Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266450 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #460 -: Август 21, 2010, 12:24:43 pm »
И все пак мисля, че човек не може да бъде смес от два хороскопа. Единият трябва да се отстрани.

Всеки има право да мисли каквото си иска.
Очевидно основният проблем тук е неспособността да се осъзнае, че това не е "смес от два хороскопа", а две различни системи, различни философии, които взаимно се допълват.
Когато разглеждам някоя карта, за мен е важно едната система да даде потвърждение на другата. Тръгнат ли да си противоречат, тогава се замислям. Тоест за мен лично изводът е, че не е важно кои фактори отчиташ, важното е да има резултатност и при двата метода и резултатът да съвпадне.
Доколкото се сещам, наскоро една съфорумка сподели, че се е обърнала при двама различни професионални астролози и анализите им накрая са се оказали противоречиви, та се чудела на кой от двамата да вярва. При все това, че и двамата работят с една система - западната. Защо ли?  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #461 -: Август 21, 2010, 12:26:20 pm »
Прогресивната луна в съвпад дир.асц -дайте някаква идея за събитие и тълкуване?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #462 -: Август 21, 2010, 12:28:32 pm »
Доколкото се сещам, наскоро една съфорумка сподели, че се е обърнала при двама различни професионални астролози и анализите им накрая са се оказали противоречиви, та се чудела на кой от двамата да вярва. При все това, че и двамата работят с една система - западната. Защо ли?  :-\

Защото едно от двете мниния не й е допаднало или са просто лоши професионалисти.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #463 -: Август 21, 2010, 12:30:11 pm »
Прогресивната луна в съвпад дир.асц -дайте някаква идея за събитие и тълкуване?!

не знам.

вър да търсиш котката при саседтИ

*

Lillie

• 30532
« Отговор #464 -: Август 21, 2010, 12:31:21 pm »
Самият факт, че сидералната система отрича транссатурновите планети е показателен за общество, което не се развива и не желае новости.

Сидералната система (както я наричаш) НЕ отрича транссатурновите. Дори в програмите за ведическа астрология ще видиш, че транссатурновите са отбелязани в хороскопа. Просто в Джйотиш има достатъчно други фактори, които правят транссатурновите не чак толкова важни. На първо място следва да се спомене, че интерпретацията на Лунните възли е много по-задълбочена и по този начин те "заместват" транссатурновите и тяхното значение в хороскопа. Освен това и там има много и различни школи. В класическата транссатурновите може и да не се вземат под внимание, но в някои по-осъвременени те се разглеждат. Преди да се критикува дадена система, добре е човек да я опознае, за да е наясно кои са нейните предимства и недостатъци, къде са силните и къде са слабите места. В противен случай рискува да се изкаже неподготвен.
Чудя се защо ли човек, когато не е в състояние да разбере нещо, го отрича? Риторичен въпрос...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #465 -: Август 21, 2010, 12:33:02 pm »
Чудя се защо ли човек, когато не е в състояние да разбере нещо, го отрича? Риторичен въпрос...

Аз пък въобще не се чудя, че като човек не се харесва по една система си търси друга, за да си се хареса.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #466 -: Август 21, 2010, 12:33:17 pm »

не знам.

вър да търсиш котката при саседтИ

Децата ,ще ходят.. :( , интересно снощи оставих паничка и някой беше изял храната , а водата е оставил непокътната. иИ беше ял*интелигентно* никакви *трохи* навън, все едно той е бил :(...
Нямаш ли наблюдения за тоя аспект?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #467 -: Август 21, 2010, 12:34:22 pm »
то има ли смисъл да се говори повече..сидералната луна била въздушна, ама защо не си допадала със западните везни.. :P

Защото западните Везни стават Деви по сидерал, а с оглед знака на Лагна ми се падат и в 12 дом при това.  ;D
Просто не усещам онази дълбочина и начин на осъзнаване на нещата, които ми импонират на мене.
Има едно изключение, на напоследък не пише често тук. :P Познавам я от друг форум и ми допадна като начин на изразяване и мислене още на първи прочит. Впоследствие първоначалното впечатление още повече се затвърди. С който и ник да пише, винаги ще я разпозная, защото още в първия миг я почувстватх някак близка. Но ако не ме лъже паметта, имаше  Луна в Скорпион, това обяснява нещата.

Мноооооого си ги омешала, ама много! Това създава предпоставки да си тълкуваш така, както ти изнася в момента.

