Здравей Гост

арабските точки

• 67 Отговора
  • 13701 Прегледи
*

Skarlet

Re:арабските точки
« Отговор #20 -: Ноември 17, 2009, 10:09:49 pm »
Ами,и заради квадрата на Мерка към МЦ, и заради квадрата му със Сатурн,който си е планета мунданно управляваща 10 дом и кариерата.Пък е и на МЦ и той,нали? Или не съм разбрала правилно? А Луната ти в 5 дом ли е? Не мога да ти кажа като други дали да пишеш или да се занимаваш с друг вид творчество,защото не съм ти виждала картата. А тя ректифицирана ли е?

*

Skarlet

« Отговор #21 -: Ноември 17, 2009, 10:33:05 pm »
а за ректификацията е сложен въпрос...май ще трябва да чета, докато се науча как да си я направя сама, ако ме разбираш... ;)

Ами,сигурно те разбирам.  ::) Но по минали много важни събития не е чак толкова трудно. Направих няколко ректификации скоро и последващи прогнози за нещо съвсем конкретно и стана,което е показател за успешно ректифициране. И съм много доволна.  :) Не е лесно,но пък и аз не обичам лесните неща.  ;)

*

Divna

« Отговор #22 -: Февруари 09, 2010, 09:53:11 pm »
Виждам, че преди време сте разглеждали темата за арабските точки.
Прилагам един интересен сайт за всички които се интересуват. Обяснено е много просто и има автоматичен калкулатор.

http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #23 -: Март 31, 2010, 05:40:59 pm »
Искам да си изчисля арабските точки на ръка, обаче незнам откъде започват да се броят градусите - от нула градуса овен или от асц?
Има и подобни  формули за ректификация, предполагам принципа на изчисление е същия като при арабските точки.
Много се надявам някой да каже две думи!

« Отговор #24 -: Март 31, 2010, 05:47:18 pm »
  Свали си си зет 8 - там ги има автоматично вкарани и няма да си тормозиш главата. Иначе в повечето случаи се взима за градуса на І дом +- Х+-У,  вече според формулата, която ти е зададена. Може и да се изчисляват и според градуса на ІV дом и на VІ.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #25 -: Април 02, 2010, 02:33:14 pm »
арабска точка в съвпад с мидпойнт е равно на категорично събитие! ужас ,колко е буквална астрологията. разбира се ,тогава ,когато участваш в събитията и в социума.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #26 -: Април 02, 2010, 06:48:19 pm »
Заедно с всичките натални,транзитни,соларни и прогресивни индикации за убийството в картата на Джон Кенеди, прогресивния Марс е съвпаднал с точката му на смъртта по време на убийството.  ;)

*

Divna

« Отговор #27 -: Май 07, 2010, 06:30:52 pm »
Коя е всъщност точката на смъртта?
Днес открих, че ще умра в самота (Алгораб на купсидата на 12 дом). Разбрах също, че благодарение на тази точка не обичам материалната страна от живота. Години наред си мислех, че не съм добре, защото не обичам парите, а то си имало обеснение.

*

Divna

« Отговор #28 -: Май 07, 2010, 07:11:15 pm »
Всъщност успях да я открия тази точка на смъртта в наталната ми карта. Изчислява се по следния начин:
К1-Луна+К8
Сега въпросът е: При какви транзити/прогресии ... има възможност да се задейства?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Май 07, 2010, 07:17:12 pm »
Сега въпросът е: При какви транзити/прогресии ... има възможност да се задейства?

Логично е това да са малефици. Или планети, управляващи АС, МС, а също хилег, анарета...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #30 -: Май 07, 2010, 07:27:36 pm »
Продължавайки да "ровя" в наталната си карта, откривам, че по прогресия след 21 години прогр. Слънце ми прави опозиция с точката на смъртта /Слънце ми е управител на МЦ/. Значи една от вероятностите за годината на смъртта ми е тази. Явно ще прескоча трапа през 2012  ;D.

« Отговор #31 -: Май 07, 2010, 07:39:56 pm »
Изчислява се по следния начин:
К1-Луна+К8

Janus я изчислява и по един друг начин - ( :sat:+8th- :moo:)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Май 07, 2010, 07:42:26 pm »
Значи една от вероятностите за годината на смъртта ми е тази. Явно ще прескоча трапа през 2012  ;D.

Ще го прескочим всички, ако така е предначертано да стане, със или без активиране точката на смъртта.  ;D
Ще преминем в светлинното си тяло и ще настанат мир, хармония и любов. Амин!  :25:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #33 -: Май 07, 2010, 07:47:12 pm »
Лили, ретро меркурия ти се отразява добре на стила на писане, даде го по свободно, и по - често се шегуваш  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 07, 2010, 07:53:21 pm »
Интересно, би трябвало още повече да ме "стегне". Абе, при мен нищо не е като хората, дори планетите действат алогично.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #35 -: Май 07, 2010, 07:56:14 pm »
Интересно, би трябвало още повече да ме "стегне". Абе, при мен нищо не е като хората, дори планетите действат алогично.  ;D

Ти пък къде търсиш логика в ретро Меркурий, така си по-симпатична, че някои път много се стягаш, сигурно имаш плочки на мозъка си от толкова ментални преси.  ;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #36 -: Май 07, 2010, 08:01:23 pm »
Значи една от вероятностите за годината на смъртта ми е тази. Явно ще прескоча трапа през 2012  ;D.

Ще го прескочим всички, ако така е предначертано да стане, със или без активиране точката на смъртта.  ;D
Ще преминем в светлинното си тяло и ще настанат мир, хармония и любов. Амин!  :25:

През последната седмица изгледах всички филми за 2012. Успях да видя също и Impact. Вече ми е ясно, че всички сме пътници  :-[.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Май 07, 2010, 08:07:37 pm »
Вече ми е ясно, че всички сме пътници  :-[.

И само Кайли ще минава да преброява оцелелите...
 :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Май 07, 2010, 08:16:26 pm »
През последната седмица изгледах всички филми за 2012. Успях да видя също и Impact. Вече ми е ясно, че всички сме пътници  :-[.

До преди 5-10 години филмите се развиваха по схемата - спасихме Земята 5 мин преди импакта  ;D
Сега като гледам последните филми /Книгата на Илай, Пътят, 2012 / посланието e - е, и да оцелеете, пак не ви урежда! ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #39 -: Май 07, 2010, 08:57:02 pm »
Кво разправят в тия филми, че само 2012 гледах, ма несериозен ми се видя?