Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264795 Прегледи
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1000 -: Юли 25, 2010, 08:27:03 pm »
Ок, септември ще пиша заявките :)))) За мен удоволствие :)))))

*

holanda

« Отговор #1001 -: Юли 26, 2010, 11:42:22 am »
Изгорял съм много лошо, не мога да спя вече втора нощ..   :angry: ;D
изгарял съм и друг път, ама такова нещо не е било чак на мехури съм станал.. явно слънцето действа като лупа като има мъгла и сега едиснтвеното с което разполагах да се намажа беше сусамово олио{ама след дъжд качулка}, което го ползвах за салати..  ;D
как се къпете бе хора като сте изгорели, отврат е..  :91:

да н' си са объркал с темитИ?  :Pтук се готви..ина4е..то и ти става6-пе4ен Рибок със сусамово олио  :P ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1002 -: Юли 26, 2010, 11:52:10 am »
изправена съм пред една чуденка. понеже обожавам зеленчукова супа, а зимата няма пипер си мисля да направя в малки бурканчета накълцан на дребно зелен пипер с настъргани моркови. обаче не знам как да го съхраня. мисля си да напълня бурканчетата с вода и лъжица сол и да ги заваря за 5-10 минути заради капачките.  дали ще стане по този начин? няма ли да се развали?

мама го прави така, но вместо вода слага доматен сок и ги вари към 15 минути. ама аз не обичам домати в супата, а и искам да си останат хрупкави, а не меки и кашести, та съм в див потрес... а си взех една голяма торба пиперки и трябва да ги направя нещо щото вече трети ден седят и ако още се подпичквам ще се скапят  :unsure: :unsure: :unsure:

мислех си да сложа аспирин, ама това не е туршия, а и аспирина при туршиите не се усеща, ама в супата ще стане голяма гнус...

моля виииииии, дайте някои идеи /който е правил де/  :-[

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1003 -: Юли 26, 2010, 12:49:01 pm »
Вещичка, абсолютно всичко, което искам да ми е прясно за през зимата слагам във фризера. Всички видове подправки, нарязани и сухи, да не се скашкат, пипера го пека и го слагам необелен, така се запазва, листа за сърми, моркови на дребно за супички, пиперче зелено също, зелен лук, какво ли още не.

Крис, за теб кисело мляко няколко пъти се намажи, докато кожата попие, но намери истинско. Облекчава значително и подпомага кожата да се справи с изгарянето.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1004 -: Юли 26, 2010, 03:34:32 pm »
Това с киселото мляко съм го чувал, но никога не съм гоизпробвал работи ли на практика, аз имах алое, а то има свойството да прониква надълбоко в кожата и го смесих със сусаменето олио, облекчи до някаде ама съм целия на мехури..  ако говорим за истинско кисело мляко, трудно се намира в днешно време под ръка когато си поискаш, аз мога да си го набавя ама не на момента, а тези в магазините не са истински то е ясно, но се чудя дали с токова има смисъл..

я бе я се напръскай с пантенол и ще ти е мирна главата. лятото винаги имам спрей пантенол в къщи заради диванетата  ;D  пантенола обезболява и премахва червенината - точно за изгаряния е  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1005 -: Юли 26, 2010, 03:35:24 pm »
Така е, за купеното не гарантирам, за домашното - да. Съвсем наскоро ми се наложи да се мажа, че изгорях, стоях цял ден на слънце по принуда, не за кеф, твоето поне е било приятно надявам се.  ;D Алоето има с какво да облекчи, но щом вече си на мехури, няма как, ще чакаш да се регенерира кожата, но дотогава я мажи повече, както и си започнал. Бррр, как можа така да изгориш, чак аз изтръпвам при мисълта.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1006 -: Юли 26, 2010, 03:36:26 pm »
я бе я се напръскай с пантенол и ще ти е мирна главата.

Да, помага. Ама той много се е докарал, де. Поне ще намали болката. Навремето имаше и едно дефламол ли беше...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1007 -: Юли 26, 2010, 04:25:29 pm »
изправена съм пред една чуденка. понеже обожавам зеленчукова супа, а зимата няма пипер си мисля да направя в малки бурканчета накълцан на дребно зелен пипер с настъргани моркови. обаче не знам как да го съхраня. мисля си да напълня бурканчетата с вода и лъжица сол и да ги заваря за 5-10 минути заради капачките.  дали ще стане по този начин? няма ли да се развали?

Добави и други зелени подправки, които обичайно си слагаш в супата- магданоз, целина, кервиз, червена чушка и т.н. Сложи само сол, но доста. Затваряш и оставяш на хладно, без да стерилизираш. Без да добавяш вода и други течни съставки, включително домати. Само сол. Зимата слагаш по лъжица - две в супата, по-вкусно е от вегета. Разбира се, не трябва да солиш супата, преди тази добавка, че си е доста солена. :blink:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1008 -: Юли 26, 2010, 04:31:56 pm »

Добави и други зелени подправки, които обичайно си слагаш в супата- магданоз, целина, кервиз, червена чушка и т.н. Сложи само сол, но доста. Затваряш и оставяш на хладно, без да стерилизираш. Без да добавяш вода и други течни съставки, включително домати. Само сол. Зимата слагаш по лъжица - две в супата, по-вкусно е от вегета. Разбира се, не трябва да солиш супата, преди тази добавка, че си е доста солена. :blink:

искаш да кажеш, че само със сол нема да се развали  :unsure:  мама така правеше пресен копър и държеше бурканчето в хладилника... не ми се струва добре това което предлагаш, защото аз обожавам по много пиперки в супата, а една две лъжички нема да ми стигне. някак искам да направя така, че едно бурканче да отива за една супа - отварям и слагам. имам доста мънички бурканчета от лютеници разни...

уффф утре ще го мисля - сутринта се мятам да го правя да видим кво ще излезе... дано да стане...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1009 -: Юли 26, 2010, 04:51:06 pm »
Не, няма да се развали само със сол. Но и не можеш да бухнеш цялото бурканче вътре, щото си трябва бая сол, за да не се разваля.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #1010 -: Юли 26, 2010, 08:58:59 pm »
Това с киселото мляко съм го чувал, но никога не съм гоизпробвал работи ли на практика, аз имах алое, а то има свойството да прониква надълбоко в кожата и го смесих със сусаменето олио, облекчи до някаде ама съм целия на мехури..  ако говорим за истинско кисело мляко, трудно се намира в днешно време под ръка когато си поискаш, аз мога да си го набавя ама не на момента, а тези в магазините не са истински то е ясно, но се чудя дали с токова има смисъл..
Киселото мляко съм го пробвала за облекчаване на болки при слънчеви изгаряния преди години и е ефикасно. Проблемът е, че това, което се предлага в момента като кисело мляко е просто имитация.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1011 -: Юли 26, 2010, 11:12:00 pm »
Сложи им малко антифриз и ще останат вечно хрупкави  ;D

:rolf:

...просто не е истина как се смях с глас на това

откъде ти дойде тази идея...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #1012 -: Юли 27, 2010, 06:42:04 am »
Това с подправките в бурканчета със сол и аз го правя от няколко години както Даяна описа. Слагам ги в хладилника и цяла зима по 2 с.л. в супите бухам. Съдържанието е настъргани моркови и чушки, магданоз със дръжките обаче, целина и повече сол. То става една доста суха смес и аз я натъпквам доста. Не е малко - за дълго имам.
А за тези които правят традиционните зимнини в буркани - моята майка най си тачи следната смес - почистени домати от семки и люспи, моркови и чушки се смилат и се слагат в бурканчета от пюре с малко сол и магданоз. Стерилизират се за 5 мин и готово. Чудесно е за варива и други манджи. Понякога става и за салатка зимата с малко лук и зехтин. Разбира се няма качествата на замразените зеленчуци, но на мен не ми достига никога място във фризера за всичко.
Аз вече си замразих почистени череши (за черешовия ми пай през зимата) и малинки и ще чакам от бабите по селата да купя чушки и моркови. Тях ги нарязвам на дребни кубчета и ги слагам в плоски пликчета във фризера. За готвене си отчупвам лесно колкото ми е необходимо от пликчето. Замразявам коприва и лапад. Когато има и домашни домати почистени от люспите на парченца , ги слагам в пластмасови малки кутиийки от сладолед. Важното е само да се спазва правоъгълната форма, за да се използва рационално мястото във фризера.

« Отговор #1013 -: Юли 27, 2010, 06:50:12 am »
Крис - за твоята болка - невен пържен в свинска мас. Според мен няма по-добро лекарство за изгоряло и от слънце и от огън. Цаката на изгорялото е преди къпането да се облееш с някакъв спирт, така се облекчава силната топлина. И веднага след къпането мазане, ама яко с най- мазния крем който имаш. Дори и чиста свинска мас или масло върши работа. Като попие пак , че знам как боли стегнатата прегоряла кожа.
А това с невена - бабите по селата го правят и все още не е трудно да се направи. Съхранява се с години в хладилника. А ако е изгоряло от електрически уред или вряла консистенция (полято с нещо вряло), при намазването с тази смес не остават белези. Преди години като студентка се изгорих в електрически радиатор в квартирата и моя приятелка веднага ме намаза. Белег почти не остана. Затова е хубаво да го има човек под ръка в хладилника, особено пък ако има малко дете, дето пипа навсякъде и после си броят белезите от детските години.

« Отговор #1014 -: Юли 27, 2010, 08:36:22 am »
   За невена - подкрепям с две ръце - наистина доказано средство срещу изгаряне.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1015 -: Юли 27, 2010, 09:31:30 am »
Рецептата на лигония с невена и свинската мас  е  подходяща и като подхранващо средство за коса. Не съм я пробвала, но приятелка -рускиня ми я беше казала.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1016 -: Юли 27, 2010, 10:13:42 am »
абе забравете я свинската мас, бррр чак се погнусявам като се сетя  :-X :-X :-X

ето ви моята лична рецепта за такъв мехлем  :P  

МЕХЛЕМ ЗА РАНИ И ВСЯКАКВИ ИЗГАРЯНИЯ

продукти:

една шепа изсушен невен
100 мл. базово масло от гроздови семена или 50:50 масло от гроздови семена и масло от пшеничен зародиш
25 гр. пчелен восък

приготвяне:
* изсипете сухия невен в буркан с капаче.
* отгоре му сипете базовото масло.
* оставете го за 7-8 дни да се кисне някъде на хладно.
* след този срок прецедете през марля маслото в малка колба или бехерова чаша.
* поставете пчелния восък при маслото.
* загрейте на водна баня до разтопяване на восъка като се внимава да не заври и да не преминава повече от 40* t по С.
* докато е топло можете да му добавите някакво етерично масло за аромат или с определена цел.
* разбърква се само с дървена клечица или лабораторна лъжичка /обикновено стъклена/.
* изсипва в малко бурканче и се съхранява в хладилник над 6 месеца.

това е от моите специалитети по ароматерапия и върши чудеса  :-[  досега са си излекували мои приятели с това лишеи по клепачите, изгорено от мотор, изгорено от слънцето, напукани устни, рани по петите и други... дъщеря ми имаше лишей на едната ръка и то доста голям - някъде три пъти се намаза и се оправи... така че дерзайте с билковите препарати и забравете тези свински истории  :72:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1017 -: Юли 27, 2010, 11:03:43 am »
Веще, а кога евентуално най-накрая ще може да си поръчаме тия твоите мазила и да ни ги пращаш некакси?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1018 -: Юли 27, 2010, 11:12:57 am »
Веще, а кога евентуално най-накрая ще може да си поръчаме тия твоите мазила и да ни ги пращаш некакси?

ми не знам бе  ;D  никой още не си е поръчал нищо, а и не знам как става пращането и коя куриерска фирма евентуално би доставила нещо такова... а и като се има в предвид, че се съхранява в хладилник, най-вероятното е да стават поръчките по студено време, а не сега в жегите, че току виж вкиснало додето дойде до местозначението си  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1019 -: Юли 27, 2010, 01:54:48 pm »

аз съм ползвала нейни трици и крем!
с крема трудна работа-докато се прибрах в София той стана течен :(. но триците бяха страхотни и чистеха кожата по-добре от козметик! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците