Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266568 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #340 -: Юли 01, 2010, 09:28:25 pm »
Първо според мен само един дирекционен Юпитер може и нищо да не даде.
И второ на мен ми харесва Юпитер върху слънце, винаги дава усещане за защитеност. Независимо дали е транзитен върху слънце или в партньорски хороскоп.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #341 -: Юли 01, 2010, 09:33:27 pm »
Не знам дали съм в правилната тема , но се опитвам да изтълкувам нещо и се нуждая от вашата помощ.

Каква събитийност би имало, когато Дирекционен Юпитер е в/у нат. Слънце?
Да поясня, в радикса няма връзка м/у тези две планети. Стрелец затваря 11 дом, а Юпитер се намира в затворен 5 и е връх на таоквадратура. Натално Слънце се намира в 7 дом в знака Лъв, а 7 дом затваря този знак.
Чувала съм, че не е много добре, когато Юпитер застане над Слънце, тъй като увеличава силата на лъчите и личността може да има здравословни проблеми.

Благодаря ви предварително.

изключителен период! положителен!
ще касае партньорства,приятелства,творчество и любов.
възможно е отърваване от хронично заболяване!
всички домове описани от теб са късметлийски , затова аспекта ще донесе положителни събития!
за здраве гледам 6-ти,8-ми,12-ти и 2-ри дом!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #342 -: Юли 01, 2010, 09:51:23 pm »
Благодаря, Марая!

Притеснявам се, защото Юпитер в радикса не е силен, няма никакви достойнства и като застане точно над Слънце  ... пък и ако видиш 8 дом как е натоварен от към прогресии и дирекции ще се изплашиш. А за капак и прогр. Луна сменя знака, отива в Овен, а Марс е в 8 дом  :-[.

*

Марая

• 28287
« Отговор #343 -: Юли 09, 2010, 12:21:32 pm »
от мен да знаете , слънце на полуквадрат слънце по дирекций си е бая мръсен аспект....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #344 -: Юли 09, 2010, 02:59:02 pm »
Не знам дали съм в правилната тема , но се опитвам да изтълкувам нещо и се нуждая от вашата помощ.

Да поясня, в радикса няма връзка м/у тези две планети. Стрелец затваря 11 дом, а Юпитер се намира в затворен 5 и е връх на таоквадратура. Натално Слънце се намира в 7 дом в знака Лъв, а 7 дом затваря този знак.
Чувала съм, че не е много добре, когато Юпитер застане над Слънце, тъй като увеличава силата на лъчите и личността може да има здравословни проблеми.

изключителен период! положителен!
ще касае партньорства,приятелства,творчество и любов.
възможно е отърваване от хронично заболяване!
всички домове описани от теб са късметлийски , затова аспекта ще донесе положителни събития!
за здраве гледам 6-ти,8-ми,12-ти и 2-ри дом!

Мдааа, и аз така веднъж се подлъгах....прогресивна Венера върху натално Слънце..... Никога повече няма да са Фана на въдицата. Ако една планета в натала не е добре поставена по дом и знак, и има предимно предизвикателни аспекти, хич не чакай, Марая, "изключителен период" дори и да е съвпад на Юпитер със Слънце. Трябва да се види цялата карта, както и солар, прагресии....за да се каже точно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #345 -: Юли 09, 2010, 03:14:53 pm »
съгласна съм Скарлетка ,но все пак е юпитер и слънце....не може да няма късмет.
може да е напрегнат периода ,но....не е сатурн.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #346 -: Юли 09, 2010, 03:44:22 pm »
съгласна съм Скарлетка ,но все пак е юпитер и слънце....не може да няма късмет.
може да е напрегнат периода ,но....не е сатурн.

Мддааа, и аз така си рекох за съвпад на прогресивна Венера с нат. Слънце, ама не. Имало е негативно проявление. Венера в падение, с неблагоприятни аспекти.....И вече си го нося като обечка.  ;) 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #347 -: Юли 09, 2010, 03:55:45 pm »
Ми то няма как проявлението да е едно и също, защото всяка карта е уникална. Затова като се размятват общовалидни значения на разни аспекти се изумявам, че искрено се вярва в това. Че и прогнози се правят на база тях гледам в разни теми. Всъщност май няма място за никакво чудене.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #348 -: Юли 09, 2010, 04:00:12 pm »
  Мдааа, аз скоро ще имам проявление и на двете прогресивни планети Юпитер и Венера върху Слънцето, ще се похваля....Ма знам ли може и да не се проявят. Кофти аспектирани са от самото слънце по натал. Преди имах голям лимит от ПРОБА-ГРЕШКА, ПРОБА-ГРЕШКА, ама вече е изчерпан. Нища да ям никви ующа по Сатурн вече, за това ще си седя мирно и кротко и ще чакам....

*

Divna

« Отговор #349 -: Юли 09, 2010, 04:07:47 pm »
Благодаря ви момичета!

