Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263644 Прегледи
*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #740 -: Юни 18, 2010, 07:38:42 pm »
Луната,наистина ми е в Дева, но в 3 дом. Обичам да готвя-да, ама не и да чистя  ;D...Все пак, съм с асц.рак, няма как да не се мотам само в кухнята-))) Виж,Вещата тя е с луна в рак и по цял ден е с миксера ;D

да бе да, от 10ина дни не съм готвила и вече ще ме линчуват в къщи... па толкова ме мързииииииииииииии  :P
Щото не си идвала скоро у дома-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #741 -: Юни 18, 2010, 07:40:04 pm »

споко бре, и туй ша стане  ;D 

засега те чекам тебе душо, дома да ми дойдеш  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #742 -: Юни 18, 2010, 07:40:56 pm »

споко бре, и туй ша стане  ;D
Аре,аз ще направя пак от тази торта, а нали знаеш какво искам язе-)))), еклери
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #743 -: Юни 18, 2010, 07:42:50 pm »
еклери

мали, боже боже божееее на пъпа ти излязоха тия еклери начи  ;D ;D ;D  ша ти направя ма, ко да та правя кат та обичам  :57: :49:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #744 -: Юни 18, 2010, 07:44:17 pm »
еклери

мали, боже боже божееее на пъпа ти излязоха тия еклери начи  ;D ;D ;D  ша ти направя ма, ко да та правя кат та обичам  :57: :49:
:clap: :clap: :clap: :tongue2: И аз тА обичам,мааааа,нъл знайш-)))
Божкеееее,ето ЛЯБ за мисъл, като се чете кво сме написали

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #745 -: Юни 18, 2010, 07:46:33 pm »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #746 -: Юни 18, 2010, 07:59:11 pm »
Огладнях....Днес съм направила страшен бъркоч-))))....ама го муат яко-)))

« Отговор #747 -: Юни 18, 2010, 09:29:01 pm »
За тези, които обичат вегетариански манджи, мога от сърце да препоръчам рецептата от тук:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=198078

Направих я, стана разкошно. Аз добавих няколко скилидки чесън, а когато я направя следващия път, ще сложа и нарязана люта чушка.

За да не изневерим на астрологическата тема, ще добавя: Луна в Козирог, ретрограден Марс, който е управител на асцендента, в Рак.
« Последна редакция: Юни 19, 2010, 09:31:00 am от Ropotamo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #748 -: Юни 19, 2010, 07:54:05 am »
но въпроса ми е- слагат ли се така на зелето цели скилидки чесън, както се слагат на лещата?? :-\

Според мен-не, не мисля, че скилидките чесън ще паснат на зелето, а и аз лично не обичам разни пърчотии ненарязани да виждам в яденето.  Може, ако е наложащо, но да са си на дребно. Май си е и въпрос на вкус... :-[

« Отговор #749 -: Юни 19, 2010, 08:17:37 am »
прясното постно зеле го правя така- нарязвам, намачквам/претривам със сол, по малко- червен пипер, чубрица, оцет и олио и варя..\

без чубрица, слагам му връзка магданоз,къдрав и връзка копър и много домати, вегета,черен пипер,първо се души в дом.сос и след това доливам водичка, колкото да го покрие, но аз го пека на фурна след това ;) със шайби домати отгоре

чубрица или дафинов слагам на киселото зеле
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #750 -: Юни 19, 2010, 08:23:06 am »
прясното постно зеле го правя така- нарязвам, намачквам/претривам със сол, по малко- червен пипер, чубрица, оцет и олио и варя..\

без чубрица, слагам му връзка магданоз,къдрав и връзка копър и много домати, вегета,черен пипер,първо се души в дом.сос и след това доливам водичка, колкото да го покрие, но аз го пека на фурна след това ;) със шайби домати отгоре

чубрица или дафинов слагам на киселото зеле
Аре,идвайте у нас- имам свински ребърца със зеле...кви чесъни, кви пет лева :-\

« Отговор #751 -: Юни 19, 2010, 08:28:56 am »
Кабалита, за постно зелце говорим, ма и ще облажим при такава сърдечна покана ;)

« Отговор #752 -: Юни 19, 2010, 08:33:22 am »
прясно зеле с пиле на фурна също е  хубаво, домашните много го обичат

соса от доматите,никой оцет не може да докара

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #753 -: Юни 19, 2010, 08:39:39 am »
Аре,идвайте у нас- имам свински ребърца със зеле...кви чесъни, кви пет лева :-\

ако бях по- близо с удоволствие бих дошла, макар и не за ребърца, че навлязох в редовния летен период на домати/краставици/чушки/сирене..и месото не ме влече сега, но наесен, ех...направо ще ме засърбят зъбите за сочна пържолка.. :-[
благодаря за поканата, Кабала.. :blink:
Ама,моля ти се...никакви проблеми. Снощи съм приготвила агнешки орман кебап по делиормански и пилешки пържолки със шампанско, сметана и естрагон. Те са по-леки, може от тях да хапнеш-))))

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #754 -: Юни 19, 2010, 08:43:29 am »
Прясното зеле винаги го пека на фурна, без чесън...Ако е постно, само го апържвам с червен пипер, малко да поври и после мятам във фурната с домати,разбира се и лимонов сок.

« Отговор #755 -: Юни 19, 2010, 08:43:37 am »
и моя К6 е Водолейски, не ползвам мерки и теглилки, експериментирам много, но нещо хареса ли ми го спазвам ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #756 -: Юни 19, 2010, 08:48:43 am »
Ама,моля ти се...никакви проблеми. Снощи съм приготвила агнешки орман кебап по делиормански и пилешки пържолки със шампанско, сметана и естрагон. Те са по-леки, може от тях да хапнеш-))))

пилешките пържоли са според мен липсващото зено между зеленчуците и месото, на тях не отказвам, особено като са тънки, леко мариновани и хубаво опечени, с характерните кафяви линии от скарата.. :-[
ходя на една борса за пилешки продукти, от тях купувам оразмерени и мариновани пилешки пържоли от бяло месо- пакети 2 кг., 20 броя по 100 грама, отделно замразени..слагам пакета във фризера и вадя толкова, колкото за деня..един пакет ми стига за един месец, лятото и за два..струва 20 лв..но скоро не съм ходила, сега се сетих.. :mellow:

а твоята рецепта с шампанско, сметана и естрагон звучи направо слюнкоизцеждащо!! ;D
и аз така ги обичам и за това промених малко рецептата, защото трябва да се запържат, а аз ги мятам за малко на скарата и после ги пека, като накрая натръгвам отгоре и пармезан или кашкавал,квото имам в момента ;D...Мииии,хайде,като идваш, ще се съберем-)))) на раздумка, хапване и пийване-))))

« Отговор #757 -: Юни 19, 2010, 08:51:20 am »

пакети 2 кг., 20 броя по 100 грама, отделно замразени..слагам пакета във фризера и вадя толкова, колкото за деня..един пакет ми стига за един месец, лятото и за два..струва 20 лв..но скоро не съм ходила, сега се сетих.. :mellow:

много обичам пилешко, де е тази борса, ма много евтино бе, девешкото в мен проговори ;)

« Отговор #758 -: Юни 19, 2010, 08:53:22 am »
бурята е в душите ни от досега с природата, приятно зареждане  ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #759 -: Юни 19, 2010, 08:54:59 am »
При нас е само жегаааааааааааааааа ;)