Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267418 Прегледи
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #540 -: Септември 19, 2010, 06:23:05 pm »
Гледам,че темата е позамряла,та реших да кача една карта.Пр.Новолуние в/у нат Венера,на трон по знак У11 и У4,пр.Фортуна и пр.Асц в точен съвпад в Лъв,пр МЦ на К11 и ИЦ на К5 в съвпад с дир.Плутон,пр.Венера квадрат нат.Меркурий и още... и още...Чудя се дали аз ще се прераждам,или пък любовта ми  ;D Картата е много интересна,и със сигурност ще има много събития,но на мен ми е много трудно тълкуването.И тъкмо се сетих,да питам,май бях срещала някъде подобна тема,как отразявате аспекти на дир.към пр. планети.Ще се радвам,ако има желаещи да се включат

*

Stella

• 7765
« Отговор #541 -: Септември 19, 2010, 06:50:58 pm »
Не отчитам аспекти на дирекционни към прогресивни планети - все едно да кръстосам ябълки и круши.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #542 -: Септември 19, 2010, 06:55:43 pm »
Гледам,че темата е позамряла,та реших да кача една карта.Пр.Новолуние в/у нат Венера,на трон по знак У11 и У4,пр.Фортуна и пр.Асц в точен съвпад в Лъв,пр МЦ на К11 и ИЦ на К5 в съвпад с дир.Плутон,пр.Венера квадрат нат.Меркурий и още... и още...Чудя се дали аз ще се прераждам,или пък любовта ми  ;D Картата е много интересна,и със сигурност ще има много събития,но на мен ми е много трудно тълкуването.И тъкмо се сетих,да питам,май бях срещала някъде подобна тема,как отразявате аспекти на дир.към пр. планети.Ще се радвам,ако има желаещи да се включат

Аз отчитам за за разлика от много от пишещите тук Съвпади на прогресивни и дикекционни , както и мажорни аспекти. Наред с това отчитам и мидпойнтите , както и транзитни мидпойнти. При мен тези неща работят......
В момента имам точен съвпад на пр. Сатурн с дирекционна венера. Аспекта е очеизбождащ и потвърждава тема в хороскопа ми. Пр. Слънце е в съвпад с нат. Венера ,на 40* от нат. Сатурн....
Съвпада на пр. Сатурн и дир. Венера е в квадратура със слънцето....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #543 -: Септември 19, 2010, 07:00:23 pm »
Не отчитам аспекти на дирекционни към прогресивни планети - все едно да кръстосам ябълки и круши.

Що бе? Преди половин година една слива върза боб  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #544 -: Септември 19, 2010, 07:09:27 pm »
То и аз ша връзвам май-май,ама ми се ще да цъфна преди това  ;D  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #545 -: Септември 19, 2010, 07:14:18 pm »
Защото объркването става голямо, когато се получат куриозни случаи като този по-долу:

- Прогресивна Луна в 9-ти дом, а дирекционна Луна в 3-ти дом.
- транзитен СЛВ в 1-ви дом, а дирекционен СЛВ в 7-ми дом.

В крайна сметка избирам 2 метода, които най-добре работят, според мен, за да не изпадам в подобни куриозни ситуации. Например прогресии и транзити или дирекции и транзити. Соларът ми е спомагателен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #546 -: Септември 19, 2010, 07:23:31 pm »
Прогресии върху дирекции или обратното си струва да разглеждаме, ако има припокриване на тенденции от страна на двете по актуална тема към натала.

*

Stella

• 7765
« Отговор #547 -: Септември 19, 2010, 07:25:32 pm »
Прогресии върху дирекции или обратното си струва да разглеждаме, ако има припокриване на тенденции от страна на двете по актуална тема към натала.

Разбира се, че го правя, но отнасяйки дирекционни към натални и прогресивни към натални. Водещ е натала и той трябва да бъде "задвижен".

