Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264062 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1420 -: Ноември 27, 2010, 03:15:17 am »
Аз свих едни сърмички кисело зеле и сега ги чакам да уврат, че утре за обяд да ги запека  :-[

Но тази вечер не се стърпях да си напарвя зелева залата с червен пипер и зехтин и една чаша от любимото ми червено вино No Man's Land Gold. Аз съм почитател на купажните вина. ;)

Онзи ден ги хапнах...Много ги обичам...интересно постните ми харесват повече... ;D..
Какви подправки сложи? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1421 -: Ноември 27, 2010, 03:29:59 am »
Онзи ден ги хапнах...Много ги обичам...интересно постните ми харесват повече... ;D..

Черен пипер  ;D Аз обичам да усещам вкуса на основните продукти - Дева на К2  :blink: Иначе са с ориз и кайма. Нек'си постни.....не ста'аа. Хлъц   :-[ ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1422 -: Ноември 27, 2010, 03:33:59 am »

Черен пипер  ;D Аз обичам да усещам вкуса на основните продукти - Дева на К2  :blink: Иначе са с ориз и кайма. Нек'си постни.....не ста'аа. Хлъц   :-[ ;D

Ще видиш ти , ако ни подпукат немесочдните... ;D ;D
Това да ми е греха ;D ;D..., но наблягам на рибите ;D...всички искам да изхрускам.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #1423 -: Ноември 27, 2010, 03:45:22 am »
На постните слагам повечко морковки, целина, праз, малко чубрица, малко листа целина, повече стафидки, черен пипер - може и бял, аз предпочитам, и ориз, разбира се... мммм... Идва Коледа :mellow:

С целина не съм пробвала , но е идея....ще пробвам! :blink:

Слагам : чубрица , бял пипер , стафиди и вегета....
Стават уникални....

*

holanda

« Отговор #1424 -: Ноември 27, 2010, 04:20:51 pm »

Накъсан на розички карфион, броколи - може и двете, може и малко морковки за цвят - бейби, може и малко кисели краставички и бейби царевички, пилешко - каквото ти е приятно - бяло, бутчета, етц, нареждаш в тенджерка от йенско стъкло, слагаш бучки масалце и пушено/топено сирене - по-щедро, черен пипер и сол.

Затваряш капака на тенджерката.
Печеш 40-45 минутки докато се изпече...

снощи направих тази  :blink: И се получи страхотно.
Очаквах да направя малки грешки като за първи път,но нямаше никакви излагации.
Миксирах броколи и карфиол.

Мерси,Прия  :wub: :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1425 -: Ноември 30, 2010, 02:36:05 am »
Пролетно меню посред зима.  ;D

- картофи соте с много копъъър
- зелена салата с царевица, червен лук, домат, капки лимон за аромат, балсамико+зехтин
- тиквички и гъби на лентички на фурна с малко мазнинка, като са готови им се добавя чесън на ситно, соев сос и отгоре запечен сусам;

Наздраве!
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1426 -: Ноември 30, 2010, 03:35:22 am »
Обожавам копъра....Съни , подсети ме :blink:....

*

Vision

• 3523
« Отговор #1427 -: Декември 01, 2010, 01:48:32 am »

Наздраве!

какво ще правиш за никулден??  :blink:

взела съм стекове сьомга и ми се ще да ги направя нещо различно този път..чудя се дали да не ги запека, намазани с мед, майонеза и горчица да видим какво ще стане... ;D
няма как да не стане по рецептата 6 стека- 6 ч.л. майонеза, 3 ч.л. горчица и 2 ч.л. мед..само ми се ще да и сложа някаква супер екзотична и необикновена за моя вкус подправка, но да не е много силна, за да не убие финия аромат на сьомгата..дай/те някакви идеи за подправка.. :-[ и да се намира на нашия пазар де.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

abroad

« Отговор #1428 -: Декември 01, 2010, 01:53:26 am »
взела съм стекове сьомга и ми се ще да ги направя нещо различно този път..чудя се дали да не ги запека, намазани с мед, майонеза и горчица да видим какво ще стане... ;D

аз тук няма да ти помогна :P
дори филетата са достатъчно мазнички, та какво остава за котлетите, освен ако така намазани не ги оставиш да престоят 24 часа на студено и после ги изпечеш, без допълнителни залитания по мазното ;D, в пергаментова хартия, например

*

Vision

• 3523
« Отговор #1429 -: Декември 01, 2010, 02:03:01 am »

аз тук няма да ти помогна :P
дори филетата са достатъчно мазнички, та какво остава за котлетите, освен ако така намазани не ги оставиш да престоят 24 часа на студено и после ги изпечеш, без допълнителни залитания по мазното ;D, в пергаментова хартия, например

ама то излишната мазнина ще си изтече при печенето, какво толкова, чудя се дали ще са подходящи подправки като мащерка, риган, куркума, лимон /или лайм/ задължително трябва да се сложи май..мащерка и лайм звучи добре, нали?? :blink: няма да ги слагам в хартия, защото ще ги пека малко- 15-20 мин.
замразени са и не знам колко са мазни, ама не вярвам да са чаак толкова мазни, защото не са от много дебела риба, средна е, може би 40 см обиколка..а и нали мазнината на сьомгата е супер полезна с омега3 и т.н., е, ако е много ще е гадно и тежко, от от малко мазнина никой не е умрял..поне аз не съм.. ;D

ох, няма ме в математиката, големината е колкото да си допреш двата средни пръста и двата палеца и да направиш кръг.. :-[

*

Vision

• 3523
« Отговор #1430 -: Декември 01, 2010, 02:09:49 am »
Вижън, във Франция най-често съм ги хапвала котлетите от сьомга на фурна със сос Тартар, можеш и сама да си го забъркаш, на мен така приготвени много ми харесват:

печеш ги първо само осолени и после ги сервираш с тартар, така ли?? и за гарнитура предполагам картофи соте?? :blink:

аз така ги пека обикновено, без нищо, макар че ми харесват и на скара, но с истински дърва, а няма къде..

