Здравей Гост

Проговаряне на малко дете

• 40 Отговора
  • 9617 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Проговаряне на малко дете
« -: Ноември 14, 2009, 01:20:21 pm »
Добър ден.
Искам да попитам знаещите,възможно ли е по картата на малко дете+транзити или други техники,да се разбере кога е възможно детето да проговори(да се отпуши).
Моето момче е на 2г 5м.и не говори.
Знам,че ако има ранен меркурий по трудно ще стане.А той има меркурий квадрат марс.Меркурий му е в 12 дом,ако това има значение и е директен.
Може ли астрологията да го предскаже?

Или това е въпрос за медицинската астрология? ???

*

veshti4ka

Re:Проговаряне на малко дете
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2009, 01:29:43 pm »
обикновено кристалните деца проговарят много късно - така пише в книгите за децата на бъдещето  ;)

то пък много ти трябва  ;D  малкият ми племенник е на 2,5 години и не мож му запуши устата - риби с асцедент близнаци и ретро Меркурий в 10 дом водолей - то бива голяма уста ама туй лапе ми скрива топките отвсякъде  ;D ;D ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2009, 01:42:40 pm »
Аз не мисля че мойто е кристално дете ;)
Слънце близнаци е и АС рак.
Много говори,но на негов си език.
та мисълта ми беше дали при някакви транзити може да се отпуши.меркурий също му е в рак.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2009, 01:47:24 pm »
А къде му е Луната и как е аспектирана?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2009, 03:12:12 pm »
Дъщеря ми, която скоро ще навърши 3 години , също има затруднения с говора. Доскоро си служеше с около 30 думи. Сега имаме голям напредък, защото вече правим изречения, но беше голяма драма за нея докато започне да говори- правеше истерии, защото мозъка вече е узрял , за да се изрази, но нищо не излиза от устата и беше истински кошмар. Астрологично- Мерк. е в 9 ти дом почти на МЦ във Водолей;Луна в Стрелец в 7 ми дом в точен тригон със Сатурн в Лъв в 4 ти  и  широк съвпад ( 7-8 *) с Марс и Плутон, които обаче са в 8 ми дом.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2009, 03:39:38 pm »
Добър ден.
Искам да попитам знаещите,възможно ли е по картата на малко дете+транзити или други техники,да се разбере кога е възможно детето да проговори(да се отпуши).
Знам,че ако има ранен меркурий по трудно ще стане.А той има меркурий квадрат марс.Меркурий му е в 12 дом,ако това има значение и е директен.

Заведи детето на логопед, казвам ти  като логопед. По принципдо 3г не е плашещо, ако усеущаш , че те разбира и и има натрупана скрита реч. Иначе съм разгглеждала такива карти да, Мерка обикновенно е ранен от малефици и  това често са Марс и Сатурн, но  може и ретро да бъде.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2009, 04:07:49 pm »
А къде му е Луната и как е аспектирана?

Благодаря на всички.
Луната му е в 7ми дом водолей.Съвпад хирон и нептун(8ми).И опозиция сатурн(2ри).Луната има и доста положителни аспекти.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7 -: Ноември 14, 2009, 04:22:14 pm »
А налага ли му се да контактува с някой друг, освен с теб. Имам предвид, ходи ли на градина, среща ли се с непознати. Ако е предимно с теб, то няма нужда от думи. Ти, баща му, баба, дядо - вие си го разбирате и така, интуитивно. Той няма нужда от други средства за комуникация и много не си дава зор.
Горещо подкрепям съвета за логопеда, иначе.

то пък много ти трябва  ;D  малкият ми племенник е на 2,5 години и не мож му запуши устата - риби с асцедент близнаци и ретро Меркурий в 10 дом водолей - то бива голяма уста ама туй лапе ми скрива топките отвсякъде  ;D ;D ;D

Мдааа, две години ги учим да говорят, а после цял живот ги учим да мълчат  ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #8 -: Ноември 14, 2009, 05:16:50 pm »
А налага ли му се да контактува с някой друг, освен с теб. Имам предвид, ходи ли на градина, среща ли се с непознати. Ако е предимно с теб, то няма нужда от думи. Ти, баща му, баба, дядо - вие си го разбирате и така, интуитивно. Той няма нужда от други средства за комуникация и много не си дава зор.
Горещо подкрепям съвета за логопеда, иначе.

Мдааа, две години ги учим да говорят, а после цял живот ги учим да мълчат  ;D.
Да,ще го водим на логопед разбира се.За консултация,за съвет.
Нямаме баби и дядовци,аз ще го гледам до 3 години а след това на детска градина.
Но мисълта ми беше с поставеният от мен въпрос,дали при някой транзит може да се отключи лошият по натал аспект към добро(или по точно да има проговаряне).
Или това астрологията не може да го предскаже?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Ноември 14, 2009, 05:34:01 pm »
Добър ден.

Така на " парчета" трудно някой ще сглоби "пъзела", но е важно
дали Мерка ( предполагам в Рак ) е близо до АСЦ, дали Слънцето е в
12-дом или е в 11-дом...и т.н....има ли и други изгряващи планети....
квадрата на Марс към Мерка ляв ли е или десен   ;)

Но при всички случаи Мерка в 12-дом в Рак се упр. от Луната, която е
в съвпад с Нептун - детето вероятно получава много информация, която
не може да изрази ( по 12-дом ), опитай се да я извлечеш в игри,
рисуване и други занимания.
Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2009, 05:40:53 pm »
А кой знак е в трети дом? И има ли планети там?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Ноември 14, 2009, 05:46:15 pm »
Понякога децата, родени с Меркурий в квадрат с Марс заекват, понеже нямат търпение да се изразят, а не се получава толкова бързо, колкото им се иска.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Ноември 14, 2009, 05:48:56 pm »
Аз бях тръгнала да търся логопед за мойта дъщеря на 2,5 години и докато намеря, тя взе че проговори. При нея Меркурий е на трон в Дева и в съвпад с ЮЛВ.

Касно каза буквата "р" и в 1-2 клас пишеше "р" вместо "л", за всеки случай.

*

veshti4ka

« Отговор #13 -: Ноември 14, 2009, 05:59:03 pm »
Понякога децата, родени с Меркурий в квадрат с Марс заекват, понеже нямат търпение да се изразят, а не се получава толкова бързо, колкото им се иска.

бе не са само децата. аз съм родена с такъв квадрат и когато съм много ядосана и заеквам щото мисълта ми тече бързо и не мога да насмогна да говоря, но при мен Марса е и в 3 дом та наистина засяга комуникацията  ;D ;D ;D

обаче не съм имала пък проблем с говора като мъничка, само с изразяването  ::)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2009, 06:04:44 pm »
Ако ще правим статистика сметките няма да излязат, защото аз с моя Меркурий квадрат Марс говоря от малка правилно и ясно, започнах да чета на 4 години и винаги в училище ме караха да рецитирам или да чета на другите. Обаче ето например при мен Меркурий е в 10 дом, в Дева. А Марс, който го ранява от своя страна има секстил със Сатурн. Много са факторите, наистина така изолирано няма да се помогне на това дете.
Според мен положението на Меркурий в 12 дом си казва думата, просто ще проговори по-късно, защото е по-затворено, вероятно неговите мисли и думи протичат на вътрешно ниво. Познато ми е, защото пък аз имам и квадрат на Нептун с Меркурий, така описван зле, толкова очарователен аспект между другото.  :) Разбира се той също е подкрепен от Сатурн - Нептун си има тригон с него и може би това е причината да не се изразява по често споменавания начин.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2009, 06:48:46 pm »
Добър ден.

Така на " парчета" трудно някой ще сглоби "пъзела", но е важно
дали Мерка ( предполагам в Рак ) е близо до АСЦ, дали Слънцето е в
12-дом или е в 11-дом...и т.н....има ли и други изгряващи планети....
квадрата на Марс към Мерка ляв ли е или десен   ;)

Но при всички случаи Мерка в 12-дом в Рак се упр. от Луната, която е
в съвпад с Нептун - детето вероятно получава много информация, която
не може да изрази ( по 12-дом ), опитай се да я извлечеш в игри,
рисуване и други занимания.

Благодаря отново.
ще сложа карта за да видите по ясно.
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=bwy1258220219y.gif

*

elfidka

• 3129
« Отговор #16 -: Ноември 14, 2009, 07:02:21 pm »
Млечен път, спокойно не се притеснявай, за хлапето. Говора зависи само от майката, до колкко тя е бъбрива с него и има време да му обръща песронално внимание. Луната и аспекти и кои домове активира, описва теб, или начина по който те вижда детето ти. Ще останеш учудена,защото може да описва качества от твоята личност, които не си готова да признаеш, че притежаваш.
 ;D
« Последна редакция: Ноември 14, 2009, 07:11:44 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #17 -: Ноември 14, 2009, 07:20:08 pm »
Моята дъщеря е на 2 год и не спира да плямпа. Знае всички реклами по телевизията и ги повтаря всеки път. Като попивателна хартия е, ми искаше нещо и аз не ѝ го давах до момента в който тя ми каза ,,моля те'' . Направо паднах... ::) ::) ::) ::)
Тя е с ретро Мерк в Скорпи, съвпад с Везнишко Слънце в 11 дом, в тригон с Рачешки Марс в 8 дом. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2009, 07:21:28 pm »
Моята дъщеря е на 2 год и не спира да плямпа. Знае всички реклами по телевизията и ги повтаря всеки път. Като попивателна хартия е, ми искаше нещо и аз не ѝ го давах до момента в който тя ми каза ,,моля те'' . Направо паднах... ::) ::) ::) ::)
Тя е с ретро Мерк в Скорпи, съвпад с Везнишко Слънце в 11 дом, в тригон с Рачешки Марс в 8 дом. 
две планети в различни знаци,   не могат да съвпадат
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Helo

« Отговор #19 -: Ноември 14, 2009, 07:22:27 pm »

две планети в различни знаци,   не могат да съвпадат

Могат! Аз имам такива.