Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267101 Прегледи
*

missKapriz

Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #320 -: Юни 16, 2010, 10:00:26 pm »
Цитат
И в тази прогресия на Слънцето ми, кое е по-важното, че прави опозиция на Асц или, че съвпада с Десц?
Съвпада с Дсц

« Отговор #321 -: Юни 16, 2010, 10:10:31 pm »
да, нали водят съвпада по-силния аспект  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #322 -: Юни 16, 2010, 10:21:30 pm »
по-скоро реших, че това ще е той - направо си му казах от първите няколко срещи " ще се омъжиш ли за мен..." и реших за себе си, че искам да се задомявам. Той малко доста по-късно осъзна, какво искам от него и доста време беше в чуденка.

Ми как да няма да е в чуденка човекът, като го караш да се омъжва?
Мъжете се женят...

*

tanina80

« Отговор #323 -: Юни 16, 2010, 11:43:35 pm »
 ;D  ;D  ;D сори, доста често бъркам точното значение на думите. А и тази дума е грешна според мен  :blink: омъжих, ожених ... нали едно и също нещо се прави - сключване на брак - защо трябва да има две отделни думи за едно и също нещо  :-\

И другото, отговора на една жена като я питат дали има съпруг не е ли - "Да, омъжена съм за ... еди кой си". Семейно положение пак не се ли казва - омъжена, вместо оженена или се казва женена/неженена?
« Последна редакция: Юни 17, 2010, 11:17:12 am от tanina80 »

*

Divna

« Отговор #324 -: Юни 17, 2010, 12:01:17 am »
по-скоро реших, че това ще е той - направо си му казах от първите няколко срещи " ще се омъжиш ли за мен..." и реших за себе си, че искам да се задомявам. Той малко доста по-късно осъзна, какво искам от него и доста време беше в чуденка.

Ми как да няма да е в чуденка човекът, като го караш да се омъжва?
Мъжете се женят...

;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #325 -: Юни 17, 2010, 12:03:00 am »
Здравейте, какво ще се случи с този човек с оглед натоварения първи дом при прогресии? Проследих прогресиите за няколко години и Венерата си сменя посоката. Имайки предвид отшелническата й природа в този момент, как ще рефлектира това на натално Слънце в 12 дом? Слънцето е в опозиция на прогр. Нептун, гстодар на 8дом. Сатурн и АСЦ също съвпадат и аспектират нодалната ос....

Мама ЯЯ, личността на картата много ли ти е близка?
На каква възраст е?
От Слънцето лесно може да се разбере, но не знам тази прогресия за тази година ли е?

« Отговор #326 -: Юни 17, 2010, 01:05:42 am »
Да споделя и един факт - при прогресивно слънце в съвпад с натална венера (ретроградна) - Шести дом - Рак, срещнах мъжа, за когото съм омъжена и още сме заедно. Абе общо взето досега той е мъжа на живота ми, така да се каже, другото е плява  ;D
Да не ти е бил колега  ;D

*

tanina80

« Отговор #327 -: Юни 17, 2010, 01:47:06 am »
Ами честно казано,покрай работата си, намирам така да се каже мъже (двама за сега), за които ми е минавало през главата да са ми като... немога да намеря точната дума..., но този си го намерих покрай университета  ;D, в съседни групи бяхме и с общ кръг приятели.

*

tanina80

« Отговор #328 -: Юни 17, 2010, 10:29:54 am »
Добро утроо....  :lol:, снощи сън не можах да спя да чета за таз астрология и днес пак. Направо си промих мозъка отвсякъде  ;D. Но поне днес ми светна, че в момента транзитен Сатурн, който е в опозиция с Юпитер и Уран, и който се разхожда още в осмия ми дом, квадратират Меркурия и Венерата ми в шести. Може от това да е. Не бях обърнала досега внимание, че и трите планети - Сатурн, Юпитер и Уран, са в Дева-Риби, а аз по принцип имам напрежение по осите Дева-Близнаци-Стрелец и май доста ми действат в момента.

А сега нещо по темата. Преди малко намерих много интересна книжка - - онлайн. Има писано доста за прогресиите и мисля, че ще ви е интересна и от полза. От там прочетох, че прогресиращо слънце, което съвпада с натален или прогресиращ Десцендент е един от показателите за сключване на брак. Това, за което бях в чуденка вчера какво значи. Само малко ми е трудно да си представя, че на 39г, ще тръгна да се женя наново, но да видим  :blink:.

P.S. - май пак обърках думата женя или омъжвам ... незнам кое какво значи, честно.  ;D, но мисля че разбрахте какво искам да кажа.

« Отговор #329 -: Юни 17, 2010, 10:45:03 am »
Добро утроо....  :lol:, снощи сън не можах да спя да чета за таз астрология и днес пак. Направо си промих мозъка отвсякъде  ;D. Но поне днес ми светна, че в момента транзитен Сатурн, който е в опозиция с Юпитер и Уран, и който се разхожда още в осмия ми дом, квадратират Меркурия и Венерата ми в шести. Може от това да е. Не бях обърнала досега внимание, че и трите планети - Сатурн, Юпитер и Уран, са в Дева-Риби, а аз по принцип имам напрежение по осите Дева-Близнаци-Стрелец и май доста ми действат в момента.

