''това не е характерно за слънце в рак, но нали по сидералната е в близнаци!!" - хем казвате, че тълкуването е съвсем различно, хем ги мешате нещата както ви е удобно..аз не се съмнявам, че ведическата е точна, само ме дразни като започнете да ги мешате, за да вадите доводи..ок??
Не разбирам защо обаче обръщението ти е в множествено число. Аз лично не ги мешам, за другите не мога да гарантирам.
Съчетавам двете системи, но никога не пренасям техниките от едната в другата. Има практикуващи астролози (не в България), които наистина смесват двете системи - използват някаква "осъвременена" версия - системата на Krishnamurti Padhdhati. И се получава голяма каша наистина.
И нямам навика, между другото, да казвам кое за кой знак е характерно - Слънце в Рак или по сидерал в Близнаци. Поради простата причина, че в Джйотиш не Слънцето играе ключова роля при интерпретацията на един хороскоп.
Ако дотук сте останали с впечатлението, че ги смесвам, това е защото не знаете какъв ми е подходът и начинът на работа при анализа на една карта, нито какъв е процентът познаваемост, естествено. Във форума детайлни анализи никога не съм изнасяла. Моя подход го знаят само хората, с които имаме лична кореспонденция в сайта, а те са броят на пръсти наистина. :blink: Под смесване разбирам друго - да практикуваш астрология без да си изградил някаква система, да вземеш от всяка школа по нещо и да експериментираш. Всъщност тук дори нито за школи, нито за смесване не може да става въпрос, тъй като всички използват едни и същи техники и методи, т.е. онова, което може да се прочете в малкото помагала по предиктивна астрология, превеждани и издавани в България.
Нямам нужда от доводи да защитавам тази или онази школа, просто за някои знам, че наистина работят и дават по-надежден резултат, стига разбира се да си ги изучил достатъчно, а за това е нужно време.