Здравейте, отдавна чета форума и доста научих, но сега искам да помоля за малко помощ, като ще кажа аз какво си мисля също. Тази година (2012) ще имам прогресивно новолуние в 11 градуса Стрелец, в 11-ти дом, точно върху натален Нептун, който е управител на 2-ри натален дом. От наученото за 11-дом си мисля за евентуално партньорство, някакъв нов общ проект, може би с артистичен или креативен уклон, права ли съм? Иска ми се да вярвам, че ще има положително (желания, мечти) раздвижване в материален план (управител на 2-ри дом аспектиран), но не и да се надявам напразно, разбира се. Наталният ми Нептун прави много широки тригони (7 градуса) с натален Юпитер в 3-ти в Овен и натален Сатурн в 7 в Лъв, но тези градуси ми се струват доста за бавни планети. Искам да попитам колко широк орбис да разглеждам при прогресивна/натална планета, особено по-бавните? Отделно от това, тазгодишният ми солар започна също с новолуние, точно на рожденото ми Слънце в 9-ти дом, в съвпад с Уран, това само мисля че акцентира върху някакъв нов период, но се опитвам да разгадая прогресищта в момента. Благодаря предварително за помощта. Прикачила съм прогресивната карта.