Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267511 Прегледи
*

Santi

Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #280 -: Юни 13, 2010, 10:15:37 pm »
Ето го и солара, преди време Дивна май ми го тълкува, но го качвам пак http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_31gw_01_anonymous_2010613.70733.21769.gif&res=100&va=&cid=ymyfileG1ZX30-u1268507650 ?

Е имаше таен флирт и увлечение, което прерастна в чувства от моя страна, но свалих картите преди близо 4 месеца  ;D .

събитие.... ;D ;D ;)

Ето какво било  ;D .

Ха, интересно. Чудех се дали астрологията работи толкова буквално. Предо около пет месеца прогресивната Луна е била в тригон с наталната ти Венера. И какво, картите са раздадени вече, казваш?  :blink:

Раздадени са, но действах прекалено предпазливо след това, направо незнам какво ми става, с други момичета не се бяха протаквали нещата така и така да се стягам, както в този случай  ;D . Аама сега откак ония там планети навлязаха в Овена, малко ме удари на ентусиазъм "или всичко или нищо" и ще направя некоя щуротия, знам си аз .

Санти, обаче това е предстоящият ти солар, а щом събитието е от преди няколко месеца, би трябвало да се разгледа и предходният.

Ето го и него http://www.astro.com/tmpd/cymyfileG1ZX30-u1268507650/astro_31gw_01_anonymous_2009613.72149.19242.gif?19506

*

Lillie

• 30532
« Отговор #281 -: Юни 13, 2010, 10:20:07 pm »
Аспектите по прогресия работят в зависимост от това как е заложено в солара. Ако е заложено да има раздвижена откъм събития година, прогресивните аспекти се разгръщат с пълна сила. Събитията, които са много значими за нас, ги има заложени по дирекция. От друга страна, при липса на прогресивни аспекти периодът може да бъде беден откъм събитийност... Някои транзити могат да не проработят, докато не се случи някой прогресивен аспект.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #282 -: Юни 13, 2010, 10:21:27 pm »
Браво, Санти! Когато чуя, че имаме някакво познато събитие тук, наистина се радвам и се чувствам удовлетворена, че не си губим времето напразно в този форум и астрологията действително работи. Още повече и за положително събитие, защото за другите съм сигурна, че е показателно и действително се случват. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #283 -: Юни 13, 2010, 10:26:28 pm »
Раздадени са, но действах прекалено предпазливо след това, направо незнам какво ми става, с други момичета не се бяха протаквали нещата така и така да се стягам, както в този случай  ;D .

Понякога човек в предпазливостта си да не бъде наранен се разминава с много хубави неща. Стените, които издигаме, за да се предпазим от страховете си, не ни дават никакъв шанс да се почувстваме щастливи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #284 -: Юни 13, 2010, 10:28:52 pm »
Аспектите по прогресия работят в зависимост от това как е заложено в солара. Ако е заложено да има раздвижена откъм събития година, прогресивните аспекти се разгръщат с пълна сила. Събитията, които са много значими за нас, ги има заложени по дирекция. От друга страна, при липса на прогресивни аспекти периодът може да бъде беден откъм събитийност... Някои транзити могат да не проработят, докато не се случи някой прогресивен аспект.

аз мисля , че първо е натала....., ако е заложено в натала е съвсем нормално да има събитие.
особенно когато има аспект на дир. планета и пр. такава.
солара е единственната карта , която има право на избор ;D , промяна....на географски координати. ;D ;D

а за втория болт съм абсолютно съгласна.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #285 -: Юни 13, 2010, 10:43:41 pm »
солара е единственната карта , която има право на избор ;D , промяна....на географски координати. ;D ;D

Стига да имаш възможност да смениш географските ширини около рождения си ден. Но не мисля, че и това е гаранция да не се случат някои съдбовни събития, ако такива са предначертани. Иначе някои акценти може да се поизместят, ако се промени местоположението в соларната карта. Но събитията, които не зависят от нашата воля, ще се случат без оглед на това къде ни е изгрял соларът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #286 -: Юни 13, 2010, 10:49:29 pm »

Стига да имаш възможност да смениш географските ширини около рождения си ден. Но не мисля, че и това е гаранция да не се случат някои съдбовни събития, ако такива са предначертани. Иначе някои акценти може да се поизместят, ако се промени местоположението в соларната карта. Но събитията, които не зависят от нашата воля, ще се случат без оглед на това къде ни е изгрял соларът.

така е , при това и европа няма да те оправи , ако искаш нещо по-различно...., а и не е гаранция , че ще сработи.
при някой обаче се случва.
пропуснах да спомена в предните си постове и пр. луна , все повече се убеждавам колко е важна при прогностиката....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #287 -: Юни 13, 2010, 10:51:02 pm »
Някои обикалят морета и океани, а събитията, ако такива са заложени, си се случват, няма мърдане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #288 -: Юни 13, 2010, 10:53:49 pm »
Някои обикалят морета и океани, а събитията, ако такива са заложени, си се случват, няма мърдане.

