Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265015 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #980 -: Юли 24, 2010, 09:54:19 pm »
не , нчма да остане до утре , но пак ще направиме.
само забравих да ти кажа , че сусама го сложих в дълбок тиган и го обърнах няколко пъти и стана хрупкав!
да си жива и здрава! :kissd: много ти благодаря за вкусната салата!

в микровълновата също става хрупкав, а и е готов за много по- кратко време, не цапаш и тиган ;) и без това веднага го слагаш в салатата и започва да поема течността..
но промяната на рецептата е проява на творчество, и трябва да се насърчава..така че- браво.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #981 -: Юли 24, 2010, 10:07:13 pm »
не е точно мястото в тази тема, но ако някой има проблем с лениви черва, няма да сгреши, ако слага на повечко неща сусам..аз нямам такива проблеми, но го обичам..сусама и ябълките /с корите/ са като фирма ''василка'' за червата, чистят всичко.. ;D
също по една супена лъжица суров, смлян сусам сутрин на гладно, ако се приема с постоянство, възстановява ставните хрущяли..ако се комбинира и с мляно сурово ленено семе, води до понижаване и на теглото..може да се забъркат с лъжица кисело мляко или плодов сок за по- лесно приемане..малки, изпитани хитринки.. ;)

« Отговор #982 -: Юли 24, 2010, 11:13:44 pm »
няма да сгреши, ако слага на повечко неща сусам..

Сусамът е ценен източник на калций  ;) Ръсете го, където намерите за добре!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #983 -: Юли 24, 2010, 11:30:29 pm »
Сусамът трябва да се счуква лекичко...иначе трудно се усвоява от организма. Забеляза ли ли сте как го изхвърля необработен?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #984 -: Юли 25, 2010, 12:35:01 am »
аз правя питки със сусам!
черпила съм Нухето ,като ми беше на гости в София. ;D
купувам една разядка от Пикадили със сусам! на някои неща слагам сусамено олио- фен съм на сусама!
но салата на Вижън си заслужава да я пробвате! УНИКАЛНА Е! а не забравяйте ,че Ви го казва луна в телец! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #985 -: Юли 25, 2010, 06:55:35 am »
Сусамът трябва да се счуква лекичко...иначе трудно се усвоява от организма. Забеляза ли ли сте как го изхвърля необработен?

да, когато трябва да се усвоява изцяло го смиламе направо..но иначе служи като подправка, като е цял спомага движението на храната, засилва перисталтиката и тогава трябва да е цял..
а и когато трябва да се усвои изцяло не трябва да е печен..

*

Vision

• 3523
« Отговор #986 -: Юли 25, 2010, 04:49:48 pm »
днес ходих за цигари на женския пазар и освен цигари си взех 2 кг. зелени, месести чушки, 200 гр. бял сусам, 400 гр. соеви кълнове и 5-6 млади, крехки краставици..реших да правя китайската салата с чушки, вместо със зеле и стана просто перфектна..нарязах повече от килограм чушки, като първо ги изтърбуших и измих от семките, после нарязах на две по дължина и напряко на лентички, 3 краставици на кубчета, с кората, защото за съвсем крехки- на 2 по дължина, всяка половинка на още 2 и на кубчета по 1 см. горе долу..измих и сложих всичките 400 гр. пресни соеви кълнове, вземам ги от един китайски магазин до пазара, килограма е 2.50 лв, а 400 гр. 1.30 лв., винаги са пресни..моркови нямах, ама и без това реших да я направя изцяло зелена в чест на Венера.. ;)
дресинга също малко по- различен- сложих както обикновено сол, захар и оцет, но сега зехтин, малко светъл соев сос и пак чесън..нарязах и 1 не много голяма връзка магданоз..разбърках всичко, изпекох сусама в микровълновата и го смесих горещ със салатата, изчакахме малко да се овкуси и я нападнахме, ама много добре се получи..и освен това брат ми беше взел млечни царевици и решил да ги изпече в оребреният тиган като на скара, само с малко масло, та и те станаха перфектни, с вкус на пържоли.. ;D
и след една пълна чиния салата и една царевица сега /както казва Вещичка/ седя и пъшкам като болно тюленче.. ;D ;D ;D
ама не се оплаквам.. :-[

*

Kaya

• 2893
« Отговор #987 -: Юли 25, 2010, 06:33:31 pm »
айде и аз да се похваля какво се опитах да сготвя ;D защото не ме бива много ;)

крем супа от червена леща:
червена леща и 1-2 варени картофа
запичате лещените зрънца в тиган (по- скоро препичате)
запържват се  лук, чесън,  и всякакви индийско-арабски подправки ( къри, кориандър, джинджифил, черен пипер, червен такъв) и сол и отгоре лещата + доамтче и чушка
ври ври  и после прибавяте  картофчетата
пасатор
добавяте вода ако се наложи към вече сложената към лещата ( аз лично обияам гъста)

сервирате с паниран до златисто лук+ настъргано кашкавалче

стори ми се добра идея за днешния зимен ден
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #988 -: Юли 25, 2010, 07:52:22 pm »
Страхотна ти е идеята.  :blink: Жалко, че днес нямам картофи, а и на мен ми се готви такава леща. С червената знам друга, за зимата е супер наистина. Пикантна, ммм.  :wub:

Лещата се слага да поври за известно време, колкото да се развари, като водата в тенджерата е няколко пръста над количеството леща.
В тиган се задушава лук с масълце и се изсипва в лещата.
Долива се малко вода, колкото решите според желаната гъстота. Прибавя се нарязания на филийки чесън, джоджен и сол. 
Отново в тиган се разтопява масло с лют и сладък червен пипер. После се добавя доматено пюре или домати от буркан, не повече от чаша примерно, но всичко е на око и според количествата.
Отива при супата и се слага черен пипер или допълнителна подправка по избор, аз слагам индийско орехче, то него на какво ли не го слагам.  ;D Любимо ми е.

Към всяка купичка парче лимон и за който яде хляб, препечен, натъркан с чесън и с настърган кашкавал.  :blink:

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #989 -: Юли 25, 2010, 08:03:49 pm »
И на лещичката шепа сушени челадинкиииииииииииииии:))))))))))))))))))

*

sunrain

• 6710
« Отговор #990 -: Юли 25, 2010, 08:07:10 pm »
Ау, само да намеря, знаеш ли как обичам сушени гъбки.  :wub:

« Отговор #991 -: Юли 25, 2010, 08:10:22 pm »
Тая тема със снабдяването със сушени гъбки ми беше май първата дискусия във форума. Ти от кой град си Съни?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #992 -: Юли 25, 2010, 08:13:05 pm »
От Варна. Сушени се намират, но конкретно за челадинките не съм сигурна, че ще успея. Но с търсене става... :blink: Благодаря ти за хрумването.

« Отговор #993 -: Юли 25, 2010, 08:13:26 pm »
Май и ти си от Варната града ... Да взема есента да ви пратя гъбки с бобеца дето съм обещала.... натам върви работата:))))

« Отговор #994 -: Юли 25, 2010, 08:14:20 pm »
Челадинките са разкош за леща, бобец наш насъщен, копривена супа и куп други манджички. ...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #995 -: Юли 25, 2010, 08:17:06 pm »
Май и ти си от Варната града ... Да взема есента да ви пратя гъбки с бобеца дето съм обещала.... натам върви работата:))))

Аз не съм забравила да знаеш. Натам върви, да. Ще съм ти един от първите клиенти с най-голямо удоволствие.  :blink: Баба навремето сушеше гъбки и правеше най-разкошната каша от тях, но жалко вече я няма до мен, тази жена беше истинско съкровище, толкова често я споменавам, дано някъде там усеща колко много я обичам.  

*

Nebesna

« Отговор #996 -: Юли 25, 2010, 08:18:16 pm »
но салата на Вижън си заслужава да я пробвате! УНИКАЛНА Е! а не забравяйте ,че Ви го казва луна в телец! :blink: ;)

Луна в Телец няма как да не хареса манджите на Луна в Телец. :72:

« Отговор #997 -: Юли 25, 2010, 08:20:46 pm »
Съниииииииииииии, аз ще съм само доставчик бреее, тук ги има на Кирковия пазар, та събирам заявки кой по колко от кои иска и ще ви "колетирам", само ще намина да видя септември какви ще са цените на дядото дет ги продава. Аз и с бобецо така - ще купя от майката на моя съученичка и ще ви пратя. Аз вече трета година си купувам от нея и съм страшно доволна, щот такъв боб при вас немаааа :P.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #998 -: Юли 25, 2010, 08:23:05 pm »
Лигония, за мен няма значение, че се броиш само за доставчик, този жест си струва да бъде оценен, примерно с нещо морско.  :blink: Здраве да е до септември, ще се разберем по въпроса.

« Отговор #999 -: Юли 25, 2010, 08:25:43 pm »
Сега се сетих и за моята баба с вкусните манджички с домашното масълце.... Милите ни баби и дядовци. Всеки от нас има някой прародител , за който се сеща с много обич. ....