Здравей Гост

Изкуствата

• 43 Отговора
  • 5882 Прегледи
*

Skarlet

Re:Изкуствата
« Отговор #20 -: Ноември 25, 2009, 01:51:12 pm »
Миз Каприз е чела лекциите на Шестопавлов-))). Трябва да ти кажа, че не винаги има съвпадения и взех,че се обадих и ме отряза-))))
  Хахаха, и той прост кат мен.  ;D Колко несбъднати прогнози на астролози има из нета???? Ама,нейсе. Ти пък,що му се обаждаш?  :)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #21 -: Ноември 25, 2009, 03:57:16 pm »
Писането пишем ли го?  :P

Мисля, че и трети дом има значение, понеже чрез изкуството се и комуникира, прожектира се към света. Тук по-скоро може да се търси качеството на нечие изкуство като градиенти и багри - стилови, философски и т.н. При мен е доста населено в трети дом. Освен Луна, там са в съвпад Уран и Юпитер. Каквото правя по принцип е често с някакъв индивидуален философско-чешитски оттенък.

Рисувам нелошо, но не ми е стихия и отдавна не съм 'драскал'. Но разговорът около това ме присети за една усмихваща случка от едно време, когато учих в техникума - една преподавателка се изяви като ръждив селски райбер (заяде се), че не съм чертал и надписвал аз проектите си, а някой инженер или чертожник. Понеже не обичам да ме обдишват така с хелий, когато поисках малко по-солидна аргументация от нейна страна и предложих да демонстрирам наживо, тя се ядоса и ми писа по-ниска оценка. А тримата съученика, на които им бях начертал проектите безплатно и само ме лъжеха с имагинерни черпенки, получиха по-високи. За сметка на това, самопочерпих се в нас след случката.  ;D

Най-голяма страст ми е музиката, но като цяло съм муден откъм действия... по отношение на каквото и да е. :-[

П.П.:
Уф, най-после намерих двата натала, които ми се щеше да пусна:

Дейвид Линч - любим режисьор и сценарист (Туин Пийкс, Синьо кадифе и др.):
http://www.astro.com/astro-databank/Lynch,_David

Стивън Кинг
http://www.astro.com/astro-databank/King,_Stephen
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 04:12:07 pm от LoneWolf »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Ноември 25, 2009, 04:04:50 pm »
Самотно Вълче,така е-този дето има талант,някои от завистта си ще се опитат да изопачат.Смешници! А иначе браво за това,че си се самопочерпил  ;D

Писането също е изкуство,тъй като е творческа изява  ;)

На Изток дори писането на йероглифи е изкуство,а това е пак по 3 дом .

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2009, 04:12:41 pm »
Към горния пост добавих и две интересни (според мен) карти. :)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2009, 04:16:16 pm »
LoneWolf , мислил ли си какво те прави муден откъм действия?

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Ноември 25, 2009, 07:49:08 pm »
Цитат
Миз Каприз, не можеш да използваш приниципа на мунданните управители, като втори,мисля,че така беше го написала.
Не съм била аз,но истината е,че и аз не съм съгласна с това-пак стакмистика!кабала, ти не си съгласна с формулите на Шестопалов като цяло или само с използването на мунданните управители?

*

holanda

« Отговор #26 -: Ноември 25, 2009, 07:58:59 pm »
ех,дано и за мен така си пишете като стана световноизвестен дизайнер  :) :)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #27 -: Ноември 26, 2009, 06:00:21 am »
Скарлет, просто се бях вманиачила на тема суицидите и разглеждах формулите, които се учат. Специално за Гог не съвпадаше нищо, при условие, че работих и с Кох. Как няма му се обадя с тая девешка луна?. Нали съм член на техния форум. Прогностиката му е изключително интересна. До колкото знам, това са теории на Вронски. А кой не зачита Вронсли?!-)))
Миз Каприз, съгласна съм с всичко,което казва Шестопавлов. Имах предвид, че си посочила Луната и Венера, като второ потвърждение на условието, а това се прави само, когато имаш 3 потвърждения и това е 4-то. Аз съм фен на руската школа, като цяло и смея да твърдя, че са малко нещата, които не съвпадат.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

missKapriz

« Отговор #28 -: Ноември 26, 2009, 08:14:02 am »
Цитат
Миз Каприз, съгласна съм с всичко,което казва Шестопавлов. Имах предвид, че си посочила Луната и Венера, като второ потвърждение на условието, а това се прави само, когато имаш 3 потвърждения и това е 4-то. Аз съм фен на руската школа, като цяло и смея да твърдя, че са малко нещата, които не съвпадат.

Всъщност връзката Луна/Венера в случая е посочена като трета връзка.
Цитат
Примерно имаме 2 връзки II+IV и аспект Венера(принцип 2) с Луната(принцип 4),можем да броим последния за трета връзка.
И това е дословно преведено от текста-няма мои разсъждения.Ето оригиналния текст:

1) Должна быть музыкальность, т.е. хорошо аспектированный Нептун ("король аспектов") и лучше, чтобы аспекты были разные (как напряженные, так и гармоничные). Разумеется, обязательны аспекты Нептуна с Венерой, Луной или Сатурном (хотя бы с одной из этих планет). Но этим певцы не отличаются от танцоров и музыкантов. А специфика?

2) Марс в любом мажорном аспекте с Луной (напряженный даже предпочтительнее - есть энергия). Исключения есть, но редкие, у 90% певцов этот аспект присутствует. Вот некоторые родители жалуются: "ребенок, чуть что, бьется в истерике и орет, как резаный!" - я смотрю, Луна у ребенка в напряженном аспекте с Марсом, для пения прекрасно, пусть "орет", но уже со сцены. Для нормальной ситуации такие дети ненормальны, в "обывательской" среде они деструктивны, поскольку требуют другого энергетического уровня. Вот и хорошо, отдайте его в хор или ансамбль какой-нибудь, где по 3-4 часа в день поют, пусть энергию выплескивает, дома ему уже орать будет нечем. Правда, если нет слуха, т.е. нет условия № 1, то, конечно, такое пение мало кто выдержит...

3) Формула певца: II+IV+IX+X. Дословно "искусство по поводу дома и недвижимости", казалось бы, при чем здесь пение? А вот причем: IV дом в астрологии - это нижняя часть грудной клетки, диафрагма, пение без работы диафрагмы невозможно. Известно, что люди с сильным знаком Тельца в карте тоже имеют склонность к пению, Телец - это голосовые связки, но на одних связках много не напоешь, для настоящего пения на профессиональном уровне нужны сильные легкие и диафрагма. Поэтому с точки зрения профессии наличие включенного в формулу искусства IV дома обязательно. Принцип IV дома также символизируют Рак и Луна, эти объекты можно использовать как дополнительные показатели на способность к пению. Скажем, есть две связи II+IV, и аспект Венеры (принцип II) с Луной (принцип IV), тогда этот аспект можно засчитать за третье указание.

Кабала,това,което каза,че подобна връзка се прилага само в случай ,че има други ,по-показателни,не го знаех.Това са мунданните управители,нали?Които не са основно,а допълнително потвърждение?
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 08:22:21 am от missKapriz »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #29 -: Ноември 26, 2009, 09:02:17 am »
Е,аз текста го знам-)))). Имам цялата книга на Шестопавлов-))). Да,може и да не съм те прочела правилно. Мисълта ми беше, че го приемаме като трето указание, но при условие, че имаш потвърждение и по цялата формула,т.е. 2 указания 2+4, после 2+9,2+10, 4+9, 4+ 10.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

missKapriz

« Отговор #30 -: Ноември 26, 2009, 09:23:48 am »
Кабала,значи, ако съм разбрала правилно:Примерно имаме формулата на актьора II+V+IX+X.Тогава трябва да имаме по три връзки от всяка комбинация  2+5,  2+9; 2+10, 5+9, 5+10, 9+10?
И друго искам да питам-според Шестопалов,Формула на безработица може да имат всички хора занимаващи се с частен бизнес или със свободни професии.Как обаче да разберем,че те все пак ще работят нещо с наличието на такава формула?В главата ми е каша-незнам дали правилно ме разбираш :-\
За професията,която ще работи даден човек е необходимо връзка между таланта му с 10 дом -- иначе си е само талант и хоби евентуално?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #31 -: Ноември 26, 2009, 10:05:28 am »
Да, абсолютно правилно си го разбрала. Ами,ако се сещаш, има един пример за образованието. Свободната професия ще изисква някакво специално образование, така,че ще трябва да погледнем връзката с девети дом. За да работят нещо, ще трябва да има потвърждение и в космограмата, все пак. Като видим и аспектите, които дават някакви таланти, нещата ще се навържат.

*

nerealna

« Отговор #32 -: Ноември 26, 2009, 10:17:03 am »
Имам познат, който има луна в съвпад с нептун в 10ти дом, венера в дева, която управлява 4ти и 9ти дом. той е скулптор. повечето му скулптори са форми на жени. малко ще се отколян от темата - забелязала съм, че мъжете , които имат луна в 10ти дом имат мн. силни връзки с жените и жени мн. им понагат в живота.

*

missKapriz

« Отговор #33 -: Ноември 26, 2009, 10:21:29 am »
Абсолютно съм съгласна с това за Луна в 10-ти дом.Това особено важи за Луна на МЦ-имам наблюдения върху картите на няколко човека,двама от които много успели мъже-единия е мн успешен фризьор ,другия се занимава с бизнес,но най-големи сделки правел,когато другата страна се представя от жена.
А и трето потвърждение се сещам-моя мъж!Луна на МЦ-ми какъв по-голям късмет от мен ;D ;D ;DХахахах,шегичка

« Отговор #34 -: Ноември 27, 2009, 01:01:45 pm »
Пусни да чуем

Композирам авторска музика и имам съвпад на Нептун с Луна, квадратура Луна - Марс. Венерата ми е в Риби.

« Отговор #35 -: Ноември 28, 2009, 09:50:03 am »
    :) Ми Уран, предполагам че това е провокация пред личността ти. Има някаква бариера, която трябва да надскочиш в себе си - тогава твоето изкуство ще е много повече от това, което е било преди...Как да го кажа нещо като кармична задача за разрешаване...Когато имам време ще хвърля едно очо на картата ти.

*

Helo

« Отговор #36 -: Ноември 28, 2009, 09:58:04 am »
Абсолютно съм съгласна с това за Луна в 10-ти дом.Това особено важи за Луна на МЦ-имам наблюдения върху картите на няколко човека,двама от които много успели мъже-единия е мн успешен фризьор ,другия се занимава с бизнес,но най-големи сделки правел,когато другата страна се представя от жена.
А и трето потвърждение се сещам-моя мъж!Луна на МЦ-ми какъв по-голям късмет от мен ;D ;D ;DХахахах,шегичка

Арнолд Шварценегер има Луна в 6-ти дом, а управителя на 10-ти е в 4-ти. Благодарение на жена си, която е племенничка на президента Кенеди той става политик и то не какъв да е, а Губернатор на Калифорния.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #37 -: Ноември 28, 2009, 11:02:43 am »
В наталната карта имам - съвпад на Луна с Нептун във ІІ-ри дом
                                  - съвпад на Слънце, Венера и Юпитер в Телец в VІІ-ми дом

изкуството във всякаква форма ми влияе изключително силно; харесвам живопис, музика, както и да ходя на куклен театър  ::)

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #38 -: Декември 01, 2009, 12:49:55 pm »
 :) Да се включа и аз относно изкуствата, които ми допадат:Танци,пеене-музиката във всичките и посоки(без пошлата),рисуване,поезия, всъщност всичко в което има възможност за  творчество. Допускате ли , че ЛИЛИТ в ЛЪВ ми дава разностранен интерес почти във всички посоки на изкуството? Или какво още да търся  още в картата си?
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

*

nerealna

« Отговор #39 -: Декември 01, 2009, 02:24:05 pm »
при хората на изкуството е акцентиран знакът лъв и 1, 5 и 10ти дом.