Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267722 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1520 -: Януари 08, 2014, 02:11:01 pm »
Яя всеки зодиакален знак има 30 градуса, няма как слънцето ти да е на 32 телец  :P нали е било и в овен ;)

Нова, различните асцеденти имат различна ascencion( не знам на български как се превежда) и действително някои асцеденти по бавно се движат от други. За това ти се появява такава разлика между движението на пр. слънце и пр. асцедент.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1521 -: Януари 08, 2014, 02:13:15 pm »
Не знам от какво зависи, но явно слънце-оси прогресират с различна скорост при различните люде. При мен асц е доста по-бърз от слънцето и вече отдавна го е задминал по прогресия.

Цитат
Тъй като равнината на еклиптиката е наклонена към небесния екватор, то когато изгряват тези знаци, по които движението е в посока от юг към север, т.е. от точката на зимното слънцестоене към точката на лятното слънцестоене, го правят по-бързо. Такива знаци са - Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци. Знаците от противоположната половина на еклиптиката  - Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, изгряват по-бавно. Когато Слънцето се движи по знаците, които изгряват по-бързо, денят се увеличава, а когато се движи по знаците, които изгряват по-бавно - денят намалява. В южното полукълбо всичко това е наобратно.

Шестопалов

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1522 -: Януари 08, 2014, 02:16:18 pm »
различните асцеденти имат различна ascencion( не знам на български как се превежда) и действително някои асцеденти по бавно се движат от други.

Да, това е така; с различна "скорост" са.

Именно за това споделям, че цял живот до сега съм си била с натален и прогресивен Асцендент Скорпион и е нещо съвсем ново за мен прогресията на Асцендента в Стрелец. Много ми харесва!, защото усещам, че така мога да изразя и стигна по-лесно до наталната си Луна в Стрелец, на която опасявам се не съм давала достатъчно простор...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1523 -: Януари 08, 2014, 02:16:44 pm »
Офффффф Да, искала съм да напиша 02гр Телец. Коригирано. Абе имам захарен памук в главата  :rolleyes:
Та, в тази връзка - знам, че Луната се движи с различна скорост, но Слънцето е с еднаква. И? Защо прогресивната карта в астрокома им показва градуси на прогресивно Слънце - 34?  :rolleyes:

О, Асол! Мерси! Затова ли прогресивния ми АЦ е от 26 Везни на 24 Скорпион след 34 години на този свят  ;D Ех, който чете Шестопалов, знае....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #1524 -: Януари 08, 2014, 02:21:47 pm »
Да, мерси, за асенсиона не знаех, но предположих. Мерси на всички.

Регламентът в конкурса е обявен, да записваме.  ;)

ЯЯ, математиката ти днес не е точна, утре ще го помислиш пак ))))

И още, ако приемем условно, че градус е изместването на слънцето за ден, то трябва да го правим само условно, защото една година не е точно 365 дни, а квото беше там, няма да го проверявам, например 365 дни, пет часа и 48 мин, което дори за 4 години дава един ден повече или един градус. Като се натрупа в живота за 30 и повече год, и градусите се изместват. Нали така?

« Отговор #1525 -: Януари 08, 2014, 02:33:06 pm »
За един ден май беше 0°59'08".

*

Uran

• 6041
« Отговор #1526 -: Януари 08, 2014, 02:47:37 pm »
Не знам от какво зависи, но явно слънце-оси прогресират с различна скорост при различните люде. При мен асц е доста по-бърз от слънцето и вече отдавна го е задминал по прогресия.
Да, прог. асц. има различна скорост през отделните знаци. Повече от 35г бях с прог.асцендент лъв.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1527 -: Януари 08, 2014, 02:54:45 pm »
Прог Луна също е в овен Новолунието беше в риби. Като се замисля, последните години, доста хора покрай мен са били по оста риби -дева. Да оачаквам нешествие от фръцли и грубияни.))))

По импулсивни и динамични хора...По открити и директни.Не си ли уморена от колебание и компулсивни поведения на околните?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1528 -: Януари 08, 2014, 03:01:12 pm »

И още, ако приемем условно, че градус е изместването на слънцето за ден, то трябва да го правим само условно, защото една година не е точно 365 дни, а квото беше там, няма да го проверявам, например 365 дни, пет часа и 48 мин, което дори за 4 години дава един ден повече или един градус. Като се натрупа в живота за 30 и повече год, и градусите се изместват. Нали така?

Пфффф
Знаех си, че от сутрешния фитнес нямам оросяване добро днес  ;D Много ми се спи  ;D Добре, че не ми обръщахте много внимание. Ама се бях пиртеснила :P Значи още поне 10тина години ще привличам Скорипони.

Марая, ти какво беше казала за тази година - Скорпион на хоризонта....

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1529 -: Януари 08, 2014, 03:03:02 pm »

Пфффф
Знаех си, че от сутрешния фитнес нямам оросяване добро днес  ;D Много ми се спи  ;D Добре, че не ми обръщахте много внимание. Ама се бях пиртеснила :P Значи още поне 10тина години ще привличам Скорипони.

Марая, ти какво беше казала за тази година - Скорпион на хоризонта....

Да!Скорпион на хоризонта...Силен акцент на знака не е задължително Слънцето да е там..,но акцента е скорпи..стелиум или силни Марс и Плутон.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1530 -: Януари 08, 2014, 03:05:00 pm »
Ми Плутон на соларен АЦ... Нищо ново, поне имам тренинг и съм свикнала  :mellow: Ям ги за закуска....

А Шопенхауер

« Отговор #1531 -: Януари 08, 2014, 03:05:41 pm »
Горкото момиче. Казал съм си мнението за мъжете и жените скорпиони. Кафти тръпка, ЯЯ
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1532 -: Януари 08, 2014, 03:07:20 pm »
А, тръпката си е супер..... след нея е кофти  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #1533 -: Януари 08, 2014, 03:08:59 pm »
За това смело действаи под моя девиз: Любов едвали, джъст преспали!
Да няма после как боли хахаахахахахаа
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #1534 -: Януари 08, 2014, 03:10:18 pm »

Защо, какво става после?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1535 -: Януари 08, 2014, 03:13:50 pm »
хахаххахахахха яко, Нерил

Ми кво, трябва пълна мобилизация на ресурса, за да оцелея след това. Когато всичко приключи  :blink:

А Шопенхауер

« Отговор #1536 -: Януари 08, 2014, 03:18:33 pm »

Ми кво, трябва пълна мобилизация на ресурса, за да оцелея след това. Когато всичко приключи  :blink:

Ако поддържаш философията "любов едва ли…", твърде е възможно ;D

« Отговор #1537 -: Януари 08, 2014, 03:19:32 pm »

На мен пр Асц в кой знак ми е?
Ако е скорпион ще са самообеся, виж моля те....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1538 -: Януари 08, 2014, 03:22:01 pm »

Е, с моята карта до мен не давам да се доближава човек, настроен така философски  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #1539 -: Януари 08, 2014, 03:24:42 pm »

Е, с моята карта до мен не давам да се доближава човек, настроен така философски  ;D
Ами то за това попадаш на скорпиони-зодията с най големи проблеми от всекъв вид и после , как болиииии хаахахахах
Уфффффф, къде ми е пр Асц, виж деее само ако знаеше как жално гледам