« Отговор #548 -: Септември 19, 2010, 07:27:28 pm »
Stella,разбрах те ,но имах предвид точни съвпади,както е примера на Марая.Сигурно трябва да се отчитат,особено ако засягат важни оси и точки в натала  :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #549 -: Септември 19, 2010, 07:28:46 pm »
Stella,разбрах те ,но имах предвид точни съвпади,както е примера на Марая.Сигурно трябва да се отчитат,особено ако засягат важни оси и точки в натала/b] [[/size][/size] :-[

Единствено, ако засягат важни точки в натала.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #550 -: Септември 19, 2010, 07:29:34 pm »
Stella,разбрах те ,но имах предвид точни съвпади,както е примера на Марая.Сигурно трябва да се отчитат,особено ако засягат важни оси и точки в натала  :-[

Точен съвпад на ИЦ на дир. венера и пр. Сатурн.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #551 -: Септември 19, 2010, 07:32:05 pm »
 Стела, миналата година си имала съвпад на прог. Луна с дир. Юпитер. Събития?

п.п.Ох, видях после, че ти не смяташ, че е много работеща тази техника.

*

Stella

• 7765
« Отговор #552 -: Септември 19, 2010, 07:32:39 pm »
Виж сега, аз си казвам мнението, пък ти си изследвай и си наблюдавай! Това никой не може да ти го отнеме.

*

Stella

• 7765
« Отговор #553 -: Септември 19, 2010, 07:34:37 pm »
Стела, миналата година си имала съвпад на прог. Луна с дир. Юпитер. Събития?

п.п.Ох, видях после, че ти не смяташ, че е много работеща тази техника.

Много пъти съм споделяла, че с навлизането на прогресивна Луна в Дева и при опозицията и с натален Меркурий отказах цигарите. Няколко човека потвърдиха, че са правили опити при същия аспект. Едва ли всички тези хора са имали съвпад на пр. Луна с дир. Юпитер.

« Отговор #554 -: Септември 19, 2010, 07:36:35 pm »
Благодаря ви!Сега се сетих да питам и друго,как евентуално би се отразил ингреса на дир.планета.В конкретния случай ингрес на дир.Марс в Овен,управител на МЦ в натала.

*

Divna

« Отговор #555 -: Септември 19, 2010, 07:43:20 pm »
Благодаря ви!Сега се сетих да питам и друго,как евентуално би се отразил ингреса на дир.планета.В конкретния случай ингрес на дир.Марс в Овен,управител на МЦ в натала.

Според мен ще има някакъв прогрес личен и професионален.
Зависи в кой дом в радикса се намира Марс и какви аспекти получава, както и дали е докоснат от някой тежък транзит в момента.

*

Stella

• 7765
« Отговор #556 -: Септември 19, 2010, 07:46:07 pm »

"Зависи" -  дет` казал оня!
В твоя случай ще се "задвижи" натална опозиция - Юпитер опозиция Плутон. Този аспект поне веднъж в живота дава скандал с финансови средства. Не вземай заеми и не оперирай с чужди пари. Сега си погледни транзитите и ще видиш, че освен възврат на Юпитер, ще имаш и Уран там в същата тази точка, така че внимавай на работното си място (Юпитер У6). Може да има и смяна на работата, заради съвпада на тр. Уран с У6 или придобиване на нова квалификация или издигане по служба - всичко се върти около кариерата, понеже и Марс управлява МЦ.

*

Divna

« Отговор #557 -: Септември 19, 2010, 07:57:27 pm »
Стелла, не е ли още малко раничко да се задейства опозицията Юпитер/Плутон?

Каризма, да не би да желаеш да си имаш бебче или да смениш местоживеенето си?

« Отговор #558 -: Септември 19, 2010, 07:59:51 pm »
Благодаря Стела,видях го,по същото време ще има и Марсов възврат   :-[ А дали опозицията на Юпитер и Плутон няма да има връзка със здравето ми?Тр.Плутон по същото време ще ми квадратира нат.Юпитер директен,а при ретроградния квадрат ми откриха медицински проблем,който уж не е много сериозен,ама май трябва да му обърна внимание по-навреме.Благодаря на всички ви,момичета,както винаги сте много отзивчиви  ;D

« Отговор #559 -: Септември 19, 2010, 08:02:51 pm »
Да,Дивна,но все още тези неща са само в главата ми в процес на обмисляне(или размисляне  :blink:)