Здравей Гост

мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом

• 129 Отговора
  • 34680 Прегледи
*

holanda

Re:мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом
« Отговор #80 -: Юли 12, 2011, 06:20:55 pm »
цитат на Дейзи в темата за транзитите,които носят болка .
(ако има проблем заради личната информация,която е споделила,ще махна цитата  :blink:)

Да обобщя всичко казано до тук със една много стара мъдрост: "Страданието прави човека или светец или зъл"...В дъното на религиите е залегнало Страданието и Състраданието, само чрез тях човек расте и става Човек.
  Беше ми болно навремето, но не за мене си, а за родителите ми, защото с рискованата си постъпка - да избягам с непознат и чужденец и да се скитам 9 месеца немила-недрага по чужбини. А родителите ми били подложени на добросъседски приказки и мълви....И за капак се прибрах - без мъж, без багаж, без пари и с надут корем - 5-6 ти месец....Мен въобще не ме боля от това, че бях изоставена /бях изпаднала в шок вероятно - Господ е искал да ме предпази/, но ми беше много болно за родителите ми. Не съм се оправдавала, само казах случи се, така е трябвало, защото си бях казала: "Нека да е волята ти Господи" - и явно това беше волята му. Замисъла на това, прозрях след 10-летие. Та, както каза Стреличка - боли ни, при осъзнаване на това, че незаслужената болка е заслужена....защото сме изгоряли много ценна жизнена енергия, за да се погубим напразно. Ноооо, всичко е Уроци и ако гледаш с очите на ученик и знаеш, че зад всяки театър има замисъл, по-лесно ще преминеш през този живот.

*

Lillie

• 30532
Re: мъдрите мисли на астросайта-виртуалния ни дом
« Отговор #81 -: Август 26, 2011, 02:50:01 pm »
Човек чете безброй неща по време на краткия си престой на земята, въпросът е кое му допада...и на мен ми допадаше едно време пари и богатство, докато не осъзнах, че парите и богатството са разпределени предварително и преди раждането ми и не зависи от мен да ги увеличавам.
За сметка на това и единственото, което зависи от мен, е способността ми да давам и получавам любов.
И тогава спрях да търча за зелен хайвер и се заех със същностната работа...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #82 -: Август 26, 2011, 03:28:02 pm »
Човек чете безброй неща по време на краткия си престой на земята, въпросът е кое му допада...и на мен ми допадаше едно време пари и богатство, докато не осъзнах, че парите и богатството са разпределени предварително и преди раждането ми и не зависи от мен да ги увеличавам.
За сметка на това и единственото, което зависи от мен, е способността ми да давам и получавам любов.
И тогава спрях да търча за зелен хайвер и се заех със същностната работа...

Каквото и да говорим, живеем в материален свят все пак и парите са важни.  няма нищо лошо в това да се стремиш към печалба  ;) /говорим, разбира се за печелене с честен труд/  ...
Семейство, пари и здраве - едното винаги липсва. Какво да се прави ..такъв е животът, няма пълно щастие.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #83 -: Август 26, 2011, 06:54:08 pm »
Парите в този материален свят са наш приом, който не е съществувал вечно. И са само дрешки, когато го има онова от цитата. Без него няма какво да обличаш. А има места по света, където парите ти нищо не струват и няма да ти помогнат. Е, може да са по-удобни за бърсане...

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #84 -: Август 26, 2011, 07:29:42 pm »
Парите в този материален свят са наш приом, който не е съществувал вечно. И са само дрешки, когато го има онова от цитата. Без него няма какво да обличаш. А има места по света, където парите ти нищо не струват и няма да ти помогнат. Е, може да са по-удобни за бърсане...
Аз говоря за света сега, а не преди хиляди години. И там където живея хляба е с пари. Не говоря за пустинята, например, а за цивилизования свят.  Няма нищо по-хубаво от това да си печелиш много пари и да ги харчиш с любимите хора. Двете неща могат идеално да се съчетаят  ;)

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #85 -: Август 26, 2011, 07:39:26 pm »
Парите в този материален свят са наш приом, който не е съществувал вечно...
А според теб защо сега съществуват все пак?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #86 -: Август 26, 2011, 08:12:35 pm »
Защото още няма достатъчно наиграли се и събудили се.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #87 -: Август 26, 2011, 09:16:08 pm »
I kak si predstavia6 jivota bez parite - na ti le6ta, dai mi fasul? :D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Август 26, 2011, 09:32:29 pm »

Натурално стопанство.  :P

Но си представи какъв заряд ще има после, да се изстреляме на някое по-хубаво място (където няма пари и не трябват  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #89 -: Август 26, 2011, 09:45:15 pm »

Натурално стопанство.  :P

Но си представи какъв заряд ще има после, да се изстреляме на някое по-хубаво място (където няма пари и не трябват  ;D).
Ами ако на твоята земя вирее само фасул, а на моята леща ще ни писне да ядем само това, обаче другите, които имат ориз, обаче нещат нашите леща и фасул ..какво ще правим тогава?   ;D За сега не е измислено по-добро средство, което да улеснява обмена на стоки и услуги.
Парите са възможност да се насладим на земните блага и в това няма нищо лошо.  Имаме нужда не само от емоционално и духовно удовлетворение, но и от материално.
Парите имат и духовно измерение. Получавайки повече, можем да създаваме повече, да помагаме повече на другите. Ако имам повече пари, ще нахраня не само моите деца, но и децата от дома. Ако отида и им кажа колко много ги обичам, а те умират от глад .. моите думи ще са празни думи за тях.
“Парите и успехът не променят хората, а просто уголемяват това, което си е било вътре в тях”.  Уил Смит