А сега нещо по темата. Преди малко намерих много интересна книжка - - онлайн. Има писано доста за прогресиите и мисля, че ще ви е интересна и от полза. От там прочетох, че прогресиращо слънце, което съвпада с натален или прогресиращ Десцендент е един от показателите за сключване на брак. Това, за което бях в чуденка вчера какво значи. Само малко ми е трудно да си представя, че на 39г, ще тръгна да се женя наново, но да видим  :blink:.

P.S. - май пак обърках думата женя или омъжвам ... незнам кое какво значи, честно.  ;D, но мисля че разбрахте какво искам да кажа.

то и моето прогресивно Слънце е там в момента, но и през акъла не ми минава да се заженвам...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #330 -: Юни 17, 2010, 11:45:49 am »

Женят се мъжете, а се омъжват жените.  ;)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #331 -: Юни 17, 2010, 12:21:50 pm »
Какво би могло да значи прогресивна Луна в точна опозиция на прогресивен Марс?
На прогресивен асц-десц.

*

tanina80

« Отговор #332 -: Юни 17, 2010, 02:16:57 pm »
kaily от това, което до момента съм прочела, в прогресиите се гледа по скоро аспекти на прогресиращите планети, възли към наталните такива. До сега не съм срещнала прогресираща в аспект с прогресираща, на прогресивен асц/дсц.

Аз намерих малко смисъл в хаоса  ;D, най-накрая. В картата на принцеса Даяна. Омъжила се е за Чарлз при прогресиращ Дсц в съвпад с натално Слънце(Слънцето пък е в съвпад с Меркурий в натала) и едновременно с това прогресираща ос МС е направила съвпад с прогресивна Луна инатален Нептун в десети дом.

А за мойто предстоящо омъжване, на 39-тата ми година  ;D, намерих и още един аспект - прогресивен Десцендент тогава ще направи съвпад с натален Марс в осми дом, дева и това значело, че мъжа, който ще срещна тогава щял да бъде супер активен пич, с белези по главата (някой "борец" ще да е  ;D) и нямало да търпи някой да му се прави на шеф (Той и сегашния ми е почти същия  ;D). Общо взето направо се отказах да се омъжвам повторно  ;D, доста рисково ми изглежда.
« Последна редакция: Юни 17, 2010, 02:21:38 pm от tanina80 »

« Отговор #333 -: Юни 17, 2010, 02:51:53 pm »
ти се шегувай със звездите, ама утре, като излезеш за работа и токчето ти заседне в някоя дупка, ще видим кой ще се притече ад ти помага. То така стават нещата...  :P

« Отговор #334 -: Юни 17, 2010, 03:09:33 pm »
Гледах по някой от сутрешните блокове обяснения на една мадама, как са се запознали с мъжа й - били на светофар, той я видял в колата, решил да кара след нея и така до тях. И се запознали. Ето това са звездите май...

*

tanina80

« Отговор #335 -: Юни 17, 2010, 03:14:16 pm »
Смеете си вий  :blink: (имам го един такъв в момента, готов да се притече за всичко да ми помага, на работа  ;)), ама лошото е, че аз пак спекох  ;D.

Като тръгнах да ги въртя тия прогресииии и сега ми се пада някво гадно нещо, дето още не съм го разбрала какво е  :o. Прогресиращия ми десцендент ще съвпадне с прогресиращ северен възел. Така става, защото в натала си имам един трудно подвижен северен възел в седми дом и сега този десцендент прогресиращия го застига  :( И всъщност оста - Северен-Южен възел (която по натал ми е в квадратура с Уран в десети и при прогресията пак) съвпада с оста Асц-Десц.

Нареждам се до kaily, да чакам някой да отговори за тези прогресивни съвпади-опозиции... и всякакви подобни.  :unsure:

P.S: Отгоре на всичко, сега и онлайн книжката, която си намерих сутринта, ми се затвори - достигнала съм била лимита за четене и повече не пуска  :-\. Някой може ли да ми прочете и да каже с две думи какво пише на 238стр за тия възли и асцендента  ;D
« Последна редакция: Юни 17, 2010, 03:22:03 pm от tanina80 »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #336 -: Юни 17, 2010, 05:53:39 pm »

P.S: Отгоре на всичко, сега и онлайн книжката, която си намерих сутринта, ми се затвори - достигнала съм била лимита за четене и повече не пуска  :-\. Някой може ли да ми прочете и да каже с две думи какво пише на 238стр за тия възли и асцендента  ;D

за коя книжка става дума..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #339 -: Юли 01, 2010, 08:50:46 pm »
Не знам дали съм в правилната тема , но се опитвам да изтълкувам нещо и се нуждая от вашата помощ.

Каква събитийност би имало, когато Дирекционен Юпитер е в/у нат. Слънце?
Да поясня, в радикса няма връзка м/у тези две планети. Стрелец затваря 11 дом, а Юпитер се намира в затворен 5 и е връх на таоквадратура. Натално Слънце се намира в 7 дом в знака Лъв, а 7 дом затваря този знак.
Чувала съм, че не е много добре, когато Юпитер застане над Слънце, тъй като увеличава силата на лъчите и личността може да има здравословни проблеми.

Благодаря ви предварително.