Здравей Гост

философска притча

• 15 Отговора
  • 4456 Прегледи
*

Миоджералвомбо

философска притча
« -: Октомври 30, 2009, 11:42:43 pm »
На Настрадин Ходжа никак не му варвяло с жените. Той решил да се посъветва със свой добър приятел за съвет. Приятелят му казал:
 - Скъпи Настрадине, ако при среща с някоя жена и говориш за следните три неща, тя няма как да не се заинтересува от теб. Говори и за храна, за семейство и за философия.
 - Не те разбирам. Защо за храна, за семейство и за философия..не разбирам?
 -Много просто,рекъл неговият приятел.Всяка жена се интересува от храна, храна за семейството, храна за детето, което може и да не е родила още.
 - Ами защо за семейство и за философия-попитал Настрадин.
 - Защото, когато говориш на една жена за семейство тя си мисли, че твоите намерения са почтенни, а това е много важно. А за философия - защото всяка жена иска да бъде взета за умна. За това когато  чуе, че някой мъж, за който знае, че се харесва, и говори за филосфия тя се чувства умствено поласкана. Ако спазваш тия три правила, ще бъдеш неустоим за жените.
  Настрадин бил много зарадван и решил веднага да ги изпробва. Имало едно момиче, в което той бил влюбен и когато на другия ден я срещнал веднага и казал:
 - Здравей скъпа, ти обичаш ли юфка?-като се сетил , че трябва да и говори за храна.
 - Не-сепнато отговорило момичето.
 "Сега трябва да говоря за семейство"-помислил Настрадин Ходжа.
 - А имаш ли брат?
 - Не-стреснала се отново девойката."Що за странни въпроси ми задава този"-си помислила тя и го изгледала втрещено.
  Настрадин се объркал като видял реакцията на момичето, но твърдо решен да следва указанията на своя приятел, си помислил: "Сега по някакъв начин трябва да вържа разговора към философска тема"
Желанието му да се хареса на девойката било огромно и той казал:
 - Ами сега, моля те, представи си - ако ти би имала брат, той дали щеше да обича юфка?...

и каква е поуката?....   

*

veshti4ka

Re:философска притча
« Отговор #1 -: Октомври 31, 2009, 06:23:10 am »

и каква е поуката?....   

има отделна тема за притчи и не е било нужно да отваряш нова  ;)

*

Helo

« Отговор #2 -: Октомври 31, 2009, 08:07:31 am »

и каква е поуката?....  

има отделна тема за притчи и не е било нужно да отваряш нова  ;)

Човекът иска да знае каква е поуката! Ако има тук достатъчно духовно развити, които обичат философията (а вече се убедих, четук има любителки на философията, но с любовни елементи), то нека кажат каква е поуката.

Аз никак не обичам философията, особено дървената. При това и не можах да отговоря на гатанката, която Миоджералвомбо ми постави, когато го попитах на ЛС какво практикува. Кажа, че ще ми каже, при условие, че успея да отговоря правилно на един философски въпрос. Миии... не се справих...  :(

;D

Обаче разбрах по други канали с какво се занимава. Остава само той да потвърди, че съм познала.

Миоджералвомбо, познах ли с какво  се занимаваш? Мисля, че познах!

И ти ли си този, който пазел кичур от косата на Петър Дънов? Нещо такова разбрах.

« Последна редакция: Октомври 31, 2009, 08:34:03 am от Helo »

*

Helo

« Отговор #3 -: Октомври 31, 2009, 08:18:21 am »
А Миоджералвомбо е товето духовно име, нали така?

*

Helo

« Отговор #4 -: Октомври 31, 2009, 08:51:06 am »
Мисля, че ти си зодия Водолей! Познах ли?  :P ;D ;D

Мъжете Водолеи, които се увличат по духовните практики хем изглеждат като теб, хем като ги питаш нещо не отговарят направо, ами с гатанки.

А асцендента ти сигурно е Стрелец.

Би ли ми казал твоят Нептун с кои планети сключва квадратури и опозиции?  ;)
« Последна редакция: Октомври 31, 2009, 09:17:41 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #5 -: Ноември 01, 2009, 06:26:16 pm »
Миоджералвомбо, а ти интересуваш ли се от астрология и можеш ли да тълкуваш карти? Тъй като Уран ти управлява почти всички планети, би трябвало да се интересуваш. Ще ми бъде интересно да видя как тълкува карти един човек, който е абсолютен Уранианец.  ::)

*

Helo

« Отговор #6 -: Ноември 02, 2009, 07:11:55 pm »
Е Миоджералвомбо, можеш ли да тълкуваш карти или не?

Аааааааааа? Питам просто от любопитство.  ::)

*

Helo

« Отговор #7 -: Ноември 02, 2009, 08:15:52 pm »
мога

Ако ти покажа картата си, ще ми бъде интересно да ми кажеш нещо за мен. Не, че не знам за себе си  :P ама искам да видя ти какво ще ми кажеш. Съгласен ли си?  ::) ;)

И да те питам, ти от колко време ни четеш?  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2009, 08:16:13 pm »
На бас се хващам, че следващата реплика ще е да пробваш да й тълкуваш хороскопа, за да тества уменията ти в тази област.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2009, 08:16:58 pm »
Хе хе, познах!  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #10 -: Ноември 02, 2009, 08:30:35 pm »
Moже, но ако си пребоядиса косата от червена в синя, и да я качи в сайта. ;D

Аз ли да се пребоядисам? Но моята коса не е червена. Да не ме бъркаш с Аурора или Лили - техните коси са червени или поне на Лили е била, ако си виждал снимките, които сме слагали тук. ???

Доколкото разбирам от Водолейски намеци, ти просто искаш да видиш как изглеждам, така ли?  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2009, 08:36:13 pm »
Не съм вече в отбора на червенокоските, сега съм тъмно-кестенява. Но добре, че ме подсети, Хело, скоро трябва отново да си освежа цвета на косата.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #12 -: Ноември 02, 2009, 08:37:57 pm »
:) ;D Аз знам как изглеждаш, защото имам твоя снимка  :) ;D.
Но ако искаш да те коментирам не ми е необходима наталната ти карта, мога да те охарактеризирам само по това, което си писала във форума. Но не съм сигурен дали ще искаш ;D...

Искам! Охарактеризирай ме още сега!

Между другото, моята снимка от този форум ли я имаш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2009, 08:49:35 pm »
Това от "Източният окултизъм. Философия на йогите. Индийски слънчев хороскоп" ли го цитираш?  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #14 -: Ноември 02, 2009, 08:50:37 pm »
17 МАЙ – 28. градус на Телеца. Човек, който се катери по височина, за да достигне един стълб. ГРАДУС НА ХИМЕРИТЕ. Склонност към ненужни действия. Разпиляване на сили по неосъществими неща.

Егати описанието!  ??? >:(

Първо, ти трябваше лично да ме охарактеризираш, а не да се измъкваш като ми цитираш разни неща.

Второ, Слънцето ми е на 26,53 градуса.

Нямам планети на 28 градуса в Телец.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2009, 08:58:55 pm »
В "Говорим си за секс" си е пуснала картата, така че заповядай там. Всъщност вече получи покана да се включиш в темата от друга съфорумка.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.