Здравей Гост

Безусловната любов

• 214 Отговора
  • 33338 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Безусловната любов
« -: Ноември 23, 2009, 06:58:49 pm »
Предлагам да разгледаме темата за безусловната любов - има ли я, няма ли я, с какви астрологични аспекти и констелации се свързва в картата...
Много често я свързват с Венера/Нептун и Венера в Риби. Нека разгледаме няколко карти и отговорим на въпроса дали на практика връзката между Венера и Нептун дарява родения с умението да обича безусловно ближния си и колко от родените с такъв аспект успяват да въплътят най-чистата му вибрация и висшия идеал в живота си.

Mother Teresa (Agnesë Gonxhe Bojaxhiu)

Както се вижда, в картата на майка Тереза липсва каквато и да било връзка между Венера и Нептун за разлика от другите две.
Първата карта вече сме обсъждали тук, принадлежи на световноизвестен убиец.
Пробвайте да познаете каква е личността от втората (не е известна).

« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 09:15:05 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

Re:Безусловната любов
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2009, 07:08:57 pm »
абе Лили картата на Майка Тереза я няма никаква и нищо не се вижда  ;D

иначе за мен безусловната любов е плод на високо преработен Нептун - висшата Божествена любов  :)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2009, 07:16:05 pm »
В третата карта по мое скромно мнение май става дума за безусловна любов към децата. Жена, която се е отдала на грижите на свои и чужди деца. Поне това е на пръв поглед, а не винаги е така, както изглежда...
Слънцето е в 5 дом, в Риби. Акцентиран 5 дом.
Нептун е в съвпад с Луната в 12 дом. Юпитер като съуправител е в 11 дом.

« Последна редакция: Юли 13, 2010, 03:45:51 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2009, 07:19:06 pm »
И аз съм на мнение, че отговорът може да се търси и в степен на проработка, а не само в наличието на мажорни аспекти между Нептун и Венера.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2009, 07:21:34 pm »

Не се ли вижда? При мен се вижда картата, може би при теб по-бавно зарежда, знам ли...
Но ето линк към картата за всеки случай:
http://www.astrotheme.com/portraits/jwk5euKd6HjP.htm
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Ноември 23, 2009, 07:24:07 pm »

Не се ли вижда? При мен се вижда картата, може би при теб по-бавно зарежда, знам ли...
Но ето линк към картата за всеки случай:
http://www.astrotheme.com/portraits/jwk5euKd6HjP.htm

Лили пише нещо на френски сякаш и ми звучи като "изтекла сесия" или нещо от сорта  :-X :-X :-X  другите две - първа и трета - карти ми ги зарежда но втората не я зарежда, а предполагам, че та е на Майка Тереза  :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2009, 07:26:59 pm »
Странно е, че майка Тереза има Венера в лъв, но може би поради факта, че е в 8 дом е проработена по този начин, а и квадратурата със Сатурн и е помогнала- отрязала е стремежите към блясък и лукс. Като управител на 5 дом- деца - ето ти и Калкута .
В Индия са най- големите контрасти и можеби не е случаен избора и на дестинация.

« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 07:35:30 pm от Uran »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Ноември 23, 2009, 07:29:40 pm »
И аз съм на мнение, че отговорът може да се търси и в степен на проработка, а не само в наличието на мажорни аспекти между Нептун и Венера.

Да, това според мен прави излишни споровете по въпроса за проявленията, както наскоро за Марс в Козирог, тогава беше спомената и Венера в Риби.
Аз винаги подхождам с възхита към личностите, които познавам и наблюдавам, когато видя как изразяват положенията в картата си. В момента не мога да го изразя дори с думи, за да стане ясно, затова ще замълча.  :P

Между другото по въпроса за езотеричните управители - в "Митична астрология" срещнах, че Венера се счита за такъв на Риби - личната и божествена любов. А принципно досега съм срещала информация, че Плутон е езотеричния управител на Риби. Само го вметвам тук, извинявам се за отклонението.      

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2009, 07:33:03 pm »
Странно е, че майка Тереза има Венера в лъв, но може би поради факта, че е в 8 дом е проработена по ози начин.
Венера в лъв не сменя подлоги, тук обаче тя управлява 5 дом-деца и 11 дом- благотворителност и явно има значение нивото на проработка.

Да, ако към това се стреми Лъв е живот, сила, благородство и покровителство над другите. Много е тънка границата обаче между доброто и лошото, положителните и отрицателните качества на всеки знак.   

« Отговор #9 -: Ноември 23, 2009, 07:39:25 pm »
Не мисля, че е все едно каква е "връзката между Венера и Нептун". Едно е тригони и секстили, друго е квадрати и опозиции.
Квадрати и опозиции не говорят за хармонично проявяване на любовта, напротив.
В картата на Менгеле прави впечатление колко много квадрати и опозици имат и Венера  и Марс и Плутон, и Нептун. Слънцето също е ранено. Сатурн има само тежки аспекти. Направо ясно се вижда перверзията.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Ноември 23, 2009, 07:44:31 pm »
В картата на Менгеле преди всичко Венера е в Овен и освен това е в опозиция с Луната. Марс е в съвпад с Уран и е в 8 дом. 
Лично аз не считам, че квадратурите непременно са нехармонични, те подтикват към действие и справяне със ситуациите, та дори и тъй наречената "проработка". Иначе от тригони и секстили можеш да си "спиш" цял живот и нищо да не сториш.

