Здравей Гост

Венера

• 66 Отговора
  • 15886 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #20 -: Декември 27, 2005, 04:09:50 pm »
Планета се счита за "изгорена", ако съединението й със Слънцето е с орбиса от 17' до 2,5*. При орбиса над 2,5* се счита за съединение /без "изгаряне"/. Съединение с орбиса от 0* до 17' - планета "в сърцето" на Слънцето, и се интерпретира като *гениална*.
Какъв обаче е смисълът на тази "гениална" планета не мога да кажа... Интерпретацията зависи не само от знака и дома на изгорената планета, а и от аспектите й с други натални планети и астроточки.
П.С. Намерих интересни материали за изгорени планети, вкл. и Венера - остава само да ги преведа  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Венера
« Отговор #21 -: Декември 27, 2005, 06:04:41 pm »
Ще кажеш какво си намерила, като го прочетеш :)

Но изобщо, от древността се говори за т.н. планети :"астангата - граха" или "изгорели" планети. За Луната дават орбис не от от 3гр, а от цели 8.
Приема се, че това е "слабост" на планетата.
Интересното е, че има "видимост" на аналогиите на съответната планета, а какво е по същество ще зависи и от всичко останало.
Най-лесен е примера с Юпитер - един Юпитер в съвпад със Слънцето си е знак за богатство, но ако е изгорял, то богатството може да е само привидно :)

А за Венера - виждала съм я изгоряла дори в хороскопи на хора на изкуството, макар че надали са най-оценените, освен от един елитарен кръг  :)

А понякога се прави и разлика в зависимост от това къде попада изгорялата планета - дали между Земята и Слънцето или от другата страна.
Така или иначе, изгорялата планета си е знак за внимание :)  

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #22 -: Декември 28, 2005, 01:21:10 am »
Ти направо ми четеш мислите...  :blink: Точно това исках да кажа по въпроса за изгорена Венера, че има "видимост" на планетата, но се въздържах под претекст, че мнението ми най-вероятно ще е донякъде субективно. Личното ми усещане е, че в случая с "изгорена Венера" на пръв поглед има външно лустро, което обаче в известен смисъл е илюзорно, тоест при по-близък допир със субекта се усеща една...празнота. Дето се казва "очи пълни, ръце празни"  :rolleyes:  
Информацията, която намерих тук-там, обаче е доста противоречива и преди да я преведа и пусна тук, бих искала да я "сглобя" в подреден и синтезиран вид  :huh:  :)  Искам само да отбележа, че повечето интерпретации на "изгорена Венера" се свеждат или до емоционален проблем както е в случая с ретроградна Венера, или пък я разглеждат като индикация за творчески потенциал и дори страстна природа... затова казвам,че са много противоречиви тези виждания  :o  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #23 -: Януари 08, 2006, 12:25:09 am »
Във връзка с темата за изгорени планети и в случая конкретно за Венера, бих искала да добавя следното, като си позволя избирателно да цитирам част от статията на Снежина Бенчева от www.astro.tondy.com:

Манифестация на изгорена Венера на индивидуално ниво:

-  “обичам го, защото ме харесва - 1ви дом – Овен”
-  “обичам го, защото се чувствам с него жива - 5ти дом – Лъв”

Теза:    “Любов" е да си вечно влюбен и когато липсва това усещане, “любовта” и бракът са провал”.
Контратеза:    “Влюбеността и "любовта" нямат нищо общо. Факт е, че влюбеността не винаги прераства в "любов" и "любовта" не винаги започва с влюбеност”.

“Натални и прогресивни констелации, които стават жертви на това недоразумение:

- Асцендент Лъв
- Слънце в Лъв
- Луна в Лъв
- Луна в 5-ти дом
- Венера в Лъв
- Венера в 5-ти дом
- Венера в аспект със Слънце”.

Разбира се, това не са “аналогии” на изгорена Венера в буквален смисъл, макар че наистина донякъде има сходни характеристики, които ги обединяват. Ключът тук е да се свърже символиката на Венера – красота, любов, нежност, нужда да бъдем харесвани и популярни – с принципа на Слънцето и знака Лъв и мотото му  /донякъде доста егоцентрично/  *искам да блестя*…

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #24 -: Януари 08, 2006, 11:54:32 am »
Мисълта ми беше, че за такава Венера ще е много важно да изясни и дефинира следното:

- какво за мен е да обичам?
- какво за мен е да се чувствам обичана?
- какво е да давам и да получавам "любов"?
- и докога "любовта" е жива - докато съм заслепена от блясъка й или докато/ако  ми се възхищават?

Казаното за изгорена Венера става особено актуално в случай на акцент върху знака Лъв и/или 5-ти дом, силно поставено Слънце  /което ще рече и Венера/... Струва ми се, че смисълът е ясен  :rolleyes:  ;)  :)
« Последна редакция: Януари 08, 2006, 12:15:51 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Венера
« Отговор #25 -: Януари 14, 2006, 11:01:57 pm »
а ако венерите на двама партньопри са в опозицията - Дева - риби - какъв е урокът тогава ?

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #26 -: Януари 15, 2006, 03:49:52 pm »
Според Линда Гудман, а и повечето астролози, това е един от "аспектите на любовта"  :rolleyes:  :)  В синастрията опозициите в повечето случаи бележат силен магнетизъм и привличане, нали знаеш?  ;)  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Венера
« Отговор #27 -: Януари 15, 2006, 06:03:03 pm »
това е ясно ,но ми е интересно точно за знаците РИБИ -Дева какъв е урока ?Иначе опозицията е интересна като аспект!

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #28 -: Януари 16, 2006, 10:54:10 am »
Предполагам, че урокът ще е "отдаденост", "безкористно служене", "загриженост за ближния", "универсална любов" и все в този дух, каквито са всъщност аналогиите на Риби-Дева...  важни са и домовете, активирани от въпросната синастрична опозиция - в твоята карта и на партньора  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

случайна

Венера
« Отговор #29 -: Януари 25, 2006, 11:51:36 pm »
Здравейте на всички!Моята Венера е в 10 дом  със знак Овен и в опозиция с Луна Везни в 4 дом.Някой ще ме светне ли какво става,че колкото гледам,толкова вече нищо не виждам. :blink: Между другото съпругат ми е Овен!! :rolleyes:  

*

случайна

Венера
« Отговор #30 -: Януари 26, 2006, 01:00:09 am »
Здравейте отново!Тъй като се зачетох за изгорелите планети искам да допълня първото съобщение,че на съпруга ми Венерата е изгоряла.Много ще бъда благодарна за някаква интерпретация на моя случай.Честно да си кажа това малко ме стресна за Венерата.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #31 -: Януари 26, 2006, 01:09:54 pm »
Няма нищо стряскащо... при всички положения Венера трябва да е силна в случая независимо от знака и аспектите - все пак е обгърната от светлината на Слънцето, което е нашето вътрешно ядро, нашата същност...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #32 -: Януари 26, 2006, 02:02:20 pm »
Цитат
"...при всички положения Венера трябва да е силна в случая"
Всъщност не бих могла да твърдя доколко тази "особеност" на Венера я прави по-силна, но независимо от всичко, тоест ако се абстрахираме от индивидуалния образ на Венера в хороскопа  /знак, дом, аспекти, статус/, *цитирам АН* тази й "изгореност" от Слънцето най-напред дава видимост на нейната изява. Независимо от вътрешното състояние, от творческия потенциал, който индикира в радикса и от степента на неговата реализация, Венера в близък съвпад със Слънцето има една "особеност" - присътствието й е очевидно и забележимо в очите на околните /независимо от вътрешната реалност и индивидуалните характеристики, с които се свързва в картата на родения/...  ;)  :o  :)  
И понеже Венера и Луната в мъжка карта символизират типа предпочитана половинка, тоест това е образът на Анима, чудя се... от гледна точка на астропсихологията какъв е образът на Анима в картата на мъж с изгорена Венера? Дали има някаква специфика?  :o  :blink:
АН?  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Венера
« Отговор #33 -: Януари 26, 2006, 05:57:57 pm »
Сигурна съм, че има специфика :)

Не знам точно каква :)

То затова трябва целенасочено изследователят да търси някои неща, защото в противен случай поради самото естество на собствения му хороскоп, общува с един сравнително тесен кръг от хора /от астрологична гледна точка обхваща само хора, с хороскопи, които си кореспондират с неговия :) - не че го прави съзнателно - просто така става :)/