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Август 26, 2011, 10:06:17 pm »
Според мен не в парите и съществуването им е коренът на злото, а в неравномерното им разпределение, т.е. когато парите служат като средство за заробване и използване на едни хора от други. Но тоя проблем не е от днес, присъщ е бил и на предхождащите ни епохи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #91 -: Август 27, 2011, 12:49:31 am »
Проблемът не е толкова в парите, колкото в паричното мислене.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Септември 26, 2011, 10:58:35 am »

Умният успешно излиза от ситуация, в която мъдрият никога няма да попадне.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Октомври 05, 2011, 09:53:56 am »

Можем да срещнем любовта...само когато я познаем...или умеем да я разпознаваме... :blink: Няма как да срещнеш нещо..което не си разпознал...Понякога я подминаваме..,друг път я изоставяме...,трети път я забравяме..,четвърти път....се оказва, че сме се излъгали...,пети път-бягаме от страх...страх от обвързване....
Любовта не е даденост...тя е нещо друго...,нещо...което всички носим в себе си , но не винаги умеем да го покажем и изразим...И така в повечето случай го погубваме....Любовта се среща всеки ден и всеки миг-важно е да я запазим и съхраним!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #94 -: Октомври 21, 2011, 09:33:17 pm »
Човешкото его каквито и маски да използва, търси отражение, има нужда от обратна връзка. :)

В природата на човека е заложено все да се стреми да надскочи себеподобните ("Вижте ме аз къде съм, а вие още висите по дърветата!"  :blink:), затова механизмът на сравняване работи, при това безотказно.

*

Asol

• 4140
« Отговор #95 -: Октомври 26, 2011, 11:45:45 am »
Духовното богатсво у човека го прави истински красив,мъдър,излъчващ топлина и любов.Такива хора за радост има.Още срещат се по белия свят...Но духовното богатство може да бъде оценено само от онзи,който също носи у себе си такова.Потенциалът е заложен у всеки-тъй както бебето е чисто като сълза...а оттам нататък могат да последват еволюции,революции,прогрес,регрес,застой....Но днешният човек ,който е издигнал в култ масивите от информация като еквивалент на интелект;който от най-ранна детска възраст е манипулиран и приучаван да върви по нечии строй,да следва нечия диктовка може с лекота да познае стойността на някоя валута,на златото и облигациите,но много би могъл да си даде сметка,че всичко това не би могло да го направи по човек от едно малко бебе.

*

Asol

• 4140
« Отговор #96 -: Декември 18, 2011, 10:02:25 am »
Кажи какво мислиш за пожарите?- снощи гледах нещо по тв

не гледам новини ,прекалено манипулирани са, усещам фалша и затова спрях да ги гледам, не ми въздействат думи ,а енергията и тя не е позитивна от доста време насам
алчността на хората ме отвръщава, наблюдавам,наблюдавам и това ,което ме заобикаля,не ми допада - суета,алчност и "аз съм" и след мен потоп,
човечността я няма,изчезна първа в кризата,която е изкуственно създадена от алчни кукловоди,потребителското общество е обречено
а за пожарите - случайните закономерности от полуразпад на ценостите,отвличане на вниманието на обществото,когато се приемат рестриктивни закони

и евросъюза се раздели на две нива,дали пак не е от опозето юпитер/сатурн,  богати - бедни участници

*

abroad

• 2187
« Отговор #97 -: Декември 18, 2011, 08:07:14 pm »
Цитат
Everyone hears what you say. Friends listen to what you say. Best friends listen to what you don't say.

*

Asol

• 4140
« Отговор #98 -: Януари 06, 2012, 10:41:37 am »
Никога не съм работила само за пари. За мен е важно и признанието и авторитета. По принцип, когато ги имаш тях, те водят и до пари. Може и на малко по-късен етап. Стига да умееш да се възползваш. В състояние съм да загубя печалба, но да изляза с достойнство пред хората. Може да се каже, че съм и малко хазартен тип. В живота често изпадам в ситуация, в която или ще спечеля и ще загубя достойнството си или ще загубя, но ще съхраня себе си. Винаги съм се стремяла към второто. Зная, че живота е нещо променливо. Днес съм на върха, а утре може да съм долу. Никога не се възгордявам и се радвам на това, което имам в момента и съм постигнала съвсем сама, с много усилия. Имам самочувствие, но то е по-скоро, защото представлявам някой и нещо, не е заради мен лично и личните ми успехи. Въпреки, че определено, в сравнение с доста хора имам с какво да се похваля.  По-скоро го демонстрирам. Самочувствието е добро качество, но като поза, не да го натрапваш и да мачкаш по-слабите от теб. Смешни и жалки са ми тези, които се възгордяват пред другите-по-онеправданите по различни причини или по-малко успешните към определен етап от живота си. Не обичам да се подигравам и да се надценявам. За мен силата е в това. Вярвам в доброто, което човек прави за другите и съм сигурна, че рано или късно то му се връща. Философията на моя живот е точно тази: "Направи добро, хвърли го зад себе си, за да го срещнеш пред теб". Към момента тази максима не ме е подвела.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Януари 08, 2012, 01:26:32 pm »
За гмо маймунките и въобще...

много неща понастоящем могат да ни натъжат по различни поводи, докосвайки ни лично...

но нали всички сме наясно, че откак е измислена атомната бомба светът или поне голяма част от него може да бъде сринат с лекота и с едно движение, а останалата част с второ?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.