Цитат на: kabala в Юни 18, 2010, 07:28:38 pmЛуната,наистина ми е в Дева, но в 3 дом. Обичам да готвя-да, ама не и да чистя ...Все пак, съм с асц.рак, няма как да не се мотам само в кухнята-))) Виж,Вещата тя е с луна в рак и по цял ден е с миксера да бе да, от 10ина дни не съм готвила и вече ще ме линчуват в къщи... па толкова ме мързииииииииииииии
Луната,наистина ми е в Дева, но в 3 дом. Обичам да готвя-да, ама не и да чистя ...Все пак, съм с асц.рак, няма как да не се мотам само в кухнята-))) Виж,Вещата тя е с луна в рак и по цял ден е с миксера
Щото не си идвала скоро у дома-)))
Цитат на: kabala в Юни 18, 2010, 07:38:42 pmЩото не си идвала скоро у дома-)))споко бре, и туй ша стане
еклери
Цитат на: kabala в Юни 18, 2010, 07:40:56 pm еклеримали, боже боже божееее на пъпа ти излязоха тия еклери начи ша ти направя ма, ко да та правя кат та обичам :57: :49:
ето ЛЯБ
но въпроса ми е- слагат ли се така на зелето цели скилидки чесън, както се слагат на лещата??
прясното постно зеле го правя така- нарязвам, намачквам/претривам със сол, по малко- червен пипер, чубрица, оцет и олио и варя..\
Цитат на: Vision в Юни 19, 2010, 07:25:35 amпрясното постно зеле го правя така- нарязвам, намачквам/претривам със сол, по малко- червен пипер, чубрица, оцет и олио и варя..\без чубрица, слагам му връзка магданоз,къдрав и връзка копър и много домати, вегета,черен пипер,първо се души в дом.сос и след това доливам водичка, колкото да го покрие, но аз го пека на фурна след това със шайби домати отгоречубрица или дафинов слагам на киселото зеле
Цитат на: kabala в Юни 19, 2010, 08:23:06 amАре,идвайте у нас- имам свински ребърца със зеле...кви чесъни, кви пет лева ако бях по- близо с удоволствие бих дошла, макар и не за ребърца, че навлязох в редовния летен период на домати/краставици/чушки/сирене..и месото не ме влече сега, но наесен, ех...направо ще ме засърбят зъбите за сочна пържолка.. благодаря за поканата, Кабала.. :blink:
Аре,идвайте у нас- имам свински ребърца със зеле...кви чесъни, кви пет лева
Цитат на: kabala в Юни 19, 2010, 08:39:39 amАма,моля ти се...никакви проблеми. Снощи съм приготвила агнешки орман кебап по делиормански и пилешки пържолки със шампанско, сметана и естрагон. Те са по-леки, може от тях да хапнеш-))))пилешките пържоли са според мен липсващото зено между зеленчуците и месото, на тях не отказвам, особено като са тънки, леко мариновани и хубаво опечени, с характерните кафяви линии от скарата.. ходя на една борса за пилешки продукти, от тях купувам оразмерени и мариновани пилешки пържоли от бяло месо- пакети 2 кг., 20 броя по 100 грама, отделно замразени..слагам пакета във фризера и вадя толкова, колкото за деня..един пакет ми стига за един месец, лятото и за два..струва 20 лв..но скоро не съм ходила, сега се сетих.. :mellow:а твоята рецепта с шампанско, сметана и естрагон звучи направо слюнкоизцеждащо!!
Ама,моля ти се...никакви проблеми. Снощи съм приготвила агнешки орман кебап по делиормански и пилешки пържолки със шампанско, сметана и естрагон. Те са по-леки, може от тях да хапнеш-))))
Цитат на: kabala в Юни 19, 2010, 08:39:39 amАма,моля ти се...никакви проблеми. Снощи съм приготвила агнешки орман кебап по делиормански и пилешки пържолки със шампанско, сметана и естрагон. Те са по-леки, може от тях да хапнеш-)))) пакети 2 кг., 20 броя по 100 грама, отделно замразени..слагам пакета във фризера и вадя толкова, колкото за деня..един пакет ми стига за един месец, лятото и за два..струва 20 лв..но скоро не съм ходила, сега се сетих.. :mellow: