Здравей Гост

Венера

• 66 Отговора
  • 15876 Прегледи
*

ANI

• *
  • 135
    • http://
Венера
« Отговор #60 -: Февруари 07, 2006, 05:16:48 pm »
Цитат
А може би и двете - и знакът на Слънцето, и аспектите на Венера  ;)
Понякога дори една Луна или Асц/Дсц в Стрелец може да предполага доста "освободени" разбирания относно любовта и брака... дори едно лоялно Слънце в Телец, Лъв, Скорпион ще иска и то глътка свеж въздух извън оковите на брака и общоприетите формалности...  :D  :rolleyes:  :lol:
Със сигурност!Асц. ми Стрелец заедно с Венера в Рак в 7-ми, определено са изместили влиянието на Слънцето в Лъв. :D  :lol:  

*

Гостmira

Венера
« Отговор #61 -: Февруари 07, 2006, 06:19:41 pm »
Цитат
Какво ще кажете за натална венера в първи дом скорпион и на всичкото отгоре ретроградна??? :unsure:
Венера  управлява асцендента и 12 дом, също и 8 дом
Венера в 1-ви дом е нещо много хубаво, съпругът ми е с такава комбинация - Венера в 1-ви дом и в скорпион. Аз също имам Венера в 1-ви дом

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #62 -: Февруари 07, 2006, 07:18:06 pm »
Цитат
Асц. ми Стрелец заедно с Венера в Рак в 7-ми, определено са изместили влиянието на Слънцето в Лъв. :D  :lol:
По принцип Венера  в Рак в 7 дом най-вероятно ще е склонна да търси сигурност във връзките си и емоционален грижовен партньор, макар че като сигнификатор на 7ми дом тя донякъде може би ще бъде "принудена" да се изразява в синхрон със знака на Дсц, т.е. Близнаци... Но, разбира се, зависи от останалите фактори, от Луната също. Асцендентът е доста, бих казала, несъвместим с рачешката ти водна Венера, но пък това е предизвикателството в картата ти - да съумееш да балансираш и интегрираш на пръв поглед не особено съвместими енергии и характеристики... а и, доколкото си спомням, Юпитер-управител на Стрелец екзалтира в Рак  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
Венера
« Отговор #63 -: Февруари 07, 2006, 08:44:48 pm »
Цитат
Не си на прав път, неяснотите се създават умишлено, за да не се получи жива реалност, а защо не трябва на никаква цена да се получи жива реалност-за това не вярвам Нептун да отговаря.
Тук не съм съгласен,неяснотите си ги създаваме обикновенно ние самите не за да получим жива реалност,а напротив -да получим изкуствена реалност в която всичко е идеално и съвършенно,и нарочно да не виждаме недостатъците и живата истина ...
Казали нептун и меркурий в глас :D

Уловката на нептун е такава че колкото повече идеализираш нещо,толкова повече ще се разочароваш по късно от него.Важи и за съвпада на венера с нептун....Е да ,за някакво изкуство е добро положение

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #64 -: Февруари 07, 2006, 09:00:28 pm »
А за тригона Меркурий-Нептун, Венера-Нептун дали важи?  :blink:
Да, и аз така мисля... ако в живота ни всичко беше идеално и съвършено, щеше ли да е интересно, щяхме ли да живеем с усещането, че нещо се развива, променя, напредва /или "назадва"/? Рядко има съвършени хора и отношения, макар че немалко са тези, които поради едни или други причини се опитват да създадат една видимост на изкуствено съвършенство и хармония... и идва моментът, в който илюзията се спуква като сапунен мехур и разбираме, че сме попаднали в "шеста" /а защо и не "десета"/ глуха...  :unsure:  :ph34r:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
Венера
« Отговор #65 -: Февруари 08, 2006, 09:36:07 am »
Цитат
Цитат
Асц. ми Стрелец заедно с Венера в Рак в 7-ми, определено са изместили влиянието на Слънцето в Лъв. :D  :lol:
По принцип Венера  в Рак в 7 дом най-вероятно ще е склонна да търси сигурност във връзките си и емоционален грижовен партньор, макар че като сигнификатор на 7ми дом тя донякъде може би ще бъде "принудена" да се изразява в синхрон със знака на Дсц, т.е. Близнаци... Но, разбира се, зависи от останалите фактори, от Луната също. Асцендентът е доста, бих казала, несъвместим с рачешката ти водна Венера, но пък това е предизвикателството в картата ти - да съумееш да балансираш и интегрираш на пръв поглед не особено съвместими енергии и характеристики... а и, доколкото си спомням, Юпитер-управител на Стрелец екзалтира в Рак  :rolleyes:  ;)  :)
Мисля,че ще постигна хармония с партньор ,чиято Венера е в Рак (за емоционална сигурност и грижовност) в 5-ти дом.И в същото време асц. му Овен не би трябвало да ми оковава Срелеца  :D  <_< .Луната му е в Лъв в 6-ти,а моята колкото и зле да звучи в риби 2-ри дом. :D  

*

DDD

• *
  • 286
Венера
« Отговор #66 -: Февруари 08, 2006, 11:35:02 am »
Цитат
А за тригона Меркурий-Нептун, Венера-Нептун дали важи?  :blink:
Да, и аз така мисля... ако в живота ни всичко беше идеално и съвършено, щеше ли да е интересно, щяхме ли да живеем с усещането, че нещо се развива, променя, напредва /или "назадва"/? Рядко има съвършени хора и отношения, макар че немалко са тези, които поради едни или други причини се опитват да създадат една видимост на изкуствено съвършенство и хармония... и идва моментът, в който илюзията се спуква като сапунен мехур и разбираме, че сме попаднали в "шеста" /а защо и не "десета"/ глуха...  :unsure:  :ph34r:  :huh:
За тригон венера нептун нямам лични наблюдения)) ,все пак ми изглежда да е по-добре от съвпад, понеже при съвпада се смесват както положителните,така и отрицателните качества на планетите,докато при тригон -обикновенно само положителните