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #34 -: Януари 26, 2006, 07:14:39 pm »
Да, в повечето случаи така става... сякаш несъзнателно правим едно разграничаване на *тези, които са като нас* /с подобни хороскопи на нашия, акцент върху определени знаци, стихии, качества/ и *тези, които са коренно различни*. Неслучайно може би животът ни поставя в ситуации и отношения с хора, с които нямаме "добра" астрологическа съвместимост, с които сме много различни и които всъщност компенсират липсите у нас. Най-вероятно първата ни  /несъзнателна/ реакция ще е да ги отхвърлим като направим разграничение между нас и тях, и често вместо да търсим приликите и допирните точки всъщност  /дори без да искаме/ търсим разликите и акцентираме върху конфликтните моменти във взаимоотношенията с тези хора. Доколко можем да бъдем безпристрастни, дистанцирани и обективни? Това също не е ли един вид "победа/издигане над Аз-а"?  :blink:  :o  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Венера
« Отговор #35 -: Януари 26, 2006, 07:19:24 pm »
Цитат
Да, в повечето случаи така става... сякаш несъзнателно правим едно разграничаване на *тези, които са като нас* /с подобни хороскопи на нашия, акцент върху определени знаци, стихии, качества/ и *тези, които са коренно различни*. Неслучайно може би животът ни поставя в ситуации и отношения с хора, с които нямаме "добра" астрологическа съвместимост, с които сме много различни и които всъщност компенсират липсите у нас. Най-вероятно първата ни  /несъзнателна/ реакция ще е да ги отхвърлим като направим разграничение между нас и тях, и често вместо да търсим приликите и допирните точки всъщност  /дори без да искаме/ търсим разликите и акцентираме върху конфликтните моменти във взаимоотношенията с тези хора. Доколко можем да бъдем безпристрастни, дистанцирани и обективни? Това също не е ли един вид "победа/издигане над Аз-а"?  :blink:  :o  ;)
Тук ти отговори перфектно на въпроса на АН защо аз не общувам с други козирози като мен.  B)  :D  

*

Блудница

Венера
« Отговор #36 -: Януари 27, 2006, 07:23:32 am »
Цитат
Сигурна съм, че има специфика :)

Не знам точно каква :)

То затова трябва целенасочено изследователят да търси някои неща, защото в противен случай поради самото естество на собствения му хороскоп, общува с един сравнително тесен кръг от хора /от астрологична гледна точка обхваща само хора, с хороскопи, които си кореспондират с неговия :) - не че го прави съзнателно - просто така става :)/
хмммм запитах се възможно ли е от една изгорена Венера но на трон във Везни и тази същата в съвпад с Луната освен със Слънцето, един мъж съзнателно да общува с жени по-големи от него по години , и някак си все да попада на неудачнички...тук думата може би е силна , но много е лично за да ви убедя, че точно така се получава....или по скоро това е влиянието на луна съвпад венера да търсим майката +любовницата едновременно и да чувства нуждата първо от защита..и това той ли го търси или по скоро го проектира във връзките си

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #37 -: Януари 27, 2006, 12:33:30 pm »
хммм...ако беше в Козирог или Водолей въпросният съвпад, вероятно щеше съзнателно или несъзнателно да търси по-зрели и независими жени, но във Везни...? Други планети аспектират ли този съвпад - Сатурн или тези отвъд Сатурн?  :blink:  ;)  :huh:
« Последна редакция: Януари 27, 2006, 12:34:21 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Дино

Венера
« Отговор #38 -: Февруари 01, 2006, 01:10:51 am »
А какво ще кажете за Венера в съвпад с Уран в Скорпион, 2 дом, без никакви други аспекти към останали планети? Венера е управител на Асц и е във взаимна рецепция с Плутон в 1 дом, Везни.

Благодаря предварително  :)  

*

АН

Венера
« Отговор #39 -: Февруари 01, 2006, 05:27:40 pm »
Цитат
А какво ще кажете за Венера в съвпад с Уран в Скорпион, 2 дом, без никакви други аспекти към останали планети? Венера е управител на Асц и е във взаимна рецепция с Плутон в 1 дом, Везни.

Благодаря предварително  :)
може да те привличат странни хора, с необикновена съдба, особено от другия пол :D

Може да те изкушават и интересни или странни начини за печелене на пари :D

Кажи ти какви наблюдения имаш за действието на тоя тандем в живота си :)