Ще ви предожа една салатка която много ми харесва а предполагам и на вас.Продуктите са ориентировъчни ,че рядко ползвам рецепти,повече го карам на око.
Италианска салата
2 бр.ябълки по сладки(аз харесвам Златна превъзходна)
2бр кренвиши или шунка
1глава кромид лук(да не е много малка)
половин буркан стерилизирани краставички
1 опаковка майонеза
магданоз
Всичко се реже на жулиен(ивички 2-3 см) а лука на филиики като за салата.
Объркваме всичко и я оставяме30 мин да се смесят вкусовете.Бон апети :blink:
И аз като една Телешка Луна много обичам за готвя и естествено да хапвам,само където не обичам като творя в кухнята някой от домашните да ми се преплита в краката.Когато имам спокойствие нещата ми стават много вкусни.
а това ми е друга любима рецепта
МУСАКА С МАКАРОНИ
1 пакет макарони се сваряват с малко солчица а каймата(около 500гр)язадушавам с мазнинка и домати една голяма консерва.Ако пък нямам домати слагам кетчуп но след като е готова вече каймата.Прибавям чубричка,малко риган,черен пипер и щипка канела и провам на вкус.Аз общо взето толкова често провам храната докато готвя,че после се питам дали съм гладна.Като е готово всичко или ги редя ред макарони, ред кайма или разбърквам всичко.Заливката е с Бешамел(това е по-различното)в който чукам едно яйце и прибавям2-3 суп.лъж.кисело мляко.Слагам във фурната леко да дръпне и после настъргвам върху заливката кашкавал,поръсвам с 2с.л. галета и хвърлям3-4 парченца масълце.Запича се кашкавала и става....мммммм :blink:
Ако на някой му са малко домаите може да си ги увеличи