Изчетох уж с хубавото заглавие тема за 5ти дом,а тука хвърчали перушини
Видях да се намесва моето име,но по обективни причини няма да се намесвам.Просто ще кажа,че е добре на всичко да се гледа реално-били грешки или друго, че никой никога не може да бъде за всичко точен и че при пропуски е по-добре да се приемат те като такива за да се стимулира развитието.

Аз също съм на мнение,че добрият астролог търси и чужди мнения,както и знания,защото не един човек е измислил астрологията,нито само един е способен да я опознае изцяло,доколкото тя е всеобхватна и това което ние сега отвън сме приели-е в следствие на работата на много хора,през много времена(освен това което ние носим и споделяме и в последствие затвърдяваме).По-добре е да обединяваме опита и знанията и не виждам защо един професионалист да не се запитва до друг такъв-в която и да е област.И не на последно място-това че някой е професионалист в определена сфера също не го прави безгрешен,нито му се отнема правото да решава как и кога да отдава труда си,със или без съответните обвързаности тъй като си говорим просто за отдаване на услуга,а не за чист бизнес.
За екзалтации и трон,смятам да коментираме в съответната тема за достойнствата на планетите.
За бенефици и малефици и преди съм казвал,че лично аз не приемам същестуването на такива,първо защото всички планети са просто символи на свързаните части на човешката същност и не мисля,че има такива които са принципно добри или лоши т.е.
да си говорим за разделение,при условие че говорим за цялост! Изявата на определените енергии/принципи като резултат за всяко едно отделно ниво на комплексно съществуване зависи само и единствено от съзнанието носител,което ги изразява и начина по който това се прави тъй като избора детерменира уклона и второ защото в картата много зависи от съответният статус и аспектация и т.н.