Здравей Гост

Изкуствата

• 43 Отговора
  • 5861 Прегледи
*

Helo

Изкуствата
« -: Ноември 24, 2009, 09:40:33 pm »
Нека разгледаме карти на хора,занимаващи се с различни видове изкуства и да сравним кое преоладава при различните изкуства - рисуване, пеене, композиране, скулптура, театър и други - Телец или Везни. Пък покрай изкуствата можем да коментираме и живота на тези хора като цяло.  ;D

Това е картата на Елвис Пресли. Той има Везни в 10-ти дом и Телец на върха на 6-ти.

*

Nebesna

Re:Изкуствата
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2009, 09:44:03 pm »
Хело, молим те, махни я тази . и си върни името.

*

Helo

« Отговор #2 -: Ноември 24, 2009, 09:45:19 pm »
Хело, молим те, махни я тази . и си върни името.

Защо?  ???

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Ноември 24, 2009, 09:46:48 pm »
Сега  пък удивителна!

*

missKapriz

« Отговор #4 -: Ноември 24, 2009, 09:49:36 pm »
1)   Трябва да има музикалност, т.е. добре  аспектиран Нептун ("король аспектов") и най-добре,ако аспектите са различни-както напрегнати така
и хармонични.Разбира се обезателно аспект на Нептун с Венера,Луна или Сатурн.Но по това певците не се отличават от танцьорите и музикантите.Къде е разликата,кое е специфичното?
2)Марс в какъв да е мажорен аспект с Луната(напрегнатите аспекти са даже за предпочитане-това е енергия)Рядко има изключения-при 90 % от певците този аспект е на лице.
Някои родители се оплакват,че децата има реват като заклани-гледам,ами те имат напрежение Луна/Марс,което за пеене е прекрасно,но в обикновения живот такива деца изглеждат “ненормални”.дайте такова дете да пее в хор или ансамбъл някакъв да пее по 3-4 1аса на ден и в къщи ще мълчи.Естествено,трябва да има музикалност-т.1,иначе трудно някой ще му издържи на “пеенето”
3)Формула на певеца: II+IV+IX+X.Дословно би звучало като”изкуство за дома и имуществото”.Но всъщност 4 дом в астрологията,това е дома,който отговаря за долната част на  гръдния кош-диафрагмата.А пеене без диафрагма е невъзможно.Известно е ,че хора със силен Телец в картата също имат склонност към пеене.Телец-това са гласовите струни,но само те не винаги са достатъчни иска се още силни дробове и диафрагма.Принципа на 4 дом също символизират Рак и Луна,така че може и те да бъдат включени като допълнителни показатели за певчески талант.Примерно имаме 2 връзки II+IV и аспект Венера(принцип 2) с Луната(принцип 4),можем да броим последния за трета връзка.

Музиканти II+IX+X+XII.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Ноември 24, 2009, 09:51:16 pm »
Шестопалов ли цитираш?

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Ноември 24, 2009, 09:57:13 pm »
Някакъв семинар на Санкт-Петербургская Астрологическая Академия (СПбАА) от 2001 година

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Ноември 24, 2009, 10:05:48 pm »
Някакъв семинар на Санкт-Петербургская Астрологическая Академия (СПбАА) от 2001 година

Мила, Шестопалов има няколко книги, сред които и "Астрология на професията". Тези формули са негова запазена марка, това е неговата школа.

*

missKapriz

« Отговор #8 -: Ноември 24, 2009, 10:09:52 pm »
Не споря,но в материала е посочено само това. :)

*

Helo

« Отговор #9 -: Ноември 24, 2009, 10:15:32 pm »
А аз защо ли нямам никакви способности в никое изкуство, въпреки, че имам стелиум в Телец и то не кои да е, а Слънцето и Венера в съвпад, но Венера не е изгорена. Айде, асцендента Везни няма да го броим. Ама при такава силна Венера и много Телец защо изобщо не мога да пея. Пък и Венера е в тригон с Юпитер, ама хич не помага за засилването и. Преди можех много добре да рисувам, ама на 13-годишна възраст внезапно спрях и оттогава не съм рисувала. И тази заложба не се разви. Не, че ми трябва изкуството, щото не го прилагам в професия и не печеля от това, ама просто се чудя.  ::)

Може би е по-добре, че не си губя времето с рисуване, а върша по-полезни дейности и уча нови неща, от които мога да имам полза един ден.  ;D
Щот от рисуване по принцип не се печели.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2009, 10:21:13 pm »
Композирам авторска музика и имам съвпад на Нептун с Луна, квадратура Луна - Марс. Венерата ми е в Риби.