Като прогресии и дирекции нещата не са по-розови, мисля.
Пр. Юпитер е на К6, а прогр. Слънце е в 8ми дом. Както вече отбелязах дир. Юпитер е в/у нат Слънце в 7ми дом, а нат. Юпитер е в изгнание и е връх на таоквадрат, в 5 нат.дом.
Дирекционен АЦ (1дом) е в опозиция на нат. Венера (7дом). При затъмнението на 11 юли, тр. Слънце е на ДЦ, а прогр. Луна сменя знака(отива в Овен) във втори дом върху тр. Уран (нат. Уран в 8ми дом).
Като цяло по транзити, прогресии и дирекции са засегнати много осите 1/7 и 2/8.

« Отговор #350 -: Юли 09, 2010, 04:09:38 pm »
Цитат
[/quoteАко една планета в натала не е добре поставена по дом и знак, и има предимно предизвикателни аспекти, хич не чакай, Марая, "изключителен период" дори и да е съвпад на Юпитер със Слънце. Трябва да се види цялата карта, както и солар, прагресии....за да се каже точно]

Скарлет , според теб как ще стоят нещата когато да речем прогресивната или дирекционна планета е силна по дом ,знак, добро положение и добре аспектирана , но аспектираната от нея планета е слаба - да речем в падение, заточение и не е силна в радикса. Тогава събитията , които трябва да очакваме положителни или отрицателни. Коя от двете планети ще повлияе със своите качества на другата?

*

Марая

• 28287
« Отговор #351 -: Юли 09, 2010, 04:10:56 pm »
по дирекций имам слънце съвпад внера , венера е на 45 гр. от сатурн-нейн диспозитор.
наред с това имам натален аспект вернера/слънце-45гр.
излишно е да споменавам , ч има събития и то стресиращи.
дирекционна луна е почти в съвпад с юпитер.
а дир.юпитер е на тригон от слънце. в натала м/у двете няма аспект.
45гр. действа в рамките на 3 год. тъй кто е скрит ,при апликация започва влиянието ,най-силен е при точен съвпад ,при сепарация продължава да се усеща....
венера упр.7-ми ,слънцето 9-ти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #352 -: Юли 09, 2010, 07:50:08 pm »

Възможно е, ако Юпитер има връзка с 6-ти или с някой друг от домовете на здравето.
п.п.Аз съм имала подобна събитийност, но с тр.Юпитер, който при мен  е У6.

*

Nebesna

« Отговор #353 -: Юли 09, 2010, 07:55:45 pm »
Когато Юпитер застана над моите светила беше най-укрепващия за здравето ми период. Светилата управляват 8-ми дом и се намират във 2-ри. здравето,ми беше пострадало в резултат на стрес и преумора...С Юпитер върху светилата, всичко отмина като дим.

*

Divna

« Отговор #354 -: Юли 09, 2010, 07:58:23 pm »
Юпитер е управител на 11 и 12 дом. Всъщност залючва 11 дом, а се намира в 5.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #355 -: Юли 13, 2010, 11:06:57 am »
Меркурий ми се е чучнал точно на МЦ по прогресия. Не, че нещо очаквам или питам, но от няколко дни усърдно ми се дискутира на тема астрология.
 Някой път предпочитам само да седя, мълча и мисля, а сега съм на вълна да говоря, пак си седя, докато не ми писне и почна само да седя без останалите подробности.  :57: :wink2:   

*

Марая

• 28287
« Отговор #356 -: Юли 13, 2010, 11:50:58 am »
Меркурий ми се е чучнал точно на МЦ по прогресия. Не, че нещо очаквам или питам, но от няколко дни усърдно ми се дискутира на тема астрология.
 Някой път предпочитам само да седя, мълча и мисля, а сега съм на вълна да говоря, пак си седя, докато не ми писне и почна само да седя без останалите подробности.  :57: :wink2:   

а на мен ми е на точен тригон от плутон и уран по прогресия...творя и пиша.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #357 -: Юли 13, 2010, 11:54:55 am »
Еми аспектите - секстил с Уран по-точен и един заформящ се с Венера, който си го имам в натала, ще го повтаря. Ми слаба ракия с тия секстили, какво да ги правя.  ;D   

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #358 -: Юли 13, 2010, 02:51:16 pm »
Пускам ви една карта за упражнениееее.... на един познат.  :blink: Търсим евентуално събитие. Събитието може да бъде август/септември 2010 или март/април 2011. А може и аз да не съм го видяла точно и да е в друг период или пък изобщо да не е така, както мисля.  ;) Пускам натала с прогресии и дирекции, а на втората карта натала със солара за 2010/2011:  
« Последна редакция: Юли 13, 2010, 06:01:21 pm от Скарлет »

*

Asol

• 4140
« Отговор #359 -: Юли 13, 2010, 02:58:16 pm »
Скарлет, ще може ли данните на лични, че астрокомските карти не ми го говорят много.  ;D Факт ли е събитието, или се търси за в бъдеще ?