Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267403 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1220 -: Февруари 23, 2013, 07:18:29 pm »
При двуглавия орел ли ме пращаш, да преговаряме за газтЪ?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1221 -: Февруари 23, 2013, 07:59:56 pm »
Не зная какво ще е това голямо постижение, нямам засега никакви планове... Така съм се снишила и живея ден за ден.
Но промяната утре може да не е промяната, за която мислим днес... Всичко тече, колелото се завърта.
То повечето граждани на тази държава сме така.На хората вече съвсем им писна да живеят с остатъците от сметките.А те са толкова големи,че за друго НИЩО не остава.Но и това ще се промени някой ден  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1222 -: Февруари 23, 2013, 08:04:21 pm »
Така е, дано някога сме в по-добро положение от сегашното. Остава да се надяваме на по-спокойни старини...

Аз и на това не разчитам - имам Марс в съвпад с Имум Цели.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1223 -: Февруари 23, 2013, 10:32:09 pm »
Така е, дано някога сме в по-добро положение от сегашното. Остава да се надяваме на по-спокойни старини...

Аз и на това не разчитам - имам Марс в съвпад с Имум Цели.  ;D

А аз уран ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #1224 -: Февруари 24, 2013, 10:50:28 am »
При мен през последните 3-4 години е активна тази прогресия - съвпад на прогр. Слънце с прогр. Меркурий (в опозиция с Уран). Сега очаквам прогресивната Луна да я отключи, предстои ми прогресивно пълнолуние.

Прогресивното пълнолуние при мен се е изразило като глътка въздух- за около 1-2 години. Това беше един от кратките моменти на някакво спокойствие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1225 -: Февруари 24, 2013, 10:55:35 am »
При мен през последните 3-4 години е активна тази прогресия - съвпад на прогр. Слънце с прогр. Меркурий (в опозиция с Уран). Сега очаквам прогресивната Луна да я отключи, предстои ми прогресивно пълнолуние.

Прогресивното пълнолуние при мен се е изразило като глътка въздух- за около 1-2 години. Това беше един от кратките моменти на някакво спокойствие.

При мен ще отключи наталната квадратура между Сатурн и Уран - дали ще е глътка въздух не знам, макар че вече имам нужда, но вероятно доста ще ме разтресе. Може да са някакви по-значими промени.

Моменти на удовлетвореност и спокойствие не съм имала от сатурновото си завръщане, последната ми относително добра година беше 2006.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1226 -: Февруари 24, 2013, 11:37:50 am »
А при мен -напротив.
Аспекта вече е разходящ,но най-силно сега усещам проявата му.Може да се каже,че е доста тежък период.Нямам никакво спокойствие.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #1227 -: Февруари 26, 2013, 05:49:07 pm »
Случвало ли ви се е да срещнете преминаване на Прогресивна Луна на единия партньор през Прогресивно Слънце на другия.Аз мисля ,че това има значение щом като иначе го тълкуваме Прогресивно новолуние и е от особена важност .. може би да има някаква събитийност,но точния аспект не е настъпил все още в картите в които го проследявам..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1228 -: Февруари 28, 2013, 11:18:53 pm »
В момента имам съвпад на прогресивна луна със транзитен северен възел.Според вас важен ли е този съпад? И какво може да се очаква?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1229 -: Март 01, 2013, 12:50:42 pm »
Имам един въпрос - какво внимание отделяте на прогресивните домове? Не на купсидите, а на домовете.
Т.е. ако имам затъмнения тази година по натална ос 1/7, по прогресии се пада в 6/12. Също и прогресивната Луна - в 9 натален, но в 8 прогресивен?
Венера пак се пада в 7 прогресивен, както наталния, но Сатурн вече ми е в 10ти прогресивен, а иначе е в 11 натален като пусна natal chart.
Въпросът ми е, че имам изцяло нова конфигурация тао с връх Сатурн и Нептун и Венера вътре в 7-10 и К2 по прогресии... и не знам как да го тълкувам.
« Последна редакция: Март 04, 2013, 03:08:18 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1230 -: Март 04, 2013, 03:06:23 pm »

Пак побутвам темата. Няма ли кой да ми отговори за прогерсивните домове?  :-\ Сигурно не ви е интересна темата  :unsure:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #1231 -: Март 05, 2013, 03:10:34 pm »
здравейте :P начинаеща съм в астрологията и си сметнах прогресиите на венера с другите планети  за близките 1 2 години ми излезна :квадрат и половина на венера с марс,съвпад венера с луна,съвпад венера с уран,биквинтил венера с  юпитер,пуло квадрат венера с  плутон ... може ли да ми помогнете с талуването :)   :-[ :-[
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1232 -: Март 05, 2013, 09:57:56 pm »
Практиката сочи ;D,че при съвпад на прогресивно слънце с нат венера,човек/жена,мъж/ може да се каже че, срещата любовта.

А какво се случва в живота на мъж, при съвпад на прогресивно слънце с нат марс? :-\

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1233 -: Март 08, 2013, 08:19:12 am »
Практиката сочи ;D,че при съвпад на прогресивно слънце с нат венера,човек/жена,мъж/ може да се каже че, срещата любовта.

А какво се случва в живота на мъж, при съвпад на прогресивно слънце с нат марс? :-\

Имате ли идеи? :rolleyes:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1234 -: Март 08, 2013, 10:03:06 am »

А какво да правят тези, на които Венерата е под Слънцето? Те срещат любовта при пр. Венера върху нат Слънце ли  ;)

При съвпад с пр. Марс при мъж, по-скоро смятам, че ще се проявят енергиите на Марс в домовете, които управлява, както и дома, в който е Марс. Както и за Венера по-горе. Но най-вече се активират аспектите и проявлението е спрямо тях! Например, аз съм имала прогресия в 7 дом, която е активирала У7 отделно, а не планетата, върху която е прогресирала.

А Шопенхауер

*

Papy

• 4343
« Отговор #1235 -: Март 08, 2013, 10:17:30 am »

А какво да правят тези, на които Венерата е под Слънцето? Те срещат любовта при пр. Венера върху нат Слънце ли  ;)

Факт
Разбира се, и транзити си трябват

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1236 -: Март 29, 2013, 10:14:21 pm »
Какъв може да е периода за мъж,при който прогресивната луна съвпада с нат слънце?

Освен,че е вид новолуние,друго?

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1237 -: Март 30, 2013, 08:39:31 am »
моля за коментар по тази карта. тази блъсканица в 1ви дом тотално ме обърква

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1238 -: Април 02, 2013, 03:00:05 pm »
Защо да липсват, защо го тълкуваш в такава насока?

По-скоро квадратът между две планети прави необходимостта от промяна по-наложителна, обстоятелствата могат да се променят и това да те накара да преразгледаш статуквото.

На прима виста виждам, че на прогресивната Луна й предстоят предимно положителни аспекти, а и преминаването й през Стрелец би трябвало да носи повече ентусиазъм за промени, а не усещане за тегавост и безизходица.

Освен това виждам, че прогресивният Марс е в точен секстил със Северния лунен възел, така че промените, които могат да последват, няма да са случайни (макар че нищо не е случайно), в такъв случай от теб се искат адекватни действия (Марс). Сещам се, че Марс при теб е на доста ключово място в наталната карта - близо до МС. С други думи, имаш звездната подкрепа да предприемеш нещо важно чрез поемане на "марсова" инициатива - да действаш с повече ентусиазъм, смелост, енергия и хъс.

О, да! В момента тече и прогресия Слънце/Марс - сходящ квадрат. Няма как да се разминеш с тази енергия, ще трябва да я посрещнеш и да действаш.  :blink:

« Последна редакция: Април 02, 2013, 03:08:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1239 -: Април 02, 2013, 03:05:32 pm »
А мен ме вълнува повече натално как са, май марса е рачешки, при ретро уран май дава тригон?
И това за промените реално ли ти стои на дневен ред, реално ли го търсиш и искаш или просто, щото така пише някъде...?