« Отговор #11 -: Ноември 23, 2009, 07:45:20 pm »
Аз лично бих съдила за способността на човек да обича по това дали Нептун прави добри аспекти с Луна, Венера, Слънце.

« Отговор #12 -: Ноември 23, 2009, 07:49:58 pm »
Дааамммм, аз имам съвпад на Венера в Стрелец с Нептун. Знаех си, че съм едно такова херувимче  ;D ;D ;D ;
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #13 -: Ноември 23, 2009, 07:54:58 pm »
В картата на Менгеле преди всичко Венера е в Овен и освен това е в опозиция с Луната. Марс е в съвпад с Уран и е в 8 дом.  
Лично аз не считам, че квадратурите непременно са нехармонични, те подтикват към действие и справяне със ситуациите, та дори и тъй наречената "проработка". Иначе от тригони и секстили можеш да си "спиш" цял живот и нищо да не сториш.

Квадратурите не са хармонични. Те затова са квадратури.

Да, подтикват към действие и могат да са полезни, но това не ги прави хармонични аспекти.

"Преди всичко Венера в Овен и в опозиция с Луната" за мен не е обяснение, както и че "Марс съвпада с Уран". Защо това са ти "приоритетните аспекти"?  Че той Марс например освен дето е в съвпад с Уран е в квадрати  и с Венера, Сатурн и Нептун. А останалите?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Ноември 23, 2009, 08:02:20 pm »
Ропотамо, не ги отбелязох като приоритетни, а се хванах за тях, защото ти ги спомена.
Колкото за аспектите не казах, че квадратурите са хармонични. Само, че не мога да се съглася с написаното от теб за любовта. Квадрат или опозиция могат да хвърлят на пътя ти препятствия, за да достигнеш целта така да го кажем. Все пак нека не в тази тема водим дискусия за аспектите, а по същество, че да не пречим на другите.  :)   

« Отговор #15 -: Ноември 23, 2009, 08:03:34 pm »
Аз имам Нептун "опакован като пашкул" в секстили, в съвпад с Муркурий без нито един труден аспект. Обаче си имам и ранен ретрограден Марс, та не се имам за ангелче точно. Тъй че много работи трябва да се гледат.

« Отговор #16 -: Ноември 23, 2009, 08:11:39 pm »
Ропотамо, не ги отбелязох като приоритетни, а се хванах за тях, защото ти ги спомена.
Колкото за аспектите не казах, че квадратурите са хармонични. Само, че не мога да се съглася с написаното от теб за любовта. Квадрат или опозиция могат да хвърлят на пътя ти препятствия, за да достигнеш целта така да го кажем. Все пак нека не в тази тема водим дискусия за аспектите, а по същество, че да не пречим на другите.  :)    

Аз точно тях не ги бях споменала. Други споменах, но както и да е..

Че какво неправилно съм написала за любовта. Никъде не съм казала, че квадратите и опозициите са непременно лоши или пък, че който ги има не може да обича. Че и аз ги имам. Кой ги няма.

Обаче не бих си взела гадже, което има Венера с четири квадрата, Плутон с три опозиции, от които две с Марс и Сатурн да речем, и тежко ранен Нептун в добавка. Не и ако още ми се живее. Един е Христос.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Ноември 23, 2009, 08:17:04 pm »
Ропотамо, как ще го взимаш това гадже на гръб ли?  :P Спокойно като се стигне до там обикновено впоследствие се гледат проблемните зони, иначе какво би било ... "я, да го видя аз тоя, ... ооо неее, не става". Но съдба какво да правиш.  ;D

Иначе ти спомена Венера и Марс. Аз се хванах за тях. Венера в опозиция с Луна в мъжка карта направо имам "специално отношение" към този аспект.  ;) А за Марс/Уран в 8 дом е показателен за случая, не изобщо.       

« Отговор #18 -: Ноември 23, 2009, 08:21:26 pm »
Абе аз няма да си вземам никакво гадже, женена съм. Само така си приказвам. Обаче ако си вземах, щях отсега нататък да гледам да няма Венера опозиция с Луна и Марс/Уран в 8 дом. Точка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2009, 08:50:28 pm »
Знаете ли защо включих в темата картата на Менгеле?
Не само заради аспекта между Венера и Нептун, разбира се. Както се вижда, в картата нептуновата тема е силно подчертана - Нептун в първи дом, Риби на МС, Слънце и Меркурий в Риби в 10 дом. Душичка!  :-[
Неслучайно включих и него в извадката, тъй като по мои спомени астрологът Стивън Аройо в книгата си "Астрология, карма и трансформация" говори именно за твърдите, т.е. напрегнати аспекти на Нептун и, в частност, квадратури и опозиции като подтикващи към духовно развитие, а не толкова за тригони и секстили. Докато в картата на майка Тереза връзка между Венера и Нептун няма, нито знакът Риби или 12 дом са акцентирани по някакъв начин. Тоест отново излиза на дневен ред въпросът за това кой как си "живее" хороскопа и за прословутите нива на проработка, макар че според мен "нивото" трудно се хваща само по хороскоп. 

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.