Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266611 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1260 -: Април 04, 2013, 08:46:31 pm »

...За да се запази от лъжи , клевети и спетни човек следва да бъде особено предпазлив.

И да внимава с кого контактува ;)

:clap:exactly

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1261 -: Април 05, 2013, 04:28:24 pm »
Съвпада на Меркурий с Десцендента не може ли да доведе до подписването на някакъв договор или прекарване на времето в мисли за брак?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Марая

• 28287
« Отговор #1262 -: Април 05, 2013, 04:38:29 pm »
Съвпада на Меркурий с Десцендента не може ли да доведе до подписването на някакъв договор или прекарване на времето в мисли за брак?

Дирекциите показват действия. :blink:
Прогресията може да се свърже с мисли...
Би могло да значи сключване на договор..,но за това следва да има и активност по 3-ти дом..както и сигнификатора на 3-ти да е активен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1263 -: Април 05, 2013, 04:42:39 pm »
А някой да се сеща за програма за изчисляване на дирекции,която да си изтегля?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1264 -: Април 11, 2013, 06:56:52 am »
Смяна на знака на СЛВ, в Рак, по оста 5/9 как се тълкува?
« Последна редакция: Април 11, 2013, 08:02:10 am от 3apa »

*

Нова

• 3491
« Отговор #1265 -: Април 11, 2013, 08:24:50 am »
И на мен би ми било интересно да разбера. Прогрес. СВ ми е застанал точно на к5 в рак. Не сменя знака, но..

« Отговор #1266 -: Април 11, 2013, 08:39:12 am »
Как тълкувате съвпад на прогресивен асцедент с натален хирон? Или не го тълкувате и щото е хирон не му обръщаме внимание?
Аха, прогресивният ац е в телец, а натално хирон и венерка са точно каре...???

хирон/наранена си/ от загуба/12дом/ на комфортността/телец/ в каре с диспозитора 2д.венера в 12 водолей/зависимост /12/- свободата/водолей/
и пр.мерк е минал през него ,е не ти е вървяло по темите,болезнено си ги изживявала - упр.4/дом,местоживеене/ -7/партньори/
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Нова

• 3491
« Отговор #1267 -: Април 11, 2013, 08:44:10 am »
Как тълкувате съвпад на прогресивен асцедент с натален хирон? Или не го тълкувате и щото е хирон не му обръщаме внимание?
Аха, прогресивният ац е в телец, а натално хирон и венерка са точно каре...???

хирон/наранена си/ от загуба/12дом/ на комфортността/телец/ в каре с диспозитора 2д.венера в 12 водолей/зависимост /12/- свободата/водолей/
и пр.мерк е минал през него ,е не ти е вървяло по темите,болезнено си ги изживявала - упр.4/дом,местоживеене/ -7/партньори/

Благодаря ти, Стрела, има време до съвпада, но явно си действа предварително. С каква скорост прогресира АС? За колко време изминава 1 градус или е индивидуално?

« Отговор #1268 -: Април 11, 2013, 09:49:08 am »
Прогр.Луна съвпад пр.Сатурн,в точен квадрат към нат.Луна.В натала Луна е в 11-ти близнаци У1,а Сатурн е на К3,Дева,У7, в съвпад с нат.Слънце,помежду си са в квадрат (картата е на мъж)  :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1269 -: Април 11, 2013, 04:46:39 pm »
Прогр.Луна съвпад пр.Сатурн,в точен квадрат към нат.Луна.В натала Луна е в 11-ти близнаци У1,а Сатурн е на К3,Дева,У7, в съвпад с нат.Слънце,помежду си са в квадрат (картата е на мъж)  :unsure:

Много трудни отношения с жена...това може да бъдат и жени. Майка, съпруга, дъщеря. Трудни отношения в дома му.Чувства се притиснат от обстоятелства....Вероятена раздяла-развод.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1270 -: Април 11, 2013, 05:55:58 pm »
моля за коментар по тази карта. тази блъсканица в 1ви дом тотално ме обърква
пак искам да помоля някой да погледне картата ми. как да тълкувам такова струпване?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1271 -: Април 11, 2013, 06:03:03 pm »
моля за коментар по тази карта. тази блъсканица в 1ви дом тотално ме обърква
пак искам да помоля някой да погледне картата ми. как да тълкувам такова струпване?
Стелиум...Нищо му няма. ;)

« Отговор #1272 -: Април 11, 2013, 06:37:06 pm »
Благодаря ти, Стрела, има време до съвпада, но явно си действа предварително. С каква скорост прогресира АС? За колко време изминава 1 градус или е индивидуално?
Прогресии – това е реалното движение на планетите след рождения ден.
ден=година
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #1273 -: Април 11, 2013, 06:58:24 pm »
Съществуват 1300 начина за предсказване на събитията. Европейска, индйска, китайска астрология и т.н. Не е възможно да бъдат обхванати и използвани всичките методи, защото това ще усложни и обърка работата на астролозите.

Методите, които се използват най-често в прогностиката се делят на две големи групи:
А. Основаващи се на реалното движение на планетите.
Б. Основаващи се на символи, които нямат нищо общо с реалното движение на планетите.

А. Към първата категория се отнасят:
1. Транзитите – това е ежедневното движение на планетите по небесната сфера. Ние отчитаме тяхната проекция върху зодиакалния кръг. Това е най-популярния метод. Разделяме транзитите на:
а. Универсални – ежедневни.
б. Индивидуални - наложени върху наталната карта.
2. Прогресии – това е реалното движение на планетите след рождения ден.
а. Вторични прогресии – един ден след раждането е равен на 1 година от живота на човека. 24 часа след раждането бележат събития за 12 месеца.
б. Третични, трециални прогресии – 12 дена след раждането са равни на 1 година. Луната се движи всеки ден по един градус. Слънцето се движи всеки месец по един градус.
в. Минорни аспекти – 29 дена след раждането е равно на една година. 20 месеца след раждането е равно на 1 година живот.
г. Неделни аспекти – 7 дена след раждането е равно на 1 година.
д. Конверсни аспекти – движат се в посока назад – вадим дни, вместо да прибавяме.
3. Циклови системи – обръщания.
а. Слънчево обръщане, солар, слънчева революция, годишен хороскоп. Прави се хороскоп, когато Слънцето застане на същите градуси, минути и секунди, както е в рождената карта. Това може да се случи един ден преди, в същия ден или един ден след рождената дата. На 33 години Асцендента на Слънчевата революция е същия както в момента на раждане.
б. Лунно обръщане – лунар, което се случва всеки месец. Имаме 13 лунни обръщания в годината, защото лунния месец е по-кратък от 30 дни. В този случай транзитната Луна застава на позициите на наталната Луна. Това се случва 1-2 пъти в месеца. Подходящ метод за здравна диагностика при жените и децата.

Б.Към втората категория прогностични методи се отнасят
1. Дирекции – движим всички планети, АСЦ, МС, ИЦ, ДСЦ с един градус на година. На 40 години например, всички точки и планети ще са се завъртяли с 40 градуса напред и ще се получи нова карта. Този метод дава сериозни събития, с голяма точност.
2. Слънчева дъга – 1 година е равна на Слънцето по броя на годините. Изчисляваме скороста на Слънцето. Бавно движение на Слънцето, забавяне на събитията
3. Профекции – популярна система. Всички планети, върхове на домове се движат с 30 градуса. Всеки 12 години профекционния хороскоп е равен на наталния – 12, 24,36,48, 60, 72 и т.н. Това е така наречената Юпитерова система, защото цикълът на Юпитер е 12 години. В дата на брак, профекционния МС прави точен аспект със сигнификаторите на брака – за мъж се гледат Венера и Луна, за жена Слънце и Марс , също и индивидуалните сигнификатори за брак, планетата, която управлява 7 дом и планетите в него.
4. Движение на фиктивни точки. Точка Гама за 60 години изминава целия Зодиак.
0 – 5 години в Овен
5 - 10 години в Телец
10 – 15 години в Близнаци
15 – 20 години в Рак
20 – 25 години в Лъв
25 – 30 години в Дева
30 – 35 години във Везни
35 – 40 години в Скорпион
40 – 45 години в Стрелец
45 – 50 години в Козирог
50 – 55 години във Водолей
55 – 60 години в Риби

При съвпад с точка или планета имаме събитие.

ПРОГРЕСИИТЕ – отчитат вътрешното развитие на човека, възрастовите изменения.
ТРАНЗИТИТЕ – отчитат реални събития свързани с ежедневието
ДИРЕКЦИИТЕ – средата, другите хора в живота ни.
СЛЪНЧЕВАТА РЕВОЛЮЦИЯ – динамиката, активноста в живота през тази година.
Румяна Кожухарова

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1274 -: Април 11, 2013, 07:35:27 pm »
Марая, и другите съфорумци,
Как тълкувате прогресия, която повтаря буквално рожденна планета. Имам такъв случай точно сега. Жената е с  луна в риби-вкл в 1 дом и има сатурн в стрелец в 10 в радикса. Прогресивните сатурн и луна са на същите градуси като рожденните...Освен,че е край на някакъв голям цикъл-сатурново завръщане-тук повторно, друго какво знаете?
Търся и литература за  повторно преминаване на пр. луна през натално положение, но нямам. Дали Брейди не беше писала?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1275 -: Април 11, 2013, 07:38:59 pm »
Марая, и другите съфорумци,
Как тълкувате прогресия, която повтаря буквално рожденна планета. Имам такъв случай точно сега. Жената е с  луна в риби-вкл в 1 дом и има сатурн в стрелец в 10 в радикса. Прогресивните сатурн и луна са на същите градуси като рожденните...Освен,че е край на някакъв голям цикъл-сатурново завръщане-тук повторно, друго какво знаете?
Търся и литература за  повторно преминаване на пр. луна през натално положение, но нямам. Дали Брейди не беше писала?

Ne sum...срещала...Но , ако не е проблем качи картата...
Имай в предвид , че има така наречените "вечни прогресии"..при тежки планети в ретро дази по прогресии...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1276 -: Април 11, 2013, 07:45:09 pm »
При завръщане на прогресивната Луна се повтарят аспектите й от радикса, т.е. се предполага, че дотук нативът що-годе е узрял да посрещне малко по-съзнателно свързаните с тях теми и проблематики, след като прогр. Луна вече е обиколила целия Зодиак.

По същото време обаче има и нови, допълнителни щрихи - това са аспектите на прогр. Луна с прогр. планети, както и новите аспекти, които се формират към този момент между прогресивните планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1277 -: Април 11, 2013, 07:51:41 pm »
Да, благодаря ти, Лили
Един вид ще повтаря ненаучените си уроци от радикса и не само, същите изпити на нови нива.
На жената много й е бил проблем нереализираната луна в риби/аз го реших, тя не казав, или не осъзнава/,досега е употребила само
 рибешкото желание да угоди, да забрави за себе си -и сега има големи проблеми.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1278 -: Април 11, 2013, 08:09:26 pm »
Един вид ще повтаря ненаучените си уроци от радикса и не само, същите изпити на нови нива.

Завръщането на прогр. Луна би могло да предполага, че част от уроците, заложени по наталните й аспекти, са усвоени до някаква степен. Ако дотук не е успяла, може да се наложи да ги усвоява повторно, при други обстоятелства, тъй като същевременно и фонът се мени - определят го всички текущи и предстоящи прогресии и дирекции.

рибешкото желание да угоди, да забрави за себе си -и сега има големи проблеми.

Сещаш ли се за трите маймунки - не виждам, не чувам, не казвам?

Вече това ми се ще да направя, като чуя за угаждане на чужди приоритети.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1279 -: Април 11, 2013, 08:15:56 pm »
От тогава потънах в чернилката :blink:

И това ще свърши.  :blink:

Просто при теб съвпадна с транз. Сатурн в Скорпион (Саде Сати), а и в радикса Луната има съвпад с Плутон - всичко се изживява с повишена степен на интензивност, екстремно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.