Днес правих Дулсе де Лече на микровълновата. Получи се, но аз се престарах и го сгъстих повече от нужното. Причината е, че никога не бях виждала този крем и не знаех какво трябва да получа. Както и да е , беше само експеримент. Получих каша с цвят и консистенция на гъсто фъстъчено масло ( хм, като изстина по-скоро прилича на мек пластилин) и вкус на някогашните бонбони Лакта, ако се сещате. Даже добавих парченце масло накрая, пое го добре.
За тези, които искат да направят експеримента предавам опит: стъклената купа, в която слагате млякото, трябва е с обем няколко пъти по-голям от обема на млякото, защото кипи. Първите две минути - няма проблем, но особено в следващите три- четири внимавайте, не се отделяйте надалеч от микровълновата и наблюдавайте - в момента, в който се кани да прелее купата ,отваряйте вратата. След пет -шест минути се успокоява, обемът пада и не изкипява, но трябва да се отваря и разбърква добре на всяка минута, за да се следи гъстотата и да не става на бучки. На мен ми отне по-малко от 15 мин общо. Може би нямаше и толкова. Предполагам, че зависи и от микровълновата печка.
п.п. Като изстине се сгъстява още, тъй че моите 15 мин. са прекалено много.