Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267225 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #240 -: Май 29, 2010, 08:08:44 pm »
Това с изгряването може да е вярно за съзвездията, но за зодиакалните знаци е прието да са равни на 30 градуса.

тогава как ще обясниш, че прогресивният ми асцедент скоро влиза в 4ти знак, а на другите едва е минал през 1 и нещо а  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #241 -: Май 29, 2010, 08:09:24 pm »
Ами то сега какво излезе ????
Че прогресиите на планети в бързо изгряващите знаци са по-бързо прогресиращи ли ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #242 -: Май 29, 2010, 08:13:41 pm »
ето ново доказателство:

щерката е с асцедент водолей на 1,40*. прогресивният и в момента /на 4 септември прави 15 години/ се намира на 22* водолей. тоест изминал е почти 20 градуса!!!

синковеца е с асцедент скорпион на 15,51*. прогресивният му в момента /той е на 17 навършени години/ се намира на 29* в скорпион. тоест изминал е 13 градуса!!!

*

Nebesna

« Отговор #243 -: Май 29, 2010, 08:15:15 pm »
Това с изгряването може да е вярно за съзвездията, но за зодиакалните знаци е прието да са равни на 30 градуса.

тогава как ще обясниш, че прогресивният ми асцедент скоро влиза в 4ти знак, а на другите едва е минал през 1 и нещо а  :-\

Мога да сравнявам само ако се уверя, че ползвате един и същи метод на прогресия и ако видя картите. Така наизуст не мога да говоря...само предполагам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #244 -: Май 29, 2010, 08:16:40 pm »
Небесна на предната страница съм пуснала картата с прогресиите  :P  виж я и кажи  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #245 -: Май 29, 2010, 08:18:33 pm »
Ще кача и моята карта за малко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Май 29, 2010, 08:19:17 pm »
Абе има някаква тънкост, която трябва да се изясни.
Знаците на Зодиака са символични и се различават от съзвездията, които се виждат в небето.
Деленето им на еднакви отрязъци от по 30 градуса всеки също е условно.
Пътят на Слънцето през знаците на Зодиака е в проекция върху еклиптиката, с която е свързан и символичният Зодиак.
Еклиптиката се дели на 12 равни части и това е Зодиакът, който ние използваме.
При изчисляване на Асцендента отново се борави с еклиптична дължина.
Обаче нямам никакво пространствено, 3D мислене и ми е трудно да си го представя...
Но доколкото разбирам, знаците на източния хоризонт изгряват с различна скорост в зависимост от това в кое полукълбо се намираме, колко близо сме до екватора или до полюсите... И това няма нищо общо с еднаквата еклиптична дължина на зодиакалните знаци, т.е. че са по 30 градуса всеки.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Май 29, 2010, 08:23:31 pm »
Сега сравних някои карти и установих следното:

1. Асцендентът ти е в последните градуси на Водолей, преминал е още два знака и се е установил в Телеца.
2. Мъжът ми има абсолютно същата домификация като тебе и при това е Риби с изгряващ Водолей. С десет години е по-голям от теб и асцендента му е все още в Телец.

3. Дъщеря ми е 1988 г. има асц. на 0 гр. Рак. Асцендентът и е минал през Рака и през Лъва и сега е на 5 градуса в Дева.

4. Аз съм с асцендент на 19 в Стрелец, минал е през Козирога и едва наскоро влезе във Водолей. Сега е на 1,25 Водолей.

Има нещо вярно в това, което казваш и то е свързано с прогресията на куспидите и с домификацията. И моят асцендент се движи бавно .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #248 -: Май 29, 2010, 08:24:39 pm »
ето ново доказателство:

щерката е с асцедент водолей на 1,40*. прогресивният и в момента /на 4 септември прави 15 години/ се намира на 22* водолей. тоест изминал е почти 20 градуса!!!

синковеца е с асцедент скорпион на 15,51*. прогресивният му в момента /той е на 17 навършени години/ се намира на 29* в скорпион. тоест изминал е 13 градуса!!!

Моят АС е в 19 гр. Скорпион и в момента по прогресия е в 14 или 15 гр. Стрелец, т.е. за 33 години не е изминал дори 30 градуса! И това доказва, че е бавноизгряващ /в северното полукълбо/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #249 -: Май 29, 2010, 09:39:40 pm »
Ами то сега какво излезе ????
Че прогресиите на планети в бързо изгряващите знаци са по-бързо прогресиращи ли ?

Не, това се отнася само за асцендента. Поради наклона на земната ос, в нашето полукълбо някои съзвездия се виждат, да го речем малко "сгънати" по диагонал и затуй ни се струва, че по-бързо минават през линията на хоризонта.

Прогресивната карта е реално съществуваща карта. Тоест ако си родена на 20 април, прогресивната ти карта за 10-тата ти година ще е всъщност реалната карта за твоето място на раждане с приблизително същия ти час на раждане но за 30 април. За двадесетата ти година - 10 май и т.н. Това си е карта, следващата реалното движение на звездите по еклиптиката \по тропикал, все пак\ и съответно реалното време на изгряване - на асц. и т.н.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #250 -: Май 29, 2010, 10:13:50 pm »
споделете как действа съвпадът прогр.Луна/ ЮЛВ  :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #251 -: Май 29, 2010, 10:16:16 pm »
Разбира се това зависи и от транзитите, но за мен това беше един много ползотворен период. Не знаех, че стоя на прага на нещо много ползотворно и дългоспочно.... :blink: Хубави времена бяха... :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #252 -: Май 30, 2010, 07:26:32 pm »
А защо соларният АС и МЦ съвпадат с прогресивния ми АЦ и МЦ?
Демек това нормално ли е или е случайност и ако да, какво ли може да значи?  :-X

Но пък ми е още по-интересно защо н строкома соларният ми АЦ е в козирог, а като си го сметам по зета, се пада във везни?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #253 -: Май 30, 2010, 07:56:59 pm »
Фнимавай по зетЯ с лятното време. От известно време го държа под око, щото го смята както си рачи. Освен туй - виж дали в астрокома са ти нарисували верния солар. Понякога там по дефолт изчертават най-близкия, а не непременно актуалния.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #254 -: Май 30, 2010, 08:04:32 pm »
Аскрокома ти показва солара за календарната година. За Кайли е ок, защото е януари, но за мен - Октомври не е добре  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #255 -: Май 30, 2010, 08:06:59 pm »
Аз съм на 24 декември, така че верно ми показва следващата.
Много интересно, толкова точен сайт, пък солара така го дава. Да не вземе да излезе, че така трябва да се дава?

« Отговор #256 -: Май 30, 2010, 08:16:56 pm »
Да не вземе да излезе, че така трябва да се дава?

Не. ПРосто компа не може да свъши цялата работа  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #257 -: Май 30, 2010, 08:18:25 pm »
Е айде, толкова сложни разчети прави, не може да смени една програма с друга на определена дата и при определени параметри.
Не го вярвам тва.

« Отговор #258 -: Май 30, 2010, 08:38:03 pm »
Аз нямам колебания относно действащия солар.

« Отговор #259 -: Юни 13, 2010, 04:12:41 pm »
Гледам и не виждам, дето казват хората..в момента имамам прогресивна Венера съвпад натален Марс.
Какво мога да очаквам Венера У4 и 11д Марс У5 и 10д. Освен изхарчване на пари за дома-дето ги нямам, някаква неприятност с дете, които са мъже вече,и за последното някаква връзка, което ми изглежда абсурдно, за друго не се сещам. Венера идва от 3д съвпада е н 4д. Други предположения да имате.