Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263690 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1340 -: Ноември 08, 2010, 12:03:36 am »
Вижън, може и така да е, аз нали въобще не съм по захарите, все тая ми е, но съм забелязала, когато за нещо се е налагало да я ползвам, по-приятен аромат има. Друг е въпроса, че тази, която се продава, може въобще да не е кафява, а просто боядисана, както червения пипер примерно.

е, аз да те информирам, да не залагаш много на нея..иначе гледам, че масово си купуват хората кафява на бучки за кафето, но не съм я опитвала, защото го пия без захар вече поне 7-8 години и не мога да го пия, ако има захар, дори и малко..трябва да си направим една тема ''черен и бял списък на заведенията в различните градове''..имам вече едно в черния списък, от днес пак, то големи разходки на това хубаво време и присядане тук там от време на време.. ;)
много хубаво и дано така да се задържи до 22 декември, и на 23-ти да натрупа сняг до колене.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1341 -: Ноември 08, 2010, 12:06:45 am »
Хубава идея е това с времето, за съм.  ;D И аз кафето винаги съм го пила горчивичко, другото не ми е по вкуса.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1342 -: Ноември 08, 2010, 12:14:03 am »
Хубава идея е това с времето, за съм.  ;D И аз кафето винаги съм го пила горчивичко, другото не ми е по вкуса.

И виното не смесваш с вода , затова пък брака и любовта са смесени! :wub: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #1343 -: Ноември 08, 2010, 02:28:09 am »
Не знам дали ще ми повярвате, но това е първото ми влизане в тази тема и то само да напиша този пост.  ;D  Голяма кулинарка съм, много се интересувам от манджи, няма що. Ще си опържа пръстите някой ден.  От къде ли идва тази ми апатия към готварството. Това моето на нищо не прилича. :unsure: :o

Винолейска луна.... :rolf: Имам я в къщи!!! ;) ;D
Ама КМДВ и ще си говорим ;D....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1344 -: Ноември 08, 2010, 02:44:32 am »
като му дойде времето  ;D
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Марая

• 28287
« Отговор #1345 -: Ноември 08, 2010, 02:53:08 am »
като му дойде времето  ;D

Ученото си е учено! :clap: :kissd: :rolf:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1346 -: Ноември 08, 2010, 06:24:29 am »
Аз приключих с кексовете, преминавам на моркови със зехтин, че ноща е дълга, трябва да се хрупа. А вие можете да продължите да готвите...  :P

И не само бременна и не се знае какво ще роди! ;D ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1347 -: Ноември 09, 2010, 06:39:32 pm »
Дивна, когато имаш възможност, вече дай ценните си напътствия за суши-то.  :blink: Във Варна вече има един нов магазин, където може да се намери всичко за него. 

*

Марая

• 28287
« Отговор #1348 -: Ноември 09, 2010, 07:00:11 pm »
Nqma da ti кажа Съни , как се изложих снощи с едни пилешки дробчета....
Изсуших ги и нищо не успях да направя.... :unsure: ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1349 -: Ноември 09, 2010, 07:13:44 pm »
Е случва се.  ;) Моят най-голям провал е с едно картофено пюре, нещо така елементарно. Карай да върви, поне сигурно си знаеш откъде дойде проблема.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #1350 -: Ноември 09, 2010, 07:16:09 pm »
Е случва се.  ;) Моят най-голям провал е с едно картофено пюре, нещо така елементарно. Карай да върви, поне сигурно си знаеш откъде дойде проблема.   

Belqta e w towa , `e ne znam.... ;D ;D
Правих с бира , зехтин и черен пипер , на финала сложих и малко масло....Умерена фурна :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1351 -: Ноември 09, 2010, 07:18:19 pm »
В такъв случай вината се пренася директно върху продукта, кой знае колко векове са престояли във фризера. Щом няма основателна причина, това ще е.

« Отговор #1352 -: Ноември 10, 2010, 03:09:41 am »
Скивайте сега един много як хипер-мега-астро ритуал: 

Продукти:

3 чаши брашно
1 1/2 чаши захар
1 лажица какао
1/2 ч.чаша олио
1 1/2 чаши кисело мляко
1/2 чаена лажица сода бикарбонат
3 яйца

Начин на приготвяне:

Смесете брашното,яйцата,какаото,захарта и олиото,разбъркайте добре.Киселото мляко и содата се смесват и се оставят содата да набъбне.Прибавете млякото към останалата смес,разбъркайте с миксер.Сместа се слага в намазнена тавичка или форма за кекс.Пече се на загрята фурна за 30-40 минути
Приятен апетит!

*

Марая

• 28287
« Отговор #1353 -: Ноември 10, 2010, 03:54:54 am »

Продукти:

3 чаши брашно
1 1/2 чаши захар
1 лажица какао
1/2 ч.чаша олио
1 1/2 чаши кисело мляко
3 яйца

Начин на приготвяне:

Смесете брашното,яйцата,какаото,захарта и олиото,разбъркайте добре.Киселото мляко и содата се смесват и се оставят содата да набъбне.Прибавете млякото към останалата смес,разбъркайте с миксер.Сместа се слага в намазнена тавичка или форма за кекс.Пече се на загрята фурна за 30-40 минути
Приятен апетит!

Звучи вкусно , а далиии отгоре , ако се постави бита сметана с грозде или ягодки няма да изглежда по-добре :rolleyes: :-\?

*

Divna

« Отговор #1354 -: Ноември 10, 2010, 03:56:40 am »
Дивна, когато имаш възможност, вече дай ценните си напътствия за суши-то.  :blink: Във Варна вече има един нов магазин, където може да се намери всичко за него. 

Важно е да имаш хубави листа за суши и ориз, който да свариш на водна баня. Имаш ли подходящ съд за това? Оризът трябва да е за суши. С обикновен не е добре.
Сьомгата /или каквато и друга риба избереш/ трябва да е прясна.
За навиването трябва да имаш бамбукови кърпички. Фатката е като слагаш продуктите и завиването.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1355 -: Ноември 10, 2010, 03:59:18 am »
Имам за водна баня подходящ. Видях къде продават и ориз за суши. Остана само да видя за тия бамбукови кърпички. Нещо по-специфично има ли там? Или при завиването?

« Отговор #1356 -: Ноември 10, 2010, 04:05:27 am »

Продукти:

3 чаши брашно
1 1/2 чаши захар
1 лажица какао
1/2 ч.чаша олио
1 1/2 чаши кисело мляко
3 яйца

Начин на приготвяне:

Приятен апетит!

Звучи вкусно , а далиии отгоре , ако се постави бита сметана с грозде или ягодки няма да изглежда по-добре :rolleyes: :-\?

Не, чист, само с кокосови стърготинки :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1357 -: Ноември 10, 2010, 04:08:38 am »
Оушън , белички ли са?
Ммммм...вкусно..., да пална ли самолета?! :rolleyes: :-\

« Отговор #1358 -: Ноември 10, 2010, 04:10:46 am »
Оушън , белички ли са?
Ммммм...вкусно..., да пална ли самолета?! :rolleyes: :-\

Мноо ясно,че са белички. Пали го, да не го паля аз!

*

Divna

« Отговор #1359 -: Ноември 10, 2010, 05:00:51 am »
Имам за водна баня подходящ. Видях къде продават и ориз за суши. Остана само да видя за тия бамбукови кърпички. Нещо по-специфично има ли там? Или при завиването?

При завиването се слагат пръстите специфично, за да се докара провоъгълна форма. Но аз в началото като незнаех ги правех кръгли.  ;D И кръгли се консумират и са също толкова вкусни.  ;)