Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33316 Прегледи
*

holanda

Re:Безусловната любов
« Отговор #180 -: Август 26, 2010, 01:12:20 pm »
Още една позитивна тема.

ма ти всички лИбовни теми си ги изкарала нещо. май много си се налюбовничила тези дни а  :P

напротив,добре е,защото напоследък май бяхме забравили,че има и любов  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #181 -: Август 26, 2010, 01:14:45 pm »
Още една позитивна тема.

ма ти всички лИбовни теми си ги изкарала нещо. май много си се налюбовничила тези дни а  :P

Не, просто само за смърт, страх и самота не ми се чете..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #182 -: Август 26, 2010, 01:15:41 pm »

аааааааа не така! това, че вас децата все към секса ви тегли, не значи че всички сме така  :P  не ни слагай всички в кюпа  :mellow:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

holanda

« Отговор #183 -: Август 26, 2010, 01:31:13 pm »

аааааааа не така! това, че вас децата все към секса ви тегли, не значи че всички сме така  :P  не ни слагай всички в кюпа  :mellow:

чак пък да ни тегли е малко силно казано..не виждам някои да се е разголил дори /в пряк и преносен смисъл/,но хайде..нека бъде само любов,защото и Мария е заченала kato девица   :rolleyes:

« Отговор #184 -: Август 26, 2010, 01:33:13 pm »

Еее,ти пък?!Не е вярно,даже се осмелявам да кажа,че повече вълнува любовната тема  :rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #185 -: Август 26, 2010, 01:44:10 pm »
И квооо?  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #186 -: Август 26, 2010, 01:51:55 pm »
Аз мисля, че безусловна любов мога да изпитвам само към Бог и към детето си.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #187 -: Август 26, 2010, 02:19:36 pm »
аз пък скоро четох Ошо...и всъщност това много ми помогна да осъзная истинската си същност и, че всички сме част от Бог...и той е във всяко едно нещо.....
хората трябва да са по-малко критични и да уважават пътя, който всеки един си е избрал.....да не се делят и да не дискриминират....да обичат всички по равно....
имаше в книгата един пример със Слънцето...как то свети за всички еднакво...то просто свети...няма значение какъв си и какво правиш....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #188 -: Август 26, 2010, 04:14:06 pm »
Безусловна любов изпитвам само към децата си , вече!
От многото години безусловна любов към партньорите , разбрах ,че съм обичала само и единственно любовта като любов. Разочарованията породени не от липса на очаквания , а не предателство по отношение на любовта , ми дадоха възможност да разбера , че в любовта ,не всичко е розово и че няма любов без условия....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #189 -: Август 26, 2010, 04:33:07 pm »
Според мен първо трябва да изясним какво е то *безусловна любов*... Защото аз поне я разбирам така - да не е обвързана с какво получаваме отсреща, било то обич, или внимание, или материалности, или каквото и да е... да не е обвързана с време и място, нито със заобикалящи обстоятелства.

Съгласна съм с Марая, която по-горе споменава, че такава любов изпитва към децата си. Според мен обаче, дори не всяка майка е способна на такава любов към децата си, често срещаме примери за родители, по една или друга причина разочаровани от поведение или постъпки на децата си, заради което отнояенията, а от там и любовта им става не толнова безусловна...

За мен безусловна любов е да имаш силата, готовността и желанието да се откажеш дори от собствени интереси, ако се налага и от собствена идентичност заради друго човешко същество. Не защото очакваш нещо от него, а защото ти самия така искаш и заради него, и заради себе си...

В тази връзка аз бих търсила безусловната любов в астрологичта така:

аспекти Венера- Сатурн - трайност на чувствата
Венера - Плутон, или СЛВ, или Хирон - дълбочина, безусловност, безкрайност
Венера - Нептун - Идеализъм, макар той често да води и до дълболи *само*заблуди и грешки, признавани на по-късен етап
У7, У5 с У12, Венера, СЛВ, и по между им - У7 - трайна любов, брак, у5 - идеална любов, влюбчивост, у12 - безкрай, готовност за жертви, СЛВ - кармичност на чувствата, съдбовност в любовта.

Аспектите не мислч, че е нужно да са хармонични, опозиция или куинкокс често дават повече енергия и сила на чувствата...

Венера полуквадрат сатурн.
венера сескиквадрат Мц
Венера широк секстил нептун
Венера куинконс Юпитер
Венера тригон дсц.Венера широк тригон уран//10*
Венера тригон СЛВ,секстил южен....
Венера е упр. на 6-ти ,7-ми и 11-ти :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #190 -: Август 26, 2010, 04:33:41 pm »
имам всички описани натални предпоставки за т.н. безусловна любов, но съвсем чистосърдечно си признавам, че не съм способна на такава :blink:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #191 -: Август 26, 2010, 04:48:39 pm »
имам всички описани натални предпоставки за т.н. безусловна любов, но съвсем чистосърдечно си признавам, че не съм способна на такава :blink:

Според мен такава " безусловна любов " не може да съществува
в реалния свят , към реално човешко същество, дори и към децата си,
след като има проявление на материално ниво - тя не е " безусловна "
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Август 26, 2010, 04:52:51 pm »
Безуловно обичам само котките си.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #193 -: Август 26, 2010, 04:55:43 pm »

За мен безусловна любов е да имаш силата, готовността и желанието да се откажеш дори от собствени интереси, ако се налага и от собствена идентичност заради друго човешко същество. Не защото очакваш нещо от него, а защото ти самия така искаш и заради него, и заради себе си...

:72:  Абсолютно точно!

*

Asol

• 4140
« Отговор #194 -: Август 26, 2010, 04:58:08 pm »
То котките си го заслужават. Казват, че домашните любимци приличали на стопаните си. Та как да не обичаш себе си.  :P ;D

*

abroad

« Отговор #195 -: Август 26, 2010, 05:02:36 pm »

Според мен такава " безусловна любов " не може да съществува
в реалния свят , към реално човешко същество, дори и към децата си,
след като има проявление на материално ниво - тя не е " безусловна "

туй ми беше мисълта ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #196 -: Август 26, 2010, 05:03:31 pm »

:72:  Абсолютно точно!

Това ми се вижда доста сериозно " условие" -
" да се откажеш дори от собствени интереси, ако се налага и от собствена идентичност "
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #197 -: Август 26, 2010, 05:03:43 pm »
Казват, че домашните любимци приличали на стопаните си. Та как да не обичаш себе си.  :P ;D

Моите всички са с различен характер и темперамент. Не знам кое от тях на мен прилича, а и се опитвам да не ги деля на любими и по-малко любими.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #198 -: Август 26, 2010, 05:14:02 pm »
   Е, аз съм обичала безусловно и знам какво е...Но в един момент Бог не ти позволява, да забравиш собствената си идентичност  и обикновено биваш много яко шамаросан....Но не ми се приказва за това, цената е твърде тежка...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #199 -: Август 26, 2010, 05:16:20 pm »
първо трябва да обичаш себе си истински...после може да обичаш някой друг по същия начин...нали все пак това е оста 1-7 дом ....