Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267276 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Прогресии и тълкуване
« -: Ноември 13, 2009, 03:44:24 pm »
Предлагам в тази тема,да обобщаваме въпросите си и знанията си относно прогресиите изобщо.
За абсолютно всички прогресивни планети и най-вече бързите + осите.

Ето например аз в момента имам прогресивно МС съвпад със сатурн и не знам това, раздвижване в кариерата ли носи или затлачване.
От друга страна пр МС сключва секстил слънце,съвпад луна и марс ,тригон плутон.

*

Diyana

• 2705
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2009, 08:44:35 am »
ииии Теория за отправна точка  ::).

Правила при прогресиите

• Прогресиите оказват влияние най-напред върху домовете, в които участващите в прогресията планети са разположени в натала;
  • Прогресиите влияят и на дома, в който се намира прогресивната планета в прогресивната карта, както и на домовете, които управлява прогресивната планета в натала;
  • Прогресията ще повлияе домовете, чиито естествен управител е прогресивната планета. Например Венера е естественият управител на седми дом; Луна на четвърти и т.н.
  • Прогресията ще изразява основната природа на планетите, които включва. Венера управлява любовта, парите, ценностите, връзките и всичко, свързано с красотата. Прогресията, която включва Венера, ще бъде свързана с тези проблеми;
  • Прогресията ще изразява знаците, в които се намират включените в нея планети. Понякога доста буквално - ако прогресивна Венера е в Близнаци, обектът на любовта може да е със силни Близнаци, или да има две любовни връзки едновременно, или два източника на финанси;
  • Прогресиите са най-силни, когато са апликиращи. Това обаче не е валидно най-често в случаите, когато прогресиите са в неподвижни знаци. Такива прогресии могат да се проявят в събитие едва на 2 -3 градуса СЛЕД точния аспект.
  • Прогресии, при които прогресивни планети аспектират други прогресивни планети влияят много силно, но продължителността им е съкратена най-много до една година, дори когато в аспекта участва прогресивно Слънце;
  • Аспект на прогресивно Слънце към рождена планета обикновено действа поне три години;
  • Прогресии могат да образуват и бавни планети. Става въпрос за "затваряне на аспекти" от рождения хороскоп, когато по-широк аспект от натала става точен чрез прогресия. Това е наречено "постоянна прогресия". Например прогресивен Сатурн затваря тригон с натален Юпитер, което е предпоставка за доживотна финансова стабилност.
По Каръл Ръшман като начало ;)
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 08:49:47 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Ноември 14, 2009, 09:08:02 am »
въййй че то е отминало при мен тоа тригон с 1,05* - де ми е доживотната рента бре  :o   те принципно са в тригон, но сатурна беше по назад и сега е вече започнал да става разходящ... хъмммм я да ида да пусна едно тото  ;D ;D ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2009, 09:17:05 am »
Е, тъй де. Ако си имаш някакъв тригонец в натала, все ще се активира някак. Но на мен Сатурн ми се обръща ретро след раждането - към 17-тата година в прогресията - и постепенно "отваря" отново един сепариращ куинконкс с Юпитер в натала. Тъй че , отдето дошло...  ;D.

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Ноември 14, 2009, 09:21:21 am »
Е, тъй де. Ако си имаш някакъв тригонец в натала, все ще се активира някак. Но на мен Сатурн ми се обръща ретро след раждането - към 17-тата година в прогресията - и постепенно "отваря" отново един сепариращ куинконкс с Юпитер в натала. Тъй че , отдето дошло...  ;D.

бе знам ли... в момента по прогресия управителя на 2 дом - Марс се е запътил към Сатурна ми, че знам ли може тогава да ме огрее, ама то има да си чакааааам - туй са още 5 градуса все пак  :-X  нищо, че принципно двамцата са в паралел в натала...

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2009, 03:40:42 pm »
Понеже по натал Венера ми е ретроградна, в прогресия вече е директна,но ще съвпадне със самата себе си след 7 години - току виж тогава  ме огряло в любовта. 
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2009, 04:05:03 pm »
Понеже по натал Венера ми е ретроградна, в прогресия вече е директна,но ще съвпадне със самата себе си след 7 години - току виж тогава  ме огряло в любовта.  
Когато по прогресия Венера ми се обърна в ретро се влюбих безпаметно, е верно , че беше  любов  с ответ, но....приключи. Венера  ще ми е ретро  още дълго време  през близките 30 год поне, явно  това  е било последното ми влюбване, вече ще са само любовчици :)
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2009, 04:10:13 pm »
Четох някъде, че на човек с натална ретроградна Венера не му върви особено в любовта. Все пак не можем да очакваме качествено и пълно разгръщане на положителните качества на една планета, когато тя е ретроградна. Казват, че когато Венера се обърнела директно в прогресия, човек добива ново усещане, оценка и възприятие за себе си. А когато това се промени вътрешно се забелязва моментално и от околните.  ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2009, 04:50:28 pm »
Цитат
Става въпрос за "затваряне на аспекти" от рождения хороскоп, когато по-широк аспект от натала става точен чрез прогресия. Това е наречено "постоянна прогресия". Например прогресивен Сатурн затваря тригон с натален Юпитер, което е предпоставка за доживотна финансова стабилност.
То така в натала като е Юпитер след Сатурн и го настига в един момент - това не е ли пак затваряне?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2009, 05:41:47 pm »
Цитат
Става въпрос за "затваряне на аспекти" от рождения хороскоп, когато по-широк аспект от натала става точен чрез прогресия. Това е наречено "постоянна прогресия". Например прогресивен Сатурн затваря тригон с натален Юпитер, което е предпоставка за доживотна финансова стабилност.
То така в натала като е Юпитер след Сатурн и го настига в един момент - това не е ли пак затваряне?

