Синастричният аспект Венера/Плутон според мен показва дълбоки чувства, но тези чувства може въобще да не се изявят като сексуална страст. По-скоро като привързаност и любов. За да има страст трябва да има движение и според мен би трябвало много повече тогава да се отчитат аспектите на Марс с Венера, Луна и Марс на партньора.
Точно така и моите наблюдения са такива.
за самото физическо привличане май тригона на марсовете е най- показателен..също не е лошо венерата на единият да е в знака на марса на другия..а плутон не съм го гледала специално в тази връзка, защото съм имала връзки все с връстници горе- долу, значи ако трябва да търся аспект на плутон и венера, трябва да гледам само чуждата карта, защото при мен няма /42 гр. е повече от нонагон/, значи ще ми влияе изцяло разположението на другия..а мой плутон с чужда венера пък въобще не съм се сещала да гледам..моя плутон е в края на дева, ама не се сещам за мъжки венери в края на другите земни знаци, за тригон..а моята венера в средата на лъв няма как да намери някой с плутон в овен или стрелец, защото или са измрели, или са чавета..та така..тия аспекти на плутон не стават по желание..