С жена Овен нямаш никакъв шанс, ако тя не е решила какво иска да прави с теб.
Ще се прави на студена, незаинтересована, ще изглежда сякаш не разбира накъде клониш... Всичко разбира, но си придава вид на разсеяна. 
преди няколко дни се изказах в една тема по този въпрос
всичко е до жената и това не е жена овен - това са всички жени, само горко и ако си намери майстор
МАЛКО ДА СЕ ПОСМЕЕТЕ
Ето ви едно авторско есе, написано от жена-Овен. Искрено съм се смяла със сълзи на очи. Каква самоирония само, и колко мъдро е написано.
Изповед на една марсианка
Автор: Вилдан Сефер
Категория: Проза
Подкатегория: хумористична
Как можах да се родя жена от зодия Овен! Та това си е пълна минавка. Представителките на нежния пол от другите зодии се надпреварват по женственост и съблазнителност, а аз се чувствам ощетена отвсякъде... Убедете се сами! С годините жената Козирог младее, непредсказуемата Водолейка винаги държи мъжа в шах, а уж покорната Рибка здраво дърпа юздите на силния пол. Образцовата домакиня - Телкиня е мечта за всеки мъж и нито един Адам не би скучал с многоликата Близнакиня... Огромно е влиянието на тайнствената Луна върху жената Рак... Царствената Лъвица е следвана от цял полк влюбени пажове, а кокетната Дева минава за най-успешната флиртаджийка на зодиака. За подвластната на Венера Везна не искам да говоря, защото ме обзема странно чувство, обагрено с жълто-зелен цвят... Фаталният чар на Скорпионката дълго се помни, а закачливата Стрелкиня не на шега уцелва сърцето на мъжа...
А жената Овен прегръща всички... професии. За какво самочувствие на жена може да се претендира тук? И точно Марс - богът на войната ли трябваше да бъде мой покровител?! Надуша ли битка, кръвта ми кипва и се хвърлям в атака с голи гърди (моля последното да се възприема като метафора). Колкото повече препятствия по пътя ми, толкова по-добре! Искрено благодаря на моите противници - те ме направиха човек. По-скоро - желязо. Не падам по-долу от мъжете и като нищо мога да ги оборя в словесен двубой.
А защо ли никой не обича умната жена? Отлично знам, че това е пирова победа и, докато тържествувам, мъжете се утешават в обятията на щедрите ми посестрими, но нищо не мога да променя...
Интересно, как ли би реагирала всяка от нас, ако един мъж ни попита: „Колко прави две плюс две?"
Аз: „Четири, разбира се!"
Везната: „Зависи..."
Рибката: „Колкото ти желаеш..."
Водолейката: „Безкрайност..."
Близнакинята: „С малко фокус ще го докарам до пет."
Лъвицата: „Не съм решила още, обади ми се по-късно!"
А лунната жена само загадъчно ще се усмихва...
Ех, де да можех да се правя на слаба и беззащитна! За толкова години не успях да усвоя и една стотна от вековния арсенал на евините хитрости...
Много ми се иска следващия път да се преродя в жена от по-нормална зодия. Но по закона на Мърфи току-виж съм станала мъж от женствен тип...