Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266655 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1480 -: Януари 07, 2014, 06:31:51 pm »
Да, означава - преди 2-3 месеца  ;D
Но въпросът ми е за ДЦ... Дали ще започна да търся противоположното на мен, новоизлюпения Стрелец - Близнаци? Има ли събития някакви? Аз не видях при смяната да има.... Уж прогресивните купсиди били действащи също при смяна на знак и дом. Ама не.

Чакай де, не може да няма това е много важна прогресия, я се сменят два пъти за цял живот, я не. Друг е въпросът дали ти е точен часа на раждане защото и 5 минути са от значение, и местят прогресията с година. Но задължително ще даде промяна в близките партньорства.

Ванила, твоите прогресии са типично прогресии за брак, има ли някакви такива изгледи?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1481 -: Януари 07, 2014, 07:34:20 pm »

Да отбележа, че си много права за часа на раждане! и прогресивната карта - за моя час съм сигурна и мисля, че картата "си работи".

Ванила, твоите прогресии са типично прогресии за брак, има ли някакви такива изгледи?

Относно цитираното - ще видим  :blink:, както се казва във форума ~ ще дам обратна връзка...

Да споделя, че в солара /настоящия/ Луната е в точен съвпад с МС и в съвпад с Процион. От соларни карти малко съм се интересувала, но точно за тази позиция срещнах тълкуване, че делата на човек ще бъдат публични - достояние на околните, и също може да означава сключване на брак... /което ми се видя странно като значение :blink:/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1482 -: Януари 07, 2014, 10:10:10 pm »
Сладурка, не знам дали е точен. Майка ми от 33 г повтаря едно и също, в ГРАОто също.... но аз мисля, че е поне 5-7 мин по-ранен.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #1483 -: Януари 08, 2014, 08:40:52 am »
Да ви кажа и аз не съм усетила още преминаването на прогресивното ми Слънце в Телец. С Yaya имаме доста близки карти, та и моето Слънце е сменило знака си преди година, а проявления няма.  :-\ Освен че имам един колега Телец, с когото се сближих доста през последната година.  ;D То като цяло какво може да се очаква от прогресивно Слънце в Телец? Цял живот съм била Овне, и сега от едно рогато към друго. И без това Венерата ми е в Телец, та хич не ми е чуждо влиянието на този знак.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1484 -: Януари 08, 2014, 09:34:33 am »
Сладурка, не знам дали е точен. Майка ми от 33 г повтаря едно и също, в ГРАОто също.... но аз мисля, че е поне 5-7 мин по-ранен.

Това имам предвид - че и 5 минути изместват датата на смяната на осите. Освен това смяна на знака на кардиналните оси по прогресия е много важна и не може да се свърже с някакво конкретно и "бързо" събитие точно на деня на смяната. За мен това сочи важна промяна в следващата една година, докато преминат осите в първи градус от знака.

Я, кажете след като пр. ви слънце е сменяло скоро знак - как беше когато е било на 29 градуса? Моето тази година ще премине в 29ти градус, и ще бъде точно след пр. новолуние.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1485 -: Януари 08, 2014, 09:38:24 am »
Не ползваш ли програма или астрокома? Така се изчисляват автоматично. Освен това ако движиш всички планети с градус на година, това е дирекция на слънчевата дъга, а не вторична прогресия. При дирекцията няма как да има ретроградни планети, има ги само при вторичната прогресия.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1486 -: Януари 08, 2014, 09:43:57 am »

Това имам предвид - че и 5 минути изместват датата на смяната на осите. Освен това смяна на знака на кардиналните оси по прогресия е много важна и не може да се свърже с някакво конкретно и "бързо" събитие точно на деня на смяната. За мен това сочи важна промяна в следващата една година, докато преминат осите в първи градус от знака.

Я, кажете след като пр. ви слънце е сменяло скоро знак - как беше когато е било на 29 градуса? Моето тази година ще премине в 29ти градус, и ще бъде точно след пр. новолуние.