« Отговор #11 -: Ноември 24, 2009, 10:29:33 pm »
как да кача една карта?

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Ноември 24, 2009, 10:37:49 pm »
как да кача една карта?

Качи я първо тук, след като се регистрираш: http://photobucket.com/
После вземаш линк или копираш пряка връзка

*

Mia21

• 2502
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2009, 10:45:30 pm »
И аз имам стелиум в Телец.Мога да пея вярно,дори като ученичка бях солистка в училищния хор.Според мен съм добра за хорово пеене,но за друг стил не ставам.Може и заради това,че е трябвало да работя върху гласа си,знам ли.Някъде бях чела,че Марс в Лъв и неговото положение малко ми пречи.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Ноември 24, 2009, 10:58:53 pm »
И аз имам стелиум в Телец.Мога да пея вярно,дори като ученичка бях солистка в училищния хор.Според мен съм добра за хорово пеене,но за друг стил не ставам.Може и заради това,че е трябвало да работя върху гласа си,знам ли.Някъде бях чела,че Марс в Лъв и неговото положение малко ми пречи.

Аз също пеех в хора и то много добре (СЛВ в Телец), обаче с годините силата на гласа ми намаля и имам проблем с дишането.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2009, 11:05:04 pm »
За съжаление аз съм още един телец, който си пее, но само в къщи .Обожавам да танцувам.От малка ми идваше с лекота да рисувам, в училище ходех по разни конкурси, измислях модели.Това беше около 15 ми година.Случвало ми се е да сънувам моделите си.Но това нещо секна, изведнъж изчезна музата.От тогава не съм рисувала.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Ноември 24, 2009, 11:44:45 pm »
О аз много обичам да пея да му се не види, но никога не съм се насочвала в тази посока на развитие. Съдба.  :) А и леко се срамувам да пея, обикновено пея сама или в колата, а отстрани ме гледат изумени.   ;D
Върха на 6 дом ми е в Телец. Северен възел във Везни. Това май единствено съзирам за предполагаемата си дарба.  :) Не, нямам някакъв безумен талант, просто имам чувството, че някога съм пяла добре и ми идва от сърцето в този живот.  :)
А иначе танците са ми болната тема от всички изкуства. Обожавам да танцувам.  :-* Просто не съм на тази земя, когато го правя. Марс опозиция с Нептун. Абе сливам се с пространството, изживявам невероятно усещане. Нямам думи да го опиша просто.
 Доста години ходих на балет, докато това изведнъж секна по независещи от мен причини, това е единственото, за което съжалявам и до ден днешен, че нямах възможност да продължа. Явно обаче до там е трябвало да го развия сега. Може би някой друг път.  :)     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

nerealna

« Отговор #17 -: Ноември 25, 2009, 01:14:53 pm »
Аз рисувам доста добре и дълго време се занимавах с дърворезба. имам венера в риби в 9 дом в съвпад с юпитер и слънце в 10 дом в телец в секстил с марс .. мисля че това ми дава талната да работя с материята/слънцето/ и с метални инструменти /марс/, а венера да правя красиви предмети.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #18 -: Ноември 25, 2009, 01:27:38 pm »
Миз Каприз е чела лекциите на Шестопавлов-))). Трябва да ти кажа, че не винаги има съвпадения и взех,че се обадих и ме отряза-)))). Айде,сега,ако видите моята карта,няма да предположите,че съм пяла в хор, рисувам прекрасно, както и чертая, занимавала съм се с музика 8 години.
Миз Каприз, не можеш да използваш приниципа на мунданните управители, като втори,мисля,че така беше го написала. Специално,тази формула, трябва да има поне 6 потвърждения, като последното може да включва мунданните управители на домовете. Ей, тук се използват и съуправителите,а мисля,че Кая ги нарече втори управители.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Ноември 25, 2009, 01:32:04 pm »
Имам подчертан усет за музиката , дълги години съм се занимавала с хорово пеене. Имам връх на 6-ти дом във Везни .Венера ми е  в 1ви дом в съпвад със Слънце.
Синът ми един верен тон не може да изпее, но дъщеря ми, която е едва на 3 години е с подчертан музикален талант и това според мен е отразено съвсем точно в картата - Асц. в Телец в последен градус; 6 ти дом във Везни и  Венера в 10-ти дом във Водолей в съвпад с Нептун  . ::)
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак