Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263795 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #820 -: Юни 23, 2010, 12:42:16 pm »
имах около килограм кайсии в хладилника и понеже децата ги ядат, но по малко и гледам започнали да омекват, та измислих един бърз сладкиш, който предлагам на вашето внимание  ;D

ПАНДИШПАН С КАЙСИИ

продукти:
около 700 гр. кайсии

1 с.л. препълнена масло
1 ч.ч. захар

4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 прахче ванилия

1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода

приготвяне:

* карамела се приготвя като разтопим маслото в малка тенджерка и добавим захарта до пълното и карамелизиране. изсипваме горещия карамел на дъното на тортена форма със свалящи се стени.
* измиваме кайсиите и ги разрязваме на две, като ги изчистваме от костилките. нареждаме ги върху поизстиналия карамел.
* разбиваме яйцата, брашното, захарта и ванилията и изсипваме върху кайсиите.
* печем на около 180*С до готовност - проверяваме с клечка.
* водата и захарта се разтопяват до завиране в малко джезве.
* като изстине пандишпана се сиропира леко.
* махаме страничната стена и обръщаме готовият сладкиш в подходяща чиния.

да ви е сладко  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

holanda

« Отговор #821 -: Юни 23, 2010, 12:48:50 pm »
wow,Вещи4ка,чудно е това,как ги измисляш,как ти се занимава-незнам,но все изглежда примамливо  :rolleyes:..а сладко дори не ям много-много  :blink:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #822 -: Юни 23, 2010, 12:51:27 pm »
ми аз обожавам сладкишите да ги правя, нищо че рядко ги ям  ;D  кво да правя - всеки луд с номера си  :57:  обаче те тва чудо ухае божествено и досега облизвах тавата  ;D ;D ;D  нямам търпение да изстине за да го дегустирам  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #823 -: Юни 23, 2010, 01:34:01 pm »
Е този сладкиш с кайсиите ме разби, потекоха ми лигите, но нямам кайсии, та спретнах един пай:
Пай с вишни/череши
Разбийте добре 200гр прясно масло с 200гр пудра захар и прибавете като не преставате да бъркате сместа един по един 4 жълтъка, 3 с.л. кисело мляко и ситно настърганата кора на един лимон и 2 ванилии. Накрая прибавете 360 гр брашно, пресято с бакпулвер.
Разбийте добре сместа и я изсипете в по-голяма тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.
Отгоре наредете 1 кг изчистени от костилките череши(вишни, а може и други меки плодове).
Пече се в умерена фурна (аз на 180 градуса). След като изстине се нарязва на пастички и се поръсва с пудра захар.

Ако престои един ден става много по-вкусен, но вкъщи не му дават този живота:)))))

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #824 -: Юни 25, 2010, 08:12:14 pm »
'Айде на Кабалината шоколадова торта.... с коняче или кафенце ;D
Още не се е стегнала и за това не съм я махнала от формата ;)
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #825 -: Юни 25, 2010, 10:06:10 pm »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #826 -: Юни 25, 2010, 10:40:45 pm »
Току-що го насипах в бурканите и стана жестоко! :rolf: :rolf:

Сладко от черен касис:

400 г. касис, 600 г. захар, 1 суп. лъжица коняк.

Касисът се намачква с вилица, засипва се със захарта и се оставя да пренощува в хладилника в купа, покрита с домакинско фолио.

На следващия ден се слага в по-широк съд на котлона, изчаква се да заври хубаво и се вари точно три минути, като през цялото време се обира пяната. Не се притеснявайте, достатъчно е. Сложете коняка. Оставете да почине половин час и насипете в предварително стирилизирани бурканчета. Затворете с капачки и  приберете за зимата или направете чийзкейк още утре.
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 10:53:28 pm от Ropotamo »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #827 -: Юни 25, 2010, 10:44:09 pm »
Току-що го насипах в бурканите и стана жестоко! :rolf: :rolf:

Сладко от касис:

400 г. касис, 600 г. захар, 1 суп. лъжица коняк.

Касисът се намачква с вилица, засипва се със захарта и се оставя да пренощува в хладилника в купа, покрита с домакинско фолио.

На следващия ден се слага на котлона изчаква се да заври хубаво и се вари точно три минути, като през цялото време се обира пяната. Не се притеснявайте, достатъчно е. Оставете да почине половин час и насипете в предварително стирилизирани бурканчета. Затворете с капачки и  приберете за зимата или направете чийзкейк още утре.

ти ме разби направо!
другата седмица ще го направя! още не съм виждала касис на пазара.
предполагам и червения и черния могат да бъдат приготвени по описания от теб начин...
мерси за рецептата.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #828 -: Юни 25, 2010, 10:51:01 pm »
О, Марая, ти се беше загубила нанякъде. Радвам се да те видя пак наоколо. Липсваше ни тук.

Сигурно ще стане и с червен. Аз не обичам пресен касис, но сладкото има съвсем различен вкус. Това специално накиселява, на гъстота е точно както трябва, а на цвят е убиец. Трябваше да направя снимка преди да  го насипя в бурканите, но не се сетих.

*

Марая

• 28287
« Отговор #829 -: Юни 25, 2010, 10:54:36 pm »
О, Марая, ти се беше загубила нанякъде. Радвам се да те видя пак наоколо. Липсваше ни тук.

Сигурно ще стане и с червен. Аз не обичам пресен касис, но сладкото има съвсем различен вкус. Това специално накиселява, на гъстота е точно както трябва, а на цвят е убиец. Трябваше да направя снимка преди да  го насипя в бурканите, но не се сетих.

и аз се радвам да те *видя*. пътувам напред - назад. човека е човек когато е на път.

обожавам сладко от тъмни плодове. за сини сливи всичко давам ;D ;D.
комбинирано със сирене е уникат....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #830 -: Юни 25, 2010, 11:13:13 pm »
И аз съм по киселите плодове, вишни и сливи особено.

Имам два храста арония. Някой правил ли е нещо от или с арония?

*

Марая

• 28287
« Отговор #831 -: Юни 25, 2010, 11:27:58 pm »
И аз съм по киселите плодове, вишни и сливи особено.

Имам два храста арония. Някой правил ли е нещо от или с арония?

става уникален сок!
много е полезна аронията....
къде ги гледаш , аз си мислех , че живееш в София....

« Отговор #832 -: Юни 26, 2010, 08:33:40 pm »
Не съм в София. Имам си къща и двор :blink: с много рози и касис, и ягоди, и малини и други работи.

*

abroad

« Отговор #833 -: Юни 26, 2010, 08:45:33 pm »
Не съм в София. Имам си къща и двор :blink: с много рози и касис, и ягоди, и малини и други работи.

Айде стига, че ти завидях :-[
До 19тата си година живях в къща и оттогава насам все натам ме влече все повече и повече, ако моге и на брега на морето :mellow:

п.п. трябва да взема най-после някоя рецепта да публикувам в тая тема, че срам с Луна в Рак уж и по сидерал :-X

« Отговор #834 -: Юни 26, 2010, 09:33:16 pm »
Дай нещо с миди и чесън. Или миди с някакъв сос.

*

abroad

« Отговор #835 -: Юни 26, 2010, 09:42:20 pm »
Ей, уцели ме в слабото място ;D
Морската храна ми е слабост, само и единствено с изключение точно на мидите ;D

« Отговор #836 -: Юни 27, 2010, 09:24:05 am »
Ами дай НЕЩО тогава! ;D

*

abroad

« Отговор #837 -: Юни 27, 2010, 10:15:02 am »
ОК :blink:

СКАРИДИ НА ФУРНА

продукти

* около 450-500гр. големи, необелени, сурови скариди (не кралски, не варени)
* 50гр. разтопено масло (но измерено в твърдо състояние)
* 2-3 с.л. зехтин
* 2-3 с.л. нарязан пресен магданоз
* 1 с.л. нарязана прясна мащерка
* 1 с.л. нарязан риган
* 1-2 с.л. нарязани лукчета
* сол и черен пипер
* 2 връзки лапад
* 2 лимона

приготвяне

В голяма купа се смесват маслото, зехтина, магданоза, мащерката, ригана, лукчетата, солта, пипера и скаридите.  Лимоните, нарязани на резени покриват сместа. Покриват се добре с фолио  и престояват в хладилника 24ч.

Фурната се загрява предварително до 190⁰. Цялата смес без лимонените резенчета се изсипва в йенска тенджера с малко вода, която да покрива 1/3 от сместа. Пече се около 50 минути, като се разбърква 1-2 пъти, докато скаридите придобият характерен медено златист цвят.

Сервират се върху лапада, гарнирани с лимонените резени и обилно заляти с пресен лимонов сок (последното е въпрос на лични предпочитания).

Добър апетит :blink:

« Отговор #838 -: Юни 27, 2010, 10:37:30 am »
Мммм звучи апетитно. Обаче май ще минем без лапад. Нямам консервиран, а за пресен вече не е сезона.
Звучи много морски.Благодаря ти!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #839 -: Юни 27, 2010, 10:57:33 am »
аз  съм скаридено чудовище  :P
лиюно не мога да готвя, но пък акъл давам и сестра ми направи едни страхотни скариди с масло, чесън  и кокосово мляко- по тайландски, а да и джинджифил

abroud, като заготвиш викай да помагам
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.