да,защото всяко едно от изброените качества съм развила до известна степен /човек се стреми да усъвършенства желаните качества,нали така/,и бих желала да попадна мъж,които ги притежава,но по-''явно''.Така ще се допълваме.Аз съм по-хаотична и нерационална,но в същото време съм дълбока.Ако си намеря такъв мъж /мъдър,осъзнат/,ще успея да балансирам полюсите и ще имам стимул да развивам дълбочината в себе си. :blink:
а ако качествата ми са по-силно изразени от неговите..т.е ако съм по-умна,по-мъдра,по-отговорна ..няма да съм с него.Всичко е до степента.
Би искала да притежаваш тези качества, но понеже не си уверена, че някога ще можеш да ги притежаваш в степента, в която би искала, се надяваш, че чрез връзката с мъж, който притежава изброените от теб качества, ти също ще можеш да ги развиеш, поне в някаква степен.
Но, ако докато си с този мъж се развиеш дотолкова, че имаш същите качества и в същата степен като него, тогава пак ли ще бъдеш с него? Ще бъдете двама равни! Или ще ти се иска вече да намериш друг мъж, който има други качества, които ти би искала да развиеш в себе си?
Ти се стремиш не към мъж, а към идеал за качества, които би искала да имаш. Харесва ти не самият мъж, а почти идеалният образ на това, към което се стремиш.
Не се ли влюбваш в идеята за лично усъвършенстване чрез придобиване на желаните липсващи, обаче много нужни качества, вместо към човек от плът и кръв?