Ами да, "затваряне" е, когато един аспект стане точен в прогресия. По принцип в прогресивната карта се следи движението на бързите планети. При тях има нови аспекти, нови домове, нови знаци. Обичайно няма очакване Юпитер или Сатурн да се премести кой знае колко или да направи някакви нови аспекти, които не са налични в натала.  Да не говорим пък за по-далечните. Но в някои карти пет-десет градуса движение на Юпитер напред-назад може да донесат нова енергия и нов аспект. В някои прогресивни карти е възможно и Уран, че и Плутон да си сменят знака или дома, или някой сепариращ аспект от натала да стане отново точен при ретроградно движение. Авторката посочва, че това е период на значими събития и на промени, които влияят за много дълъг период или - до края на живота на родения.

Има го и обратното влияние. Някоя стряскаща квадратура от натала с по-широка орбиса се оказва, че всъщност никога няма да стане точна по прогресия, защото например един ретро Марс в апликиращ квадрат към Плутон, на който в натала му остават 3 градуса до точната квадратура, в прогресивната карта се обръща директен и си плюе на петите в обратната посока. Така стряскащият "аспект на насилието" на практика може и да не се реализира в конкретно събитие в живота на родения.

Това е идеята, ако правилно съм я разбрала.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2009, 05:51:44 pm »
Щото аз винаги съм чела, че ако Юпитер и Сатурн са един след друг, много е важно кой е втори, при мен първи е Юрител и следователно първо се случват обнадеждаващите неща, а после Сатурн със секирата.
Ама ако го гледаме на прогресии, и двата са директни и следователно Юпитер догонва Сатурн в един момент и значи имаме затварящ аспект.
Сега примерно в прогресията и двата са ми в първи дом, Сатурн е на 24`21 , пък Юпитер на 23`23 в козирог. Настигат се най-накрая демек.
От това следва ли реки от пари и рози.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2009, 06:23:20 pm »
Мисля, че работата е по-друга. При описаното от мен иде реч за аспект на прогресивна към натална планета. Тоест, при теб прогресивен Юпитер вероятно е съвпаднал с натален Сатурн доста по-рано. Или не? А в натала има ли някаква връзка помежду им?

Описаното от теб е аспект между две прогресивни планети. Ако не се лъжа, той се разглежда само ако в натала съществува някаква връзка между двете планети и аспектът между двете прогресивни планети подчертава или видоизменя тази връзка. Наталната връзка може да включва не само аспект, а и например рецепция, управление по дом или знак и т.н.

Ако в натала между двете прогресивни планети не съществуват отношения, аспектът им в прогресивната карта сам по себе си не би трябвало да повлияе особено.  Но това е моето разбиране. Очаквам по-напредналите прогресисти да се включат.  :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2009, 06:28:23 pm »
Аха, ясно.
Иначе в натала са в широк съвпад и с годините таман се събират.