*

Vision

• 3523
« Отговор #1431 -: Декември 01, 2010, 02:28:32 am »
Не - напльокваш ги хубавко отгоре най-вече и така - бам във фурната, може да закриеш тавата със фолио...

Пробвай някой път, на мен много ми харесва - и с малко бял или черен пипер вътре... мммм... Сервираш с резен лимонче отгоре :) Може и да си седи така по време на печенето - на всеки котлет освен тартата и резен лимон...

Гарнитура - бланширани аспержи ;D

Ако не намериш картофки соте звучат превъзходно ;) Аз лично и пържени ги харесвам и на салатка с лук, зехтин и лимон...

като стане студено времето и аз обичам картофена салата от варени картофи от по- рохкавия вид, след като ги сваря и нарежа на кубчета ги посипвам с кромид на тънки полумесеци и с копър, кипвам в една метална чаша малко олио, сипвам в него оцет, в който съм разбила сол и захар /или мед/, почти да изкипи оцета /ама малко мирише кофти докато изкипи, трябва на пуснат абсорбатор на най- силното да се прави/ и веднага поливам картофите и бъркам бързо..много ми харесват така.. :blink: така се отнема силата на оцета и остава нещо уравновесено между лук и оцет като вкус и сладко-солено, и копърово, леко задушено от горещата мазнина..рохкавите /хлебни/ картофи поемат мазнината, но не трябва да е много все пак..става и с праз тази салата, вместо с кромид, даже като че ли е по- добре с праз..и е най- хубава като постои 2-3 часа в хладилник преди сервиране.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #1432 -: Декември 01, 2010, 02:32:13 am »

последно това шайби ли са, стекове ли, котлети ли, филета ли?!! чета в нета за рецепти и всеки си ги кръщава както си иска..то не че има голямо значение за приготвянето, ама за мен това са стекове, какви са тия шайби и филета.. :-\

*

abroad

« Отговор #1433 -: Декември 01, 2010, 02:38:39 am »
Котлети са :blink:, няма причина за допълнителни тълкувания
Лимон и мащерка - да
Куркума и лайм - не
излишната мазнина изтича само при скара
и да, при всичката и полезност почти съм умирала от това ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #1434 -: Декември 01, 2010, 02:40:13 am »
ммммм... Вижън, звучи чудесно - обещавам да опитам, даже може и сега за никулден, аз ще пържа филенца бяла риба в галета и царевично брашно.

И с много лимон отгоре, аз си падам по по-киселите работи :P

ами тогава щом обичаш кисело, на картофената салата може да и сложиш и кисели краставички, може и грах, царевица, каквото си искаш, за да стане по- шарена..на мен пък току що ми хрумна да я направя с картофи, копър, праз и кисели краставички и в олито вместо оцет да изваря сока от киселите краставички, смесен с мед.. ;D и да намеря една подправка, която е на големи зърна, но не помня как се казваше, леко кухи зърна, които се слагат в киселите краставички, да подправя с нея салатата.. ;D

Прия, благодаря, ти ми беше муза.. :88:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1435 -: Декември 01, 2010, 02:43:06 am »
Да нямаш предвид каперси?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1436 -: Декември 01, 2010, 02:43:09 am »
Котлети са :blink:, няма причина за допълнителни тълкувания
Лимон и мащерка - да
Куркума и лайм - не
излишната мазнина изтича само при скара
и да, при всичката и полезност почти съм умирала от това ;D

добре, ще внимавам..ако не се появя на другия ден, значи съм умряла от сьомга.. :08:

поне ще е приятна смърт..да можеше да го комбинирам и със смъртта на Вазов, ех.. :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1437 -: Декември 01, 2010, 02:44:51 am »
какво ще правиш за никулден??  :blink:

Чудесен въпрос. Тъкмо утре смятам да ходя да си посочвам риби в магазина и ако ми намигнат са мои.  ;D

Още не съм решила, като замисля ще споделя.

А това са котлети, да. Аз със сьомгата опит, освен на скара нямам и без много подправки, задължителното лимонче. Имам една рецепта, която ми е дадена, но не съм опитвала, само да я открия сега, ще ти я пусна за всеки случай като вариант.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1438 -: Декември 01, 2010, 02:49:05 am »

мисля, че е кориандър..май??

*

Vision

• 3523
« Отговор #1439 -: Декември 01, 2010, 02:52:09 am »

мисля, че е кориандър..май??

Бла... :unsure: Това аз не го понасям, особено в пресния му вариант, дето мяза на магданоз, но само външно... Мексиканците го праскат на всичко почти...

не, аз на зърна мисля да намеря, мисля, че баба ми слагаше по 2-3 зърна кориандър на краставичките..искам да си спомня вкуса му.. :blink: