Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267261 Прегледи
*

astro

• 475
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1460 -: Януари 04, 2014, 05:51:43 pm »
Аз съм си правила прогноза, интересно ми е чуждо мнение. Уран ми управлява 4-и дом в натала, а се намира в 10-и в съвпад с Плутон. В момента транзитен Уран ми е върху натален Юпитер в 5-и дом. Ясно е, че без карта не става, а тук темата е друга, просто от няколко места - по транзити, прогресии и солар ми изскача темата за дома, затова питах и тук. Благодаря на всички отзовали се!:)

Уау..и тото играй! Това е голям късметлийски период... ;D

Детето е твърде възможно да замине... :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1461 -: Януари 04, 2014, 05:56:30 pm »
Asya, вероятно ще имаш грижи по дома и семейството. Ако пр. Луна не прави аспекти с натални планети, които да се повтарят в солара или по транзити, може и да няма конкретно събитие, а само фиксация по темите на дома, през който минава.

По-важна е смяната на знака. Във Водолей ще ти даде малко по-повърхностен в добрия смисъл поглед над нещата. Няма да се поддаваш на импулси, а ще обмисляш и претегляш усещанията си, отношението си към хората, към ситуациите. Навлизането й в Риби ще те направи малко меланхолична, ревлива. В началото докато свикнеш с новата емоционална настройка усещането е странно. После ще започнеш да гледаш с чувство за хумор на настроенията си. Поне при мен така се получи при навлизането на пр. Луна в Риби миналата година.

Предстои ми прогресивно новолуние в 27-я градус на Риби, в трети дом. Наталната ми Луна е в 3 дом в Овен и управлява 7. Тази година по няколко показателя имам Луна-СЛВ. В солара Луната, СЛВ и Марс са в съвпад върху нат. МЦ. Прогресивната Луна скоро мина съвпада с нат. СЛВ, а дирекционния СЛВ е върху нат. Луна. По някое време и тр. СЛВ ще направи опозиция към Луната ми.
Може би предстоят промени макар че новолуние в последните градуси на Риби може и да даде по-скоро завършване - при положение, че Слънцето ми е в първия градус. Един вид извървяване на пътя между Аз-а (Слънцето) и подсъзнанието (Луната). Това ще е първото прогресивно новолуние в живота ми и ми е много интересно как ще проработи.
Какво мислиш, че ще ти донесе болднатото? Аз имам същото в солара на АЦ откъм 12 натален
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1462 -: Януари 04, 2014, 05:56:39 pm »
Играя, ама нищо! А Юпитер ми е управител на 2-и дом на всичко отгоре. Иначе имам късмет с парите, редовно намирам малки суми пари, златни пръстени, гривна, но нищо не съм спечелива досега от тото или лотария. А дъщеря ми има тригон на Венера/5-и дом/ и Юпитер /10-и дом/ в натала и често печели от разни лотарии, но не пари, а предмети - мобилен телефон, сак, запалка, аудио техника. Може би трябва да изчакам аспектът да стане точен - някъде през Април - Май се падаше това и тогава да се  пробвам. Този транзитен Плутон, който ми квадратира Юпи в 5- дом може да бърка нещата.

*

astro

• 475
« Отговор #1463 -: Януари 04, 2014, 06:02:15 pm »
Играя, ама нищо! А Юпитер ми е управител на 2-и дом на всичко отгоре. Иначе имам късмет с парите, редовно намирам малки суми пари, златни пръстени, гривна, но нищо не съм спечелива досега от тото или лотария. А дъщеря ми има тригон на Венера/5-и дом/ и Юпитер /10-и дом/ в натала и често печели от разни лотарии, но не пари, а предмети - мобилен телефон, сак, запалка, аудио техника. Може би трябва да изчакам аспектът да стане точен - някъде през Април - Май се падаше това и тогава да се  пробвам. Този транзитен Плутон, който ми квадратира Юпи в 5- дом може да бърка нещата.

Квадратурата изисква действие преди всичко...Плутон е в 10-ти в Дева-нали така беше...и управлява АСЦ. Юпитер е в 5-ти и управлява 2-ри.Това е по-скоро харчене на пари за удоволствия..,за дете.
Виж има ли движение по оста 2-8ми...

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1464 -: Януари 04, 2014, 06:03:08 pm »
Asya, вероятно ще имаш грижи по дома и семейството. Ако пр. Луна не прави аспекти с натални планети, които да се повтарят в солара или по транзити, може и да няма конкретно събитие, а само фиксация по темите на дома, през който минава.

По-важна е смяната на знака. Във Водолей ще ти даде малко по-повърхностен в добрия смисъл поглед над нещата. Няма да се поддаваш на импулси, а ще обмисляш и претегляш усещанията си, отношението си към хората, към ситуациите. Навлизането й в Риби ще те направи малко меланхолична, ревлива. В началото докато свикнеш с новата емоционална настройка усещането е странно. После ще започнеш да гледаш с чувство за хумор на настроенията си. Поне при мен така се получи при навлизането на пр. Луна в Риби миналата година.

Предстои ми прогресивно новолуние в 27-я градус на Риби, в трети дом. Наталната ми Луна е в 3 дом в Овен и управлява 7. Тази година по няколко показателя имам Луна-СЛВ. В солара Луната, СЛВ и Марс са в съвпад върху нат. МЦ. Прогресивната Луна скоро мина съвпада с нат. СЛВ, а дирекционния СЛВ е върху нат. Луна. По някое време и тр. СЛВ ще направи опозиция към Луната ми.
Може би предстоят промени макар че новолуние в последните градуси на Риби може и да даде по-скоро завършване - при положение, че Слънцето ми е в първия градус. Един вид извървяване на пътя между Аз-а (Слънцето) и подсъзнанието (Луната). Това ще е първото прогресивно новолуние в живота ми и ми е много интересно как ще проработи.
Какво мислиш, че ще ти донесе болднатото? Аз имам същото в солара на АЦ откъм 12 натален

Така, без да гледам карта, ново начало - нов мъж, възможно смяна на дома или промяна в дома.

« Отговор #1465 -: Януари 04, 2014, 06:05:44 pm »

При мен това се случва в соларен шести дом, който попада в натален десети. Луната е на 3 градуса в Скорпион, СЛВ тъкмо е влязъл във Везни, а Марс точно е минал през МЦ във Везни. Доста далече от тях, но отново в 6-ти сол. дом е и Сатурн. Мисля, че ще ми донесе напрежение в работата. Много искам да сменя професията и се надявам и това да стане. Но изглежда ще е свързано с доста усилия и няма да е безоблачно.

I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1466 -: Януари 04, 2014, 06:06:57 pm »

Квадратурата изисква действие преди всичко...Плутон е в 10-ти в Дева-нали така беше...и управлява АСЦ. Юпитер е в 5-ти и управлява 2-ри.Това е по-скоро харчене на пари за удоволствия..,за дете.
Виж има ли движение по оста 2-8ми...

Всичко е точно както го описваш, Марая! А пари за удоволствие наистина напоследък харчим с детето - две капарирани екскурзии през май и последен модел  мобилен телефон, парцалки, хапване навън... Иначе има голям екшън в работата и ми се иска да я сменя/работата/, но засега не ми се получава. А много ми се иска!:)

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1467 -: Януари 04, 2014, 06:10:24 pm »
Има движение по оста 2-8. Соларен Асц във втори натален дом, а соларен Юпитер е кацнал на К8 в солара и на К9 в натала. Новолунието в Козирог ми беше във 2-и дом, точно върху ЮЛВ.

« Отговор #1468 -: Януари 04, 2014, 06:38:17 pm »

Така, без да гледам карта, ново начало - нов мъж, възможно смяна на дома или промяна в дома.

Това към Yaya или към мен?
При замесени 6 и 10 дом ми е трудно да свържа съвпада с нов мъж и дом. Но пък в женска карта Луна-СЛВ-Марс се свързва точно това. Особено аспектите на Луната и СЛВ - те се отнасят за раждане, понякога брак. При Yaya, ако съвпада е съвсем близо до асц. може би е възможно и такова тълкувание.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

astro

• 475
« Отговор #1469 -: Януари 04, 2014, 06:44:31 pm »
Има движение по оста 2-8. Соларен Асц във втори натален дом, а соларен Юпитер е кацнал на К8 в солара и на К9 в натала. Новолунието в Козирог ми беше във 2-и дом, точно върху ЮЛВ.

Ха-ха..При мен Новолунието е в точен съвпад с ПР.АСЦ и в тригон с нат.Луна -упр.8-ми и..секстил Сатурн -упр.2-ри.
Тригер на прогресията е лунацията..Дай идея според теб... :P

Нещо ще ти се върне... :rolleyes:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1470 -: Януари 04, 2014, 06:57:31 pm »

Това към Yaya или към мен?
При замесени 6 и 10 дом ми е трудно да свържа съвпада с нов мъж и дом. Но пък в женска карта Луна-СЛВ-Марс се свързва точно това. Особено аспектите на Луната и СЛВ - те се отнасят за раждане, понякога брак. При Yaya, ако съвпада е съвсем близо до асц. може би е възможно и такова тълкувание.
При Яя всичко става върху Плутон на 3гр от АЦ в 12д. Луна е заключен Рак в 9 и е на К7, Марс е У6 и 7 в 10. Според мен, може да ми донесе смяна на работата - 6, 7, 10 дом... но е на АЦ, а СЛВ е в 1д на 1гр от АЦ - и всичко това в 9 соларен. Май по-скоро ще пътувам.... Слагам картата в Соларната тема, за да не говоря без карта.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1471 -: Януари 04, 2014, 10:40:18 pm »
Хмммм....пр. Нептун, е пр. У6. Минава през собственото си място в момента до К4. А пр. Луна е почти на нат. МЦ в опозиция и с натален и с прогресивен Нептун. И пр. Луна е на пр. К9. Не знам какво да мисля....прекалено съм субективна.

Прогресивна Луна е близо до МС в опозиция с натален У7 Нептун (прогресивните положения на "тежките" планети напрактика съвпадат с наталните). Връзка, която не се развива, не дава емоционално удовлетворение, но която ти е трудно да прекъснеш, може би поради липса на решителност или поради надежди, мили спомени, които все още пазиш.

Благодаря ти, Мирабелка! Надявам се все пак някоя лунация или нещо си там да я удари тая опозиция и връзката да бъде прекъсната!

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1472 -: Януари 05, 2014, 09:15:19 am »

Ха-ха..При мен Новолунието е в точен съвпад с ПР.АСЦ и в тригон с нат.Луна -упр.8-ми и..секстил Сатурн -упр.2-ри.

Връщане на пари/ управител на 2-и в  тригон  с управител на 8-и/свързани с дома/Луна - традиционен управител на 4-дом  управител на 8-и дом/. Ще се активира от новолунието.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #1473 -: Януари 05, 2014, 09:16:34 am »

А добро или лошо ще е това нещо?:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1474 -: Януари 07, 2014, 02:51:54 pm »
Как тълкувате промяната на знака на прогресивен ДЦ? Влезе в Близнаци. Гледат ли се наталните аспекти на Меркурий, аспекти на прогресивен... Дайте идеи.

А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #1475 -: Януари 07, 2014, 03:02:16 pm »
Е, как, Яя, това не значи ли, че и асц смени знак и влезе в стрелец. По-важен ми се види знака на асц.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1476 -: Януари 07, 2014, 03:31:52 pm »
Да, означава - преди 2-3 месеца  ;D
Но въпросът ми е за ДЦ... Дали ще започна да търся противоположното на мен, новоизлюпения Стрелец - Близнаци? Има ли събития някакви? Аз не видях при смяната да има.... Уж прогресивните купсиди били действащи също при смяна на знак и дом. Ама не.

А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #1477 -: Януари 07, 2014, 03:48:24 pm »
Знае ли човек. Но за мен лично е странно това партньор по дсц. А може би трябва баш натам да се насоча. Ами щом е сменил знак, независимо ти или той ))))), значи има защо.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1478 -: Януари 07, 2014, 03:51:16 pm »
Да, означава - преди 2-3 месеца  ;D

Оста Асцендент - Десцендент е едно цяло и промяната на знака на куспидите следва да се разглежда по този начин.

Пиша по темата конкретно, тъй като при мен също прогресивният Асцендент смени знака си от Скорпион в Стрелец преди няколко месеца. Ми, много по-добре е  :mellow: - в смисъл, по натал Асцендентът ми си е в Скорпион и това определено е друг начин "да виждаш" света от този на Асцендент Стрелец.

В същия момент прогресивното ми Слънце смени знака си и направи съвпад с прогресивната Венера. След няколко месеца пък и прогресивната ми Луна влиза в Телец. Т.е. лично за себе си виждам 3 броя нови начала, като първите две са от съществено значение, тъй като касаят голям времеви диапазон.

Погледни в прогресивната карта, къде е У на прогр. Асцендент - Юпитер и съответно на Дсц. - Меркурий; какви аспекти сключват с прогресивни и натални! планети и ще имаш по-точно тълкуване.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1479 -: Януари 07, 2014, 03:57:20 pm »
Мерси, Ванила.
Определено, като се смени Ц, се сменя и ДЦ  ;)
Сега сериозно. При мен Меркурий и Юпитер са ретроградни, в опозиция и във взаимна рецепция. Не съм усетила промяна в смяната на знаците. Затова питам. Пр Луна също влиза в Лъв лятото... Пр Слънце отиде в Телец миналата година, но и това не е от значение...  :-\

А Шопенхауер