Здравей Гост

Пълнолуние и безсъние

• 28 Отговора
  • 6651 Прегледи
Пълнолуние и безсъние
« -: Ноември 03, 2009, 05:25:29 am »
Тази нощ пак е пълнолуние и аз пак не мога да спя и това е всеки път.Та докато се въртях из кревата се замислих  при кои хора Луната има по-силно влияние.Аз например имам Венера и Марс в Рак,една планета в 4 дом и Луна в екзалтация.Съпруга ми например нито има планета в Рак ,нито в 4-ти дом и хърка та се не трае даже се не помества.Казва се ,че влияе повече на жените и е научно доказано/някъде четох/че на пълнолуние се правел повече секс и ставали повече престъпления.Чудя се дали влияе повече на хората които имат силна Луна в хороскопа си .Споделете от личен опит  влияе ли ви пълнолунието и изобщо какви са вашите впечатления  :)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

missKapriz

Re:Пълнолуние и безсъние
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2009, 07:43:46 am »
Диди,преди време имаше ли пълнолуние изобщо не можех да спя.Без да разбирах нищо от астрология абсолютно точно знаех кога е пълнолуние-не само че не спях добре,а ставах и малко нервна.От около година и повече нямам този проблем.
Луната ми е в Скорпион-абсолютно пропаднала ::)- и в съвпад с Нептун в квадрат със Слънцето

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2009, 08:25:30 am »
 Луна в Скорпион , втори дом.  Спя си нормално, но само че сънувам много реални сънища.   Сега  при комбинацията пълнолуние +  предстояща задушница в събота започвам да сънувам своите починали близки.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2009, 08:28:39 am »
Луна в Рак, в 8-ми Дом. Че спя - спя, ама като се събудих тая сутрин имах чувството, че не съм лягал. Спи ми се, две не виждам... :D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2009, 08:29:55 am »
Луна в Риби,9-ти дом.Спя като къпана.Стоя до късно будна,защото така обичам,но иначе нямам проблеми със съня.

« Отговор #5 -: Ноември 03, 2009, 08:37:24 am »
Благоророднооо (малко ми изтъня гласа)  завиждам на хората с много вода в хороскопите -  Слънце, Луна, Асцендент.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Ноември 03, 2009, 08:39:37 am »
Леле Диде......като гледам в колко часа си почнала темата направо ми се дорева... ::) ::) ::)  А аз си мислех, че само аз съм за оплакване.  ::)  
Това с пулнолунието е много стар проблем, лично аз познавам и мъже при които влияе на съня, така че не е само женски. Всичко си зависи от Луната и аспектите....ама не съм много на ясно...
Като си гледам картата  ??? ??? ???
То като се замисля аз по принцип имам много лек сън и обикновено чувам и усещам всичко наоколо, когато спя. Дори в процеса на заспиване, макар и с затворени очи, много често продължавам да виждам стаята наоколо. Баща ми навремето ми казваше, че човек като ляга да спи трябва да спи а не да се ослушва наоколо   ;D ;D ;D
Така и не се научих да спя, останах си с ослушването.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Трябва да съм зверски уморена, за да отрежа, което не се случва всеки ден. Луна в 11 дом в Бизнаци, в съвпад с Сатурн опозе на Юпито и квадр. с Марс, Слънце и с  У4  Плутон. А в  4 дом се е настанил Нептун без аспекти към Луната. Но пък иначе Нептун е в секстил с У4...незнам......

Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Ноември 03, 2009, 08:44:45 am »
Какви са показателите за здрав сън...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #8 -: Ноември 03, 2009, 09:21:17 am »
Какви са показателите за здрав сън...

Да си скъсаш г*за от бачкане през деня,
препиване вечерта,
или хубав секс преди лягане
 ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Ноември 03, 2009, 09:27:23 am »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Ноември 03, 2009, 09:41:22 am »
Фриибърд,утрепа ме ;D ;D ;DМомичето пита сериозно  ;D

Аз лично спа като пън,но мъжа ми точно като Елфидка-всичко чува,все е нащрек,и често казва че си решава проблемите насън...Много странно...Луната му е във Водолей,квадрат със Слънцето и широк квадрат с Нептун/8 градуса/,има и тригон с Асц но едва ли това е аспект на съня.И често не може да спи,но сега ще забележа дали Луната му е виновна ,пълнолунието де

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2009, 09:46:21 am »
О това с решаването на проблемите на сън ми звучи много познато...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Ноември 03, 2009, 11:02:08 am »
Фриибърд,утрепа ме ;D ;D ;DМомичето пита сериозно  ;D

Аз мисля,че е отговорил съвсем сериозно и е прав. На мен това Пълнолуние не ми се отрази много добре,защото ми аспектираше Марса и Уран. Бях доста напрегната и гладна.  ;D Не можах да спя онази нощ,но снощи си наваксах,защото бях измъчено недоспала. И като за капак, денят също ми сервира допълнително напрежение - къде положително,къде отрицателно.

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Ноември 03, 2009, 11:02:47 am »
Благоророднооо (малко ми изтъня гласа)  завиждам на хората с много вода в хороскопите -  Слънце, Луна, Асцендент.

Защо?  ::)  ???

*

elfidka

• 3129
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2009, 11:05:11 am »
Спред мен хората с много вода в натала си, би трябвало да са най-подвластни на Лунните фази , нали така ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Ноември 03, 2009, 11:13:48 am »
Спред мен хората с много вода в натала си, би трябвало да са най-подвластни на Лунните фази , нали така ?

Лично аз съм изцяло подвластна,но не разбрах за какво ни завижда ropotamo / макар и благородно /.  :)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2009, 11:16:57 am »
И аз не разбрах ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #17 -: Ноември 03, 2009, 11:21:06 am »
Ох ..  не затова, че май някои от вас не могат да спят на пълнолуние. За други неща.

Завиждам ви, че сте дарени с интуиция и чувствителност и това ви помага да се ориентирате по-добре в житейските ситуации и по отношение на хората. Че виждате нещата  под повърхността и не се подвеждате лесно от манипулации. Че имате шесто чувство и пророчески дарби.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2009, 11:40:14 am »
ropotamo:)  тук ще има да те черпят доста хора за топлите думи, но я да припомним  друго- субективността на тези знаци  и не защото го искат- посто са си такива, инатливи, бавни, винаги с по 2 минимум плана в главата, терзанията по не ососбено съществени теми, обсебването на роднини и другарчета......воден знак увиснели ти на крака отърване няма ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Ноември 03, 2009, 11:43:41 am »
Вярно е, че водата е най-достъпната за човечеството стихия, именно защото тялото на човек съдържа незнам там колко процента вода.  
С една дума, с нея се работи най-лесно именно от хората с много вода в натала. Тя е лесен приносител на информация поради структурата си, и е символ на живот....бла бла бла...
Основната ми мисъл  е че са нужни и други фактори за нещете, които Ропотамо споменава.....

п.п. Лично аз имам дефицит  на вода в натала,  май само Черната луна ми е мокра в Скорпи.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Мокра, само как го казах. Но аз харесвам водните по други причини. Например, едни чисто женски качества....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева