Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264020 Прегледи
*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #100 -: Ноември 26, 2009, 09:36:20 am »
Чакай, чакай, аз не съм го сготвил  ;D Приятелката се вихри из кухнята, аз пазарувам и помагам, когато ми позволят  ;D Че сме много огнени, Луна в Лъв, Слънце - Стрелец и АСЦ Овен, не обича да и се бъркам много много :)
Накрая на вечера си "облизах пръстите"  8)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Mia21

• 2502
« Отговор #101 -: Ноември 26, 2009, 10:04:55 am »
Сестра ми също е с Луна в Риби и готви прекрасно.Невероятни специалитети,абсолютно всичко.Да не говорим около празниците какви чудесии прави и каква красота е масата.
За съжаление и аз имам впечатления върху Луна в Рак,че май много,много не са майсторки в готвенето.Да ме извиняват тези с Луна там. :-[

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #102 -: Ноември 26, 2009, 10:07:05 am »
Чакайте да похваля и мъжа си. Готви невероятно и страхотно експериментира. Той е с асц. Дева и Луна в Рак-)))). Не му трябват рецепти. Просто хваща нещо и започва да го готви-)))) ;D
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #103 -: Ноември 26, 2009, 11:58:31 am »
Пиле фламбе в троен сос

Благодарско, Синухе! Снощи го пробвахме вкъщи, става страхотно! :)

Радвам се!  :)

Чакайте да похваля и мъжа си. Готви невероятно и страхотно експериментира. Той е с асц. Дева и Луна в Рак-)))). Не му трябват рецепти. Просто хваща нещо и започва да го готви-)))) ;D

И аз съм с АСЦ Дева+управител във Водолей-направо се мятам и готвя и донякъде приемем готвенете за творчески акт (упр на Луна и АСЦ-Мерк в 5ти)  :)

*

veshti4ka

« Отговор #104 -: Ноември 26, 2009, 12:30:35 pm »
ЛУНАТА В КУХНЯТА

ЛУНА В ОВЕН-не е много загрижена за приготвянето на кулинарни специалитети ,но при нужда е в състояния да нахрани цялото семейство,дори и себе си.

ЛУНА В ТЕЛЕЦ-притежава завидни кулинарни способности,макар че от една рецепта при нея винаги се получава нещо различно,но най-важното е да е красиво и вкусно.

ЛУНА В БЛИЗНАЦИ-Да готвя храна?  :o  Всеки ден? :o -Колко скучно! <_< Не е ли по-добре да си купя някаква свежа салата. Е, понякога мога да пробвам някаква интересна рецепта,но да готвя всеки ден........да,да ама не! Я най-добре да си поръчам нещо по интернет! :rolleyes:

ЛУНА В РАК-обожава да купува нови продукти и кухненски уреди ,които да пробва.,но това не е най-важното,важното е добре да нахрани другите.И ако може всичко да е повече,повече....

ЛУНА В ЛЪВ-най -важното е да се разпределят кухненските задължения между членовете на семейството,а какво ще бъде приготвено това какво значение има,но когато го видят ,всички трябва да ахнат от възторг. :D

ЛУНА В ДЕВА-Кой ден сме?  :huh: В кой знак е Луната днес?  :unsure: ...Да , така за днес в порциона трябва да има калций,калий,магнезий,фосфор ;)

ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ-кухнята това не е нейната стихия.Може дори да приготви нещо,но за някого ,с някой,а за себе си ,може и сандвич :)

ЛУНА В СКОРПИОН-може да готви,дори превъзходно ,но всичко зависи от това дали е в настроение :ph34r: .

ЛУНА В СТРЕЛЕЦ-Я да видим ,на кого на гости да отидем! Кой ,готви хубаво? :(

ЛУНА В КОЗИРОГ-Готвене-това да не е най-важното в живота :huh: !  И въобще ,струва ли си да стои човек по четири часа в кухнята да готви храна,която някой ще изяде за 15 минути.Честно казано не мисля,че си заслужава.

ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ-Да си готвиш сам-това е скучно, но ако ти дойдат гости ,може да се направи някаква салата,а останалото -сами да си го готвят ;)

ЛУНА В РИБИ-Отново всичко се пада на мен, всеки е зает,всеки знае ,че на мен ще ми дожалее и ще приготва нещо полезно и вкусно. Хм....добре сега да се залавям за работа :)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #105 -: Ноември 26, 2009, 01:00:26 pm »
Е,това,което си го постнала, за мен се отнася Луната в Рак, а не в Дева...Всичко е по много при мен..>За туй вечно казвам, че в минал живот съм умряла от глад
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Ноември 26, 2009, 01:23:59 pm »
супа от тиква ;)
нарязвам на ситно тиква и я сварявам.пасирам ,слагам сол , вегета, кимион/много го обичам/.запържвам леко много финно нарязан лук и го прибавям.слагам и копър.когато сервирам ,слагам лъжичка заквасена сметана.....
приятен апетит.
обожавам сосовете и експериментирам много.....няма гозба ,без сос в къщи :) :).ще ви дам някои идеики за тях ,по-късно.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #107 -: Ноември 26, 2009, 01:40:18 pm »
пууууууууууу тук ли трябва мъж да търся :P какви се извъдихте готвачи така е" деви, риби, козирози все ги  бива ( има нещо за поселдните,че не обичат  да прекаляват с подправките)
моята родина е Индияяяяяяя- подправки без тях не мога, но пък не готвя, ако се навия го приемам като изксутво-много ме изтощава

обожавам индийската кухня ,но единственното което приготвям от нея е леща .
става уникална!
дай някоя рецептааа! :) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #108 -: Ноември 26, 2009, 06:42:20 pm »
Още една рецепта за тиква,от перфектна готвачка-слънчев Рак..:)
Взема се една тиква,не много голяма..Внимателно се отрязва капаче отгоре,не е зле да стои и дръжката.Хубаво се изчиства отвътре,намазват се обилно стените с мед(пак вътре ;D) и после идва ред на фантазията ви.Кухината се пълни с:гроздови зърна,орехи,стафиди,кубчета ябълка,круша,дуля и изобщо,каквото ви душа сака,поръсва се мед между пластовете плодове..
Напълнена,се затваря с капачето и се пече в тава..На колко градуса и колко време -не помня,но ставаше невероятно ефектен и на вид,и на вкус десерт.

« Отговор #109 -: Ноември 26, 2009, 11:16:24 pm »
Не знам защо не следя тази тема  :-\, но да си кажа, че събота ще готвя сърми лозов лист  ;D

- листа
- кайма
- ориз
- домати
- сол, пипер, лук

за соса - кисело мляко, жълтък, водата на сърмите - да ви е сладко  :-*
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #110 -: Ноември 27, 2009, 06:10:50 am »
люто му било...за илач плювам по малко преди да изкарам манджата от огъня.

Гицке, то туй от любов се прави да знаеш :P
и аз имах колега, който всяка сутрин ни правеше кафе, и плюваше в кафето на една колежка,че беше влюбен, пък тя женена и така си обменяха ДНК,без да знае едната страна, без да се докосват...
ма кафето с много хубав каймак,силно, като чувствата на човека(

не е важно какво хапваш,а с кого го споделяш, вкусотията идва от химията между хората, седнали на една маса,в спокойствието,
задушевността и в това да приготвиш с любов и желание -яденето :)

като съм заредена с негативни емоции - избягвам да готвя, отивам на разходка в парка....
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 06:22:04 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #111 -: Ноември 27, 2009, 01:51:27 pm »
 ;D ;D ;D - кой тооо образ - Гицка !  Навремето се бъзиках с една колежка, идваха ни на гости /в Германия/ с приятеля си - а при нас продукти бол, храната беше евтина - та пържех кюфтета по нашенски тертип и приятеля й виж питай я как ги прави, вземи рецептата...А тя - "ко им слагаш, аз правих по твоята рецепта - ама на - пак са сухи".  ;D аз нали съм си бъзиктарка - "плюя си на ръцете и така ги оформям - хахахаха с плюнка - за това са сладки".
   Така е Стреличка, когато чуя за жена, която готви добре - първата ми мисъл е - че в къщи има любов и разбирателство...А ако на жената нещо й куца с готвенето, въпреки напредналата възраст /младите дами не ги включвам - щото все пак трябва практика/ - значи и в семейството нещо не е наред...

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #112 -: Ноември 27, 2009, 02:04:51 pm »
;D ;D ;D - кой тооо образ - Гицка !

Чи кой, пак Хело-то... Не беше Мио-нещо-си, пасапорте, сега Гицка... ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Helo

« Отговор #113 -: Ноември 27, 2009, 02:37:38 pm »
;D ;D ;D - кой тооо образ - Гицка !

Чи кой, пак Хело-то... Не беше Мио-нещо-си, пасапорте, сега Гицка... ;D

???

Не ме сравнявай поне с Пасапорте. Макар, че аз първа от форума говорих с него, щото още преди да започне да пише му писах и го питах де му е паспорта.  ::)

;D ;D ;D Макар, че неговите постове наистина са като виц, но това си е баш истинска семейна и личностна драма. Поне така предполагам.  ::)

Не съм Гицка. Аз тук съм писала само с един профил. Само имената съм си сменяла, но профила никога досега не съм.

;)
Ти що си мислиш, че съм аз?

Нямаш никва интуиция!!!

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #114 -: Ноември 27, 2009, 02:54:54 pm »
Нямаш никва интуиция!!!

А чувство за хумор?    ::)
Имам си осмодомна Луна в Рак, за какво ми е повече интуиция  ;D
The Tea Party
Jeff Martin

*

Инти

• 2068
« Отговор #115 -: Ноември 27, 2009, 04:54:59 pm »
Взема се една тиква,не много голяма..Внимателно се отрязва капаче отгоре,не е зле да стои и дръжката.Хубаво се изчиства отвътре,намазват се обилно стените с мед(пак вътре ;D) и после идва ред на фантазията ви.Кухината се пълни с:гроздови зърна,орехи,стафиди,кубчета ябълка,круша,дуля и изобщо,каквото ви душа сака,поръсва се мед между пластовете плодове..
Напълнена,се затваря с капачето и се пече в тава..На колко градуса и колко време -не помня,но ставаше невероятно ефектен и на вид,и на вкус десерт.

Ами ако темата я бяхме пуснали по-рано можеше да си направим такава тиква за Хелоун, само щяхме да добавим една подправка, казва се Вещичка, тя е много рядко срещана, вирее само високо в "небето", демек на Нептунска почва и не мож я отскубна сам, ще ти требет десет яки мъже.:P

*

veshti4ka

« Отговор #116 -: Ноември 27, 2009, 05:07:06 pm »

Ами ако темата я бяхме пуснали по-рано можеше да си направим такава тиква за Хелоун, само щяхме да добавим една подправка, казва се Вещичка, тя е много рядко срещана, вирее само високо в "небето", демек на Нептунска почва и не мож я отскубна сам, ще ти требет десет яки мъже.:P

ихааааааааааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D  ко ше ги правя толкоз много мъжове бре - аз спрях да ям вече свинско хахахахаахахахааааааааааааааааааааааааа  :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #117 -: Ноември 29, 2009, 05:48:09 am »
Уууууууу,ама нищо не разбирате от готвене,туй то .Аз на мъжо като наготвим ,цела неделя рипа като петел без глава из къщи-все вика че бая люто му било.Пък не знае ,че аз за илач плювам по малко преди да изкарам манджата от огъня.Та мисля  от тва ще му е толкоз вкусно яденето.
  Вземете та опитайте ,па да видите как ще ви мятят после мъжовците ви из леглото.Та ше ревете от хубаво по до къде трети петли.Язе си знам по мене.Аиде холам,па вземете акъля от леля ви Гицка; каварталната колекционерка на мъжки грехове

:-X :-X :-X

*

sunrain

• 6710
« Отговор #118 -: Ноември 29, 2009, 05:15:28 pm »
Ето едно ястие, сътворено днес от мен. Общо взето, каквото имах това сложих и сега се пече, но смятам, че ще стане много вкусно.  :-*

Пипер на фурна

Печен пипер /имах готов във фризера/ се пълни със следната смес:

Кайма, овкусена
Мариновани гъби, топено сирене, индийско орехче, печени червени люти чушки - нарязани на ситно, пропуснала съм да кажа  :) 

Пълнят се и се слагат в йенска тенджера във фурната да се запекат, докато каймата е готова

Към края се заливат със сос от половин кисело мляко, пресован чесън, две яйца, индийско орехче

Да ви е сладко!  :)
« Последна редакция: Ноември 29, 2009, 07:10:29 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Ноември 29, 2009, 07:07:53 pm »
сънрейн ,това ще го пробвам ,щото много обичам пиперки ;D.
аз правя пипер ,с литър прясно мляко и брашно мъничко и пипер в тигана....става уникално.