« Отговор #13 -: Ноември 15, 2009, 07:15:21 pm »
   Аз си гледам прогресиите, ама не мога да схвана нещо. Прогресията дава средата, където ще се случат събитията /транзитите/, или не съм разбрала нещо...В момента имам сходящ съвпад на прогресивно Слънце към нат.Луна в 9 нат.дом, а транзитните Юпитер и Хирон също са в съвпад, като Юпитер е в сходящ, а Хирон точен...Кво ще рече, че нещо ме зове някъде далеч - 9 дом далечни пътешествия. Да разширя границите си /мирозрението си/ само че не искам на духовно ниво само, искам и на материално...Осите по прогресията са в кардинални знаци, като АС е в Рак и Луната е в съвпад, вече разходящ, била е в точен на пълното слънчево затъмнение. Значи това се случва във 2 нат.дом - моите финанси - А Луната си е на трон - и ко нигде никакви финанси....Би трябвало нещо да се случи с моите финанси - да забогатея - ехеее - гладна кокошка просо сънува....А прогресивното ми МС е в съвпад с наталния Хирон - в 11 дом - кво ще рече - някой от моите близки и приятели / а може би бивши любови/ да ми подаде ръка, че да се издигна. Да излекувам някаква дълбока рана /причинена от Хирон/. Ха като през това време транзитния СЛВ е в точен съвпад с прогр.ДСЦ. А прогресивната Венерка е в 7 нат.дом, наближаваща нат.Слънце, а транзитен Плутон е в сходящ съвпад ...Може и да се заженя...Но по-скоро окончателно да изтрия тази мисъл от главата си...А този прогр.Марс в VІ дом и съвпад с Антарес, кво може да ми причини - питам аз...Не обръщайте внимание, правя си свободни съчинения, така както на мен ми изнася  ;D ;D...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2009, 07:18:01 pm »
Аха, ясно.
Иначе в натала са в широк съвпад и с годините таман се събират.

Ами, значи, аспектът се е затворил  ;D. И значи финансовата стабилност ти е гарантирана. Но при съвпада вероятно ще рече, че може да разчиташ на нея, ама ако си я избачкваш постоянно. Тоест даром няма да дойде, но пък възможностите за нея ще имаш възможност да си изработваш сама.

« Отговор #15 -: Ноември 18, 2009, 04:30:20 pm »
1.Напиши името на човек от срещуположния пол.
2.Кой е любимият ти цвят от тези:жълт,черен,червен,син или зелен?
3.Първият ти инициал:А-Р,Л-Р,С-Я.
4.Месецът ти на раждане.
5.Кой цвят харесваш повече,черно или бяло?
6.Напиши името на човек от същия пол като теб.
7.любимото ти число?
8.Калифорния или Флорида?
9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът?
10.Напиши желание.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.Отговорите:
1.това е името на човекът,в който си истински влюбен.
2.Ако си избрал:
Червено-Ти си жив и изпълнене с любов
Черен-Ти си скромен и агресивен
Зелен-Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие
Син-ти си човек със спонтанен характер
Жълто-ти си щастлив човек и даваш добри съвети на другите хора
3.Ако инициалът ти е:
А-К-имаш много приятели и любов в живота
Л-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфне
С-Я-Обичаш да помагаш и бъдещето ти изглежда добро
4.Ако си роден в:
Януари-Март-Годината ще е много добра и ще разбереш че си се влюбил в този който не си очаквал
Април-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго
Юли-Септември-Ще имаш незабравима година с много промени
Октомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сродна душа
5.Ако избереш...
Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и ще се радваш на тях
Бяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,номоже и да не го разбереш
6.Това е най-добрият ти приятел
7.това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си
8.Ако избереш...
Калифорния-обичаш приключенията
Флорида-романтична душа си
9.Ако избереш...
Езерото-верен си на приятелите си и си малко резервиран
океан-ти си спонтанен и обичаш местата с много хора
10.желанието ти ще се сбъдне ако пуснеш това в друг форум до 1 чаc

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2009, 06:53:12 pm »
Четох някъде, че на човек с натална ретроградна Венера не му върви особено в любовта. Все пак не можем да очакваме качествено и пълно разгръщане на положителните качества на една планета, когато тя е ретроградна. Казват, че когато Венера се обърнела директно в прогресия, човек добива ново усещане, оценка и възприятие за себе си. А когато това се промени вътрешно се забелязва моментално и от околните.  ;D

изобщо не съм съгласна! мойта е директна в натала......,нооо :( точно в годината в която обърна своя ход по прогресия в ретро останах вдовица. и няма любов.... :'(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #17 -: Ноември 18, 2009, 06:58:25 pm »
Ей, на мен ретро Марса ми на 39 г се обръща директен в прогресията. К'о ли шЪ станИ? ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2009, 07:00:07 pm »
Четох някъде, че на човек с натална ретроградна Венера не му върви особено в любовта. Все пак не можем да очакваме качествено и пълно разгръщане на положителните качества на една планета, когато тя е ретроградна. Казват, че когато Венера се обърнела директно в прогресия, човек добива ново усещане, оценка и възприятие за себе си. А когато това се промени вътрешно се забелязва моментално и от околните.  ;D

изобщо не съм съгласна! мойта е директна в натала......,нооо :( точно в годината в която обърна своя ход по прогресия в ретро останах вдовица. и няма любов.... :'(
Kakво ти управлява Венера в радикса?
п.пПитам, защото моята Венера след 3г. става ретроградна отделно Уран ще затисне наталната такава и други подобни гадости..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2009, 07:02:11 pm »
По натал съм с ретроградна Венера.
В момента,  в който се обърна директно по прогресия, последва период на изолация и самота, а любовта и чувствата отидоха на заден план.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.