Никак не го усещам в Телец. 30г съм била и аз Овен.... с Луна в Овен.... Дори не мога да кажа, че съм станала по-земна. Ако усегя разлика, вероятно часът ми не е точен наистина.
Сравнявах си развода - тогава за 6 месеца се случиха много неща, а имах и съвпад на пр. Слънце с пр. Луна върху натална Луна, която съвпада с ДЦ. Та и от там не мога да разбера часа на раждане, защото всичко стана в рамкине на 1-1.5 гр орбис на планетите  ;D

Предполагам, като сменя пр. купсиди на 1/7, ще трябва осезаемо да се усети. Все пак, при тези аспекти на управляващите планети.... Но не съм го усетила в рамките на нулевия градус.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1487 -: Януари 08, 2014, 09:48:03 am »
За 29 тия градус кажете :blink:

Иначе Яя, мислех че аспекти на другите прогресивни куспиди с натални планети могат да сочат на събитие, но пак как могат да се отграничат от другите аспекти, транзитни и поргресивни и така да се определи по-точно часа?!?

astro.com

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #1488 -: Януари 08, 2014, 09:53:51 am »

Когато слънцето е било в 29-тия градус, облаците, които бяха надвиснали над мен, започнаха да се разчистват. Започнах нова работа, смених бранша, почувствах се най-после силна и самоуверена. Излязох от една двугодишна криза.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1489 -: Януари 08, 2014, 09:57:55 am »
Аз не мога да ги отгренича. Смених 2 работи в рамките на 7 мес, преместих се в друг град... Но имам и тразитни аспекти - Уран в 6д, тр Сатурн срещу Луната и през АЦ ... не мога да ги разделя. По едно и също време всичко.

Но, да не ми се обиждат съфорумци - с пр. купсида на 7д в Близнаци (ако имам такава вече  ;D) това не ме е накарало да харесам Близнаци. И няма да ме накара, макар да имах 5-годишна връзка със слънчев и асцедентален Близнак  ;D ;D ;D

А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1490 -: Януари 08, 2014, 10:02:27 am »

Когато слънцето е било в 29-тия градус, облаците, които бяха надвиснали над мен, започнаха да се разчистват. Започнах нова работа, смених бранша, почувствах се най-после силна и самоуверена. Излязох от една двугодишна криза.

Благодаря ти за отговора, дано и при мен има някакво изясняване.

При мен прогресивните асцедент и десц са сменили знак около времето, когато съм се омъжвала и са минали в дева - риби. Мъже риби никога не са ме привличали.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1491 -: Януари 08, 2014, 10:09:05 am »
Чакай сега - какво значи за съответния ден от годината на раждане?

Избираш extended chart selection - natal and progressed (или само progressed) и отдолу въвеждаш датата и годината, която те интересува, например 2005 година. Не годината ти на раждане. Вече в самата карта, която астрокома ще ти генерира ще пише и датата от годината ти на раждане, която съответства на прогресията за съответната ти възраст.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1492 -: Януари 08, 2014, 10:23:05 am »
Да, не е задължително обаче точно деня на рожденния ти ден, можеш да си гледаш тази карта за всеки ден от годината, така ще виждаш и пр. луна как се движи.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1493 -: Януари 08, 2014, 10:28:35 am »
На мен пък ми се струва, че тригоните в прогресията и съотв. към наталните планети не действат особено. Може би са най-осезаеми промените при смяна на знака на дадена планета или куспида в прогресията и съотв. в натала, както и съвпадите и опозициите. Положителните аспекти, поне аз, не ги усещам.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1494 -: Януари 08, 2014, 10:36:17 am »
Анарета е 29 градус

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1495 -: Януари 08, 2014, 10:39:31 am »
На мен пр. Слънце ми е на нат. К9, след един градус ще направи съвпад с нат. Венера. Там очаквам някакво раздвижване.

А пр. Луна в прогресията направи триго към пр. Слунце и секстил към Марс и Юпитер - нищо. Сега е в каре със себе си в натала и тригон към нат. Венера. Още няма никакви събития.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #1496 -: Януари 08, 2014, 10:40:32 am »
За 29 тия градус кажете :blink:

мисля, че от книга на Ръшман съм чела, че при прогресия този градус фокусира вниманието върху изявата на планетата.. тя става водеща за периода .. :)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #1497 -: Януари 08, 2014, 10:41:46 am »
На моята пр.Луна и остана един секстил с Уран и преминава в скорпион,където  на 6гр.ще съвпадне с наталната.(това ще е първият и аспект)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1498 -: Януари 08, 2014, 10:50:38 am »
Упс, сори! Леле, колко съм разсеяна!!! Нямам провяна на купсидите  :-[ хахахах Ужас....
Имам пр. АЦ Скорпион и така ще е още 6 градуса.
Какво е двишението на прогресивните купсиди? Интерсептираните знаци ми се запазват. Луната ми е в 9 прогресивен, а Сатурн е минал в 10  ;D
Каква лейка съм...

А Шопенхауер

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1499 -: Януари 08, 2014, 10:51:12 am »
На моята пр.Луна и остана един секстил с Уран и преминава в скорпион,където  на 6гр.ще съвпадне с наталната.(това ще е първият и аспект)

При секстила с Уран има ли нещо за отбелязване?