« Отговор #468 -: Август 21, 2010, 12:35:08 pm »

прогресиите върху дирекциите.....това ми е като от девет кладенеца вода. Но пък, ако подейства, ще разказваш  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #469 -: Август 21, 2010, 12:37:55 pm »
Мноооооого си ги омешала, ама много! Това създава предпоставки да си тълкуваш така, както ти изнася в момента.

Какво съм омешала?  ;D
Дотук зад реакциите, които наблюдавам, прозира само и единствено непознаване предмета на спора. Прозират и други мотиви, които на мен не ми се ще да коментирам, защото са смешни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #470 -: Август 21, 2010, 12:38:18 pm »

Аз пък въобще не се чудя, че като човек не се харесва по една система си търси друга, за да си се хареса.  ;)

:72:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #471 -: Август 21, 2010, 12:44:45 pm »
Невежество и тесногръдие и по астролозите ходят, и те са човеци все пак.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #472 -: Август 21, 2010, 12:45:07 pm »

прогресиите върху дирекциите.....това ми е като от девет кладенеца вода. Но пък, ако подейства, ще разказваш  ;)

Да , наблюдавам ги тези неща и ,преди няколко месеца имах съвпад на пр.луна в/у дир.нептун. отчетох събитие по аспекта..., ще докладвам задължително... :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #473 -: Август 21, 2010, 12:47:24 pm »
то има ли смисъл да се говори повече..сидералната луна била въздушна, ама защо не си допадала със западните везни.. :P

Защото западните Везни стават Деви по сидерал, а с оглед знака на Лагна ми се падат и в 12 дом при това.  ;D
Просто не усещам онази дълбочина и начин на осъзнаване на нещата, които ми импонират на мене.
Има едно изключение, на напоследък не пише често тук. :P Познавам я от друг форум и ми допадна като начин на изразяване и мислене още на първи прочит. Впоследствие първоначалното впечатление още повече се затвърди. С който и ник да пише, винаги ще я разпозная, защото още в първия миг я почувстватх някак близка. Но ако не ме лъже паметта, имаше  Луна в Скорпион, това обяснява нещата.

всеки иска да допада на определени хора, а за мнението на другите не му пука особено..независимо по коя система и къде им попадат планетите.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #474 -: Август 21, 2010, 12:47:43 pm »
Аз пък въобще не се чудя, че като човек не се харесва по една система си търси друга, за да си се хареса. 

Харесвам си се и по двете, но ми интересен мотивът да се зададе този въпрос, между другото.
Често се случва въпросите, които отправяме към отсрещния, да са плод на нашите собствени проекции, особено когато не познаваме човека.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #475 -: Август 21, 2010, 12:48:53 pm »
Някои са по-гъвкави и по-възприемчиви към нова информация, а други просто не са или просто не са се убедили достатъчно в нещото което отричат. А индийската не е за всеки, даже само с факта, че залага на Луната като водеща. Западната може би не може да покаже мотивите и вътрешното състояние, от което зависи крайния резултат  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #476 -: Август 21, 2010, 12:51:04 pm »
А индийската не е за всеки, даже само с факта, че залага на Луната като водеща.

И аз съм го казвала, ама някои май не "чуват".  :blink: Наистина, по-трудна е за възприемане тяхната система, особено след като си свикнал със западната. А пък и все пак става въпрос за съвсем различна философия, друг светоглед...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #477 -: Август 21, 2010, 12:51:16 pm »
Някои са по-гъвкави и по-възприемчиви към нова информация, а други просто не са или просто не са се убедили достатъчно в нещото което отричат. А индийската не е за всеки, даже само с факта, че залага на Луната като водеща. Западната може би не може да покаже мотивите и вътрешното състояние, от което зависи крайния резултат  :-\

не видях някой да отрича индийската..ти къде го видя това?? :unsure:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #478 -: Август 21, 2010, 12:53:49 pm »
не видях някой да отрича индийската..ти къде го видя това?? :unsure:

Има безброй начини да отречеш, ако не ти стиска да се конфронтираш директно.  :blink:

Не знам дали е истина или шега, но някъде бях чула, че японците нямат дума "не" в речника, но пък си имат хиляди начини да откажат дадено нещо (и респ. отрекат) културно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #479 -: Август 21, 2010, 12:55:20 pm »
Аз пък въобще не се чудя, че като човек не се харесва по една система си търси друга, за да си се хареса.

Харесвам си се и по двете, но ми интересен мотивът да се зададе този въпрос, между другото.
Често се случва въпросите, които отправяме към отсрещния, да са плод на нашите собствени проекции, особено когато не познаваме човека.

Не ми е необходимо да те познавам. Не влагам конкретен мотив.  
Просто казвам, че трябва да се направи избор в една от двете системи. Не казвам, коя трябва да е.