да! :(
знам какво визираш.
при някой обаче работи смяната на географската ширина.

« Отговор #289 -: Юни 13, 2010, 10:57:52 pm »
аз мисля , че първо е натала....., ако е заложено в натала е съвсем нормално да има събитие.
особенно когато има аспект на дир. планета и пр. такава.

Забелязвам нещо интересно и в моята карта, което май ще потвърди това - имам дирекционно слънце -венера съвпад  прогресивно  слънце във везни, преживявам някакъв роман .Слънцето ми управлява 5 Венера 2 и 7 дом. :blink:
А и соларът ми е доста акцентиран на тази тема.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #290 -: Юни 13, 2010, 11:36:50 pm »
при някой обаче работи смяната на географската ширина.

Да, при някои може и да работи, ако не става въпрос за значими събития, т.е. непредотвратими.
Между другото, правила съм такъв експеримент, знаеш за кого става дума. Случва се на рождения си ден да не се намира на определено географско място, а да е в движение. Тогава дава осреднени координати, но те не са на населено място, а някъде насред океана... Освен това той не стои на едно място, а постоянно се движи. Построявала съм солар с тия координати и когато не е обвързан с конкретно населено място, а с плаваща точка върху земното кълбо, като че ли работи повече соларът, построен за Варна, където живее. Няма значение, че не е посрещнал рождения си ден вкъщи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #291 -: Юни 13, 2010, 11:38:35 pm »
То прогресивното слънце и дирекционното винаги са в съвпад.

« Отговор #292 -: Юни 13, 2010, 11:48:27 pm »
Ми явно тогава  се очертава цял живот да съм влюбена, щом като слънцето винаги ще ми е върху венерата :blink:Между другото имам ингрес на Слънцето и Венера в Везни, а съвсем скоро и на Марс в Лъв.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #293 -: Юни 13, 2010, 11:56:13 pm »
Ми явно тогава  се очертава цял живот да съм влюбена, щом като слънцето винаги ще ми е върху венерата :blink:Между другото имам ингрес на Слънцето и Венера в Везни, а съвсем скоро и на Марс в Лъв.  :blink:

няма като как да стане.
само една година трае този аспект. :blink:

« Отговор #294 -: Юни 14, 2010, 12:05:52 am »
ама тя си го има по натал и любоФта ще я преследва по пИтитИ цял живот  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #295 -: Юни 14, 2010, 12:37:10 am »
ама тя си го има по натал и любоФта ще я преследва по пИтитИ цял живот  ;D

аааа, ми браво!
дай боже всекиму. :blink: :58:

« Отговор #296 -: Юни 14, 2010, 09:54:44 am »
Мили другарчета, вижда ли се някакъв здравословен проблем в тази карта? Притеснява ме съвпадът на Лилит и СЛВ и Хирон на К9, но здравната астрология не ми е стихия  :blink: Питам от чист гъдел.

*

tanina80

« Отговор #297 -: Юни 14, 2010, 11:10:32 am »
И аз не разбирам нищо от медицинска астрология.

И аз си разрових прогреса. Венерата ми е ретро, както на доста от вас, които са писали в началото на темата. За любовта какво да кажа - доста често се влюбвам..., но май все съм нещастна от тези любови.
Много гадно като имаш по натал Сатурн в квадратура с други планети - то това доживот не отпада, чак ако стана на 120 години  ;D

*

tanina80

« Отговор #298 -: Юни 14, 2010, 11:19:28 am »
Хм. Имам едно гадно събитие в живота си, и сега видях, че тогава по прогресия ми се е задействал квадрат северен възел - уран.
А по транзит пак ми е задействан този квадрат- от съвпад на сатурн със северен възел и съвпад на юпитер с уран. Пак квадрат.
Имам го и в натала този квадрат - северен възел-уран.
Прекалено много съвпадения  :rolleyes:
Поне така като гледам е минало заминало... и няма да се повтори пак, освен от Луната, която от време на време минава от там за малко.

Имам въпрос - като се правят тези прогресии - гледа ли се и това, че планетите сменят домовете си? Всмисъл гледа ли се и изместването на асцендента ... или само движението на планетите.
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 11:47:35 am от tanina80 »

*

tanina80

« Отговор #299 -: Юни 14, 2010, 11:52:50 am »
И пак аз ....  :-[

Да попитам - това ли ми е прогресията за момента? Всмисъл дали правилно съм посочила там какво да смята...
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_52gw_01_tan_tan_2010614.34354.7885.gif&res=100&va=&cid=70yfilexQqlVS-u1232964413

Помислих си, че съм сгрешила, защото асцендента на тази прогресия е във Водолей (а моя е Козирог по принцип) и другото е, че от там, планенети, който в натал са ми в осми дом, сега са се преместили в седми. А точно тези планети (сатурн в съвпад с марс..) правят тау квадрат в момента и са ми доста важни май за тази година. 
Къде ще се прояви този тау квадрат - в осми дом(смърт, секс, наследства, пари) както ми е по натал, или в седми(партньорства, другите) - както е в прогресията?