скучно заедно.

душевната връзка е по луната, духовната по меркурий.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #62 -: Февруари 11, 2011, 05:24:50 pm »

ако непрекъснато се взираме в детайлите и дребните неща, ако непрекъснато си почистваме дрешките от всяка прашинка по пътя, много по-бавно ще стигаме до целите си:)

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Февруари 21, 2011, 07:51:31 pm »
Много харесах дискусията между Орелът и Чучулигата  ;D
А това че накрая те двамата се сдобряват и се изправят заедно срещу проблема е просто чудесно.
Мисля че това отличава форум за астрология от обичайния форум в който хората просто се чудят как по остроумно да се наплюят ;)

Разбира се че е трудно без домове. И със сигурност може да бъде неточно. Въпросът беше въобще възможно ли е?....Защото съм сигурна че много астролози се изправят пред този проблем....
Благодаря на Марая и Стела за анализа  :58:
:blink:.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #64 -: Март 16, 2011, 07:09:27 am »

...ако намериш силите в себе си , ако тръгнеш към себе си..,ако търсиш вината в себе си...излизаш победител и новороден!

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Март 23, 2011, 02:44:56 am »
Тази тема не е ли като новата "Желанията"  :P

може би не това е важно
важно е да потретваме, ако трябва, стига да достигнем до там, където ни е нужно
[/b][/i][/size]

Точно така Аброд! ;D :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Април 01, 2011, 12:13:40 am »
Съвсем случайно попаднах на нещо старо, но все така актуално  :blink::

Капаните на Юпитер

Доскоро беше ретрограден – откровен и жизнерадостен, но неспособен да прояви проницателност и непредубеденост. Лесна обидчивост, раздразнителност по незначителни поводи, демонстрации на самодоволно превъзходство, замаскирано от ентусиазъм, ангажираност и уж неволно безцеремонно отношение.

Стационарният – догматичен като ретроградния, но припламва искрата за разширяване на съзнанието.

Вече е директен – негативната проекция е поставянето на бъдещите цели пред настоящите потребности, което по правило е свързано с лишения - лишения материални и духовни. И най-неприятната проява е фанатизмът – убеденост в собствената правота и чуждите грешки. Самообвиненията и страховете вървят със самооправдания.

А висшият Юпитер е постоянен стремеж към разширяване на съзнанието, към идеалите и към далечните простори на мисълта и вярата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Април 07, 2011, 02:09:42 am »
И тази тема не е необходима на никого. Благодаря ти много за положителната оценка, Марая! Признателната съм. Но нямам нужда от лична тема. Всички теми са на всички. Всеки е свободен да пише навсякъде. Такова изкувствено делене не се нрави на стелиума ми във Везни.

admiracii! :wub:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #68 -: Април 19, 2011, 12:58:40 am »
нашите мисли са нашето бъдеще, да бъдем позитивни ;D

така ми се иска да интегрирам тази мисъл в ежедневна, а ми е толкова трудно :lol:

много е лесно веднага си казвам,колко по-зле има от това,или може да бъде и ми става едно леко и позитивно на душата, минимализма ражда оптимизъм
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Април 19, 2011, 01:02:31 am »
Така е, вярно е наистина.
Максималистите сме все неудовлетворени хора.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Април 21, 2011, 12:17:25 am »
О...не случайно мъдрите ора са казали че хирурга и касапина имат една и съща карта...но пък душата не е тялото, егото и съзнанието...каквито и наранявания да получи Аза в земното си прераждане за да се наложи да убива мами и осъкатява....душата все си мисля остава неопетнена и чиста кат носна кърпичка :93:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Април 21, 2011, 04:43:21 am »
 ;D
« Последна редакция: Април 21, 2011, 02:48:47 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Април 21, 2011, 04:43:51 am »

въобще не става въпрос за суета и миене на зъби, а за това, че когато човек усеща че нещо не е редно, ако се насилва да мълчи, за да не си създава проблеми, постепенно светлината в него избледнява, докато настъпи тъмнина..

а как разбираме кое е редно и кое не ли??...във всеки има тази частица от Бог, която ни казва кое какво е- дух, съвест, както искайте го наричайте, но го има..дори и да е завряна в ъгъла, насметена под килима, или заключена в мазето с вериги, пак я има, защото е вечна, няма как да бъде убита..

хората ужасно мразят обаче някой да им посочва, че не са на прав път, когато са точно по средата на някоя глупост или грях /най- общо/, защото се чувстват засегнати и засрамени..тогава се започва едно врещене за това, че никой няма право да им казва каквото и да било, за кого се мисли този да ми говори така и т.н.

ами това е съдба- някои говорят, други галят с перце, трети бият с тояги, други подкокоросват да продължаваш, за да станеш като тях, да не са единствените в мизерията си..всеки си има номер..сигурно се вижда в хороскопа на кого какъв е..ако не си изпълняваш номера /репертоара/- не си си в съдбата..но крайната цел не е да сме актьори, а да сме творци- играеш, играеш, докато помъдрееш и накрая може и да станеш режисьор..или сценарист..защо не..не в манипулативния смисъл- спрямо други хора, а спрямо себе си- сам да си определяш живота, ролята и сцената, на която ще я изиграеш..

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Април 21, 2011, 04:50:16 am »

смирението е добро, но не винаги..понякога и гнева е добър.. ;)

а понякога някой си е толкова глупав, че няма смисъл да му се говори, или пък като в притчата с бисерите, които не трябва да се хвърлят пред свинете, защото ще ги стъпчат и после ще се обърнат да те разкъсат- с някои хора говоренето не само е безмислено, но е и опасно..във фейсбук и навсякъде..ако усещаш, че е важно да се занимаваш с тях, добре, но ако ли не, лиши ги от присъствието си и ела огрей насам.
. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #74 -: Юни 17, 2011, 03:27:53 am »
да си ги запиша отделно, че ще се изгубят ;D

Променяме отношението си към "околното",когато в нас се е зародил вътрешен конфликт ,което пък е показател ,че не сме в унисон със външните събития,което пък ни отвежда по пътя на познанието ,след което откриваме способности в нас,за които не сме знаели и така стигаме(не всички разбира се) до изразяване на потенциала си ,което ни прави завършени.Много дълго стана. ;D Астрологически мисля,че така би изглеждало това-твърдите аспекти към Светилата (вътрешния конфликт) ни кара да извървим пътя(АСЦ) ,за да опознаем себе си и околните и открием способностите(с помощта на личните планети) да се интегрираме и реализираме в обществото(Юпитер и Сатурн) и да се издигнем на едно по-високо ниво,колективно(Уран,Нептун,Плутон),гледайки философски на съпътстващата ни болка през това време(Хирон). ;)

-----------------------------------------------------------------------

За да си малко луд ,трябва и намесата на божествения Уран ;D,но между другото повечето хора които са надълбоко в психологията -са точно такива и е обяснимо защо ,и е факт-исторически.Има такава последователност :егоцентрик-гений-луд. :P

« Отговор #75 -: Юни 24, 2011, 04:20:01 pm »
Преди бях много избухлива, основно жизнено проявление - избухливост, интегрирах, интегрирах, сега искам да владея света чрез мърдане на вежди...

:clap:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

• 2187
« Отговор #76 -: Юли 03, 2011, 04:01:13 am »
да го отделя, че да не се затрие

абсурд е да си напреднал в астрологията, ако не си напреднал в духовното:)

и ако чрез астрологията не напредваш в духовното, значи се занимаваш с нещо друго, а не с астрология:))))

асоциирах го с математика - необходимо и достатъчно условие :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Юли 04, 2011, 12:45:40 am »

Значи аз на тоя етап имам убеждението, че крайната цел на развитието на човека е да създаде двойка от два самостоятелни и себедостатъчни си индивида.
Човешките двойки се създавата, защото на едната част и липсва нещо, на другата и липсва нещо и като се съберат, се надяват, че ще се допълнят.
Това е фалшива двойка.

Първо трябва хората да се изчистят, да станат самостоятелни и да си станат себедостатъчни. И тогава два себедостатъчни си индивида влизат в двойка, която е като птици в полет, тогава те не са заедно, защото на всеки му липсва по едно крило, а защото летят прекрасно и свободно като две влюбени птици в общ полет.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #78 -: Юли 04, 2011, 08:43:33 pm »
Дипломата е много ограничен начин за определяне на хората. Честно казано, по ми е интересно какво има да каже някой самобитен и самоук ум или талант, отколкото академичната общност, към която съм натрупал известни негативи и намирам, че има доста трески за дялкане - много его, много внимание към титлите и някакъв илюзорен елит, някои членове на който не виждат по-далеч от носа си и се оказват подвластни на сковаността и обремеността от собствените си методи, традиции и пр.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Юли 05, 2011, 06:19:43 pm »
Когато някой дойде при мен с лице цялото в сътрешни кръвоизливи и подпухнало, аз търся причината на кръвоизливите и я отстранявам.
А вие, както виждам, го карате да се научи да се обича такъв, какъвто е....отгоре да се намаже с пудра и фон дьо тен и е готов...
Ако ти се спука апндиситът, докторът те учи как да живееш със спукан апандисит ли?

Очевидно за мен е, че вие не виждате вътрешните процеси и карате на козметични поправки.
Аз не съм се месила години с процесинг, нищо не ми пречи да не се меся и занапред. Хората си живеят с психични травми от много животи и до такава степен са свикнали с тях, че ги мислят за черта от характера си.

Конкретно на въпроса на Вещичка - винаги първо изтъргвам гнилото и после правя бяла лъскава пломба, която тя да харесва такава, каквато е. Не мога да я уча да се обича с гнили зъби и вмирисана уста и туй то.
Венера може, нека тя я учи. Аз дотук видях една единствена техника от психологията - позитивно мислене. Аз съм против да я оставям с лош дъх в устата, но